Finomságok
Összes fórum téma| Hozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 17 / 52 oldal |
A receptet most az internetről vettem, így most látom, hogy 4 dl tejfölt ír, de én csak 2 dl tettem bele.
Én ezt sütöm meg, jelenleg a hűtőben áll holnap reggelig.
Zsúrpogácsa (gyors, jó)
48 deka lisztet 20 deka langyos margarinnal, ½ evõkanál sóval, 1 tojással, 1 csomag sütoporral és 4 deci tejföllel összegyúrunk. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsavágóval kiszakítjuk, tetejüket késsel recésre bevágva, tojássárgájával beecseteljük. Közepes tűznél egyenletesen megsütjük.
Zsúrpogácsa (gyors, jó)
48 deka lisztet 20 deka langyos margarinnal, ½ evõkanál sóval, 1 tojással, 1 csomag sütoporral és 4 deci tejföllel összegyúrunk. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsavágóval kiszakítjuk, tetejüket késsel recésre bevágva, tojássárgájával beecseteljük. Közepes tűznél egyenletesen megsütjük.
mamocika!
Én ezt elég sűrűn készítem el, mert imádják, de szilveszterkor nem maradhat el.
Virslis kifli:
Hozzávalók: kiskifli, virsli, vaj, mustár, sajt
A kifliket hosszában kettévágjuk, belsejét kiszedjük.Az "üreget" először vajjal, utána mustárral megkenjük (kiskanál hátuljával szoktam, úgy gyorsan megy).
A megfőzött virslit is hosszában kettévágjuk, és felet-felet rakjunk bele a kiflibe.Tetejére sajtot reszelünk, és sütőben pár percig sütjük.
Én ezt elég sűrűn készítem el, mert imádják, de szilveszterkor nem maradhat el.
Virslis kifli:
Hozzávalók: kiskifli, virsli, vaj, mustár, sajt
A kifliket hosszában kettévágjuk, belsejét kiszedjük.Az "üreget" először vajjal, utána mustárral megkenjük (kiskanál hátuljával szoktam, úgy gyorsan megy).
A megfőzött virslit is hosszában kettévágjuk, és felet-felet rakjunk bele a kiflibe.Tetejére sajtot reszelünk, és sütőben pár percig sütjük.
zsika
Sajnos én sem tanultam meg. De mama úgyis azt mondaná, mindenből csak érzéssel. Tojás nem kell bele?
Sajnos én sem tanultam meg. De mama úgyis azt mondaná, mindenből csak érzéssel. Tojás nem kell bele?
En ezt az egyszerü pogacsat szoktam csinalni: 50dkg liszt, 1 pohar nagy tejföl, 1 kockavaj, pici so
Összegyurom a hozzavalokat, kinyujtom, kiszaggatom (lehet pogacsa vagy akar rud alaku) megkenem tojassal a tetejet es sok reszelt sajtot teszek ra
Összegyurom a hozzavalokat, kinyujtom, kiszaggatom (lehet pogacsa vagy akar rud alaku) megkenem tojassal a tetejet es sok reszelt sajtot teszek ra
csigubigu
Te nem tanultad meg a mamádtól azt a finom pogácsát amit anyukád keres?
Te nem tanultad meg a mamádtól azt a finom pogácsát amit anyukád keres?
mamocika
Én ma ezt fogom elkészíteni:
Virslivel töltött kiflik / 12 – 13 db
Hozzávalók a tésztához : 50 dkg liszt, 1 kis doboz kefír, 3 db közepes méretű burgonya, 3 evőkanál olaj, 0.5 dl tej, 3/ 4 kocka élesztő, 1 teáskanál só,
12 db virsli, 12 szelet szalonna, sajt
Elkészítés : A burgonyákat főzzük meg és törjük össze.
A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és kelesszük a tésztát a duplájára.
Közben a virsliket tekerjük körbe egy szelet szalonnával. A sajtot vágjuk hosszú vékony darabokra.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki és osszuk el 12 darabra úgy, hogy a szalonnás virsliket be tudjuk a tésztába göngyölni. A virsli két oldalára a feltekerés előtt tegyünk a sajtdarabokból.
( de készülhet akár sajtkrémmel is )
A feltekert kifliket tegyük sütőpapíros tepsire , kenjük le őket egésztojással, szórjuk meg reszelt sajttal, köménnyel vagy akár szezámaggal. 170 – 180 fokon süssük őket kb. 30 percig aranysárgára.
A recept Andi Konyhája c. oldalról származik.
Én ma ezt fogom elkészíteni:
Virslivel töltött kiflik / 12 – 13 db
Hozzávalók a tésztához : 50 dkg liszt, 1 kis doboz kefír, 3 db közepes méretű burgonya, 3 evőkanál olaj, 0.5 dl tej, 3/ 4 kocka élesztő, 1 teáskanál só,
12 db virsli, 12 szelet szalonna, sajt
Elkészítés : A burgonyákat főzzük meg és törjük össze.
A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és kelesszük a tésztát a duplájára.
Közben a virsliket tekerjük körbe egy szelet szalonnával. A sajtot vágjuk hosszú vékony darabokra.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki és osszuk el 12 darabra úgy, hogy a szalonnás virsliket be tudjuk a tésztába göngyölni. A virsli két oldalára a feltekerés előtt tegyünk a sajtdarabokból.
( de készülhet akár sajtkrémmel is )
A feltekert kifliket tegyük sütőpapíros tepsire , kenjük le őket egésztojással, szórjuk meg reszelt sajttal, köménnyel vagy akár szezámaggal. 170 – 180 fokon süssük őket kb. 30 percig aranysárgára.
A recept Andi Konyhája c. oldalról származik.
van vakainek valami virslis és-esetleg tojásos szilveteri jellegű hideg vagy meleg kajás receptje?
Ha van valakinek nagymama pogácsa recept ami szerintem az alap azt szeretném kérni.
Azt hittem az én anyukám örökké él és nem tanultam meg tőle.
Összetevők :tejföl,zsír, liszt... semmi extra.
Köszönöm.
Azt hittem az én anyukám örökké él és nem tanultam meg tőle.
Összetevők :tejföl,zsír, liszt... semmi extra.
Köszönöm.
diós kosárka receptje van valakinek?
köszi
köszi
sos keresek egy gesztenyés receptet
sehol sem találom
" alt="
"> és holnapra kellene
sós a tésztája és olajba kell szaggatni kiskanállal
ismeri esetleg valaki?
sehol sem találom
" alt="
"> és holnapra kellene
sós a tésztája és olajba kell szaggatni kiskanállal
ismeri esetleg valaki?
Töpörtyűs pogi:
50dkg liszt,15dkg Ráma,1dl tejbe fél élesztöt futtatunk,1dl tejföl,2lapos teáskanál só,összegyúrjuk,ha szükséges még pici tej az összegyúráshoz /liszttől függ/.Sodorjuk,rákenünk 35dkg darált töpörtyűt /töpörtyű krémet/,összehajtogatjuk kb:15-20 percig kelesztjük,sodorjuk,Tetejét sűrűnk megkockázzuk,szaggatjuk,tojással kenjük.180-200 fokon 20-25 percig sütjük!
Egyszerű és fincsi!!!
50dkg liszt,15dkg Ráma,1dl tejbe fél élesztöt futtatunk,1dl tejföl,2lapos teáskanál só,összegyúrjuk,ha szükséges még pici tej az összegyúráshoz /liszttől függ/.Sodorjuk,rákenünk 35dkg darált töpörtyűt /töpörtyű krémet/,összehajtogatjuk kb:15-20 percig kelesztjük,sodorjuk,Tetejét sűrűnk megkockázzuk,szaggatjuk,tojással kenjük.180-200 fokon 20-25 percig sütjük!
Egyszerű és fincsi!!!
Kitalaltam mi legyen a karacsonyi menu
Tarkonyos raguleves
sult oldalas, sult malachus (nem egesz malac azert)
orosz hussalata (minimum egy hegy), krumplipure
malnas pite (igazi racsos)
eees kocsonya! Imadom a baratom nem szereti es mar lassan 4 eve nem ettem
" alt="
"> es kozoltem, hogy nem erdekel csinalok es megeszem mind
" alt="
">
Tarkonyos raguleves
sult oldalas, sult malachus (nem egesz malac azert)
orosz hussalata (minimum egy hegy), krumplipure
malnas pite (igazi racsos)
eees kocsonya! Imadom a baratom nem szereti es mar lassan 4 eve nem ettem
" alt="
"> es kozoltem, hogy nem erdekel csinalok es megeszem mind
" alt="
">
Jó sütést!
" alt="
">
" alt="
">sünkutya!
Köszi!
Köszi!
Samidala: nem
" alt="
">
Jól van a receptben. Egymásra rakják a lapokat, lekvárt, diót közé.
És egyben sütöd. Ha kész, akkor megy a csokimáz a tetejére.
" alt="
">
Jól van a receptben. Egymásra rakják a lapokat, lekvárt, diót közé.
És egyben sütöd. Ha kész, akkor megy a csokimáz a tetejére.
Zserbót készültem sütni....(még sosem sütöttem) Azt látom a receptekben, hogy tészta, töltelék, tészta,töltelék, tészta, töltelék, tészta, és így be a sütőbe kb egy óráig.
Nekem ez gyanús.... nem úgy szokták, hogy megsütik a lapokat, és utána mehet közé a diós massza??
A tetejére meg természetesen a csokimáz
" alt="
">
Nekem ez gyanús.... nem úgy szokták, hogy megsütik a lapokat, és utána mehet közé a diós massza??
A tetejére meg természetesen a csokimáz
" alt="
">Bevált fincsi Karácsonyi főétel recepteket szívesen fogadnék. A gyümölcsös és gesztenyés húsokat nem szeretjük és bárhol nézegetek mindenhol ez a sláger!
Nem tudtok valami olyan ötletet adni amit lehet készíteni uzsonnára ünnepkor nálunk például Búcsú lessz jövöhéten 20-an leszünk és mindig fasírozott van meg hidegtál sonkával meg kaszinótojással töltött dagadó ha van valami jó és újabb ötlete valakinek nagyon szivesen várom köszönöm nektek
ha van valakinek amerikai pite receptje,kiprobált megírná?a neten ami van nem szimpi