Október 25-28-ig.
Mindkettőtöknek igaza van.
Az 50 filléres gombócra még én is emlékszem

" alt="

"> Karácsondon a presszóban annyi volt a puncsfagyi, a csoki és a citromos.
Csupa jég volt és tele mazsolával

" alt="

">
Higgyétek el, azokat az ízeket máig sem feledtem el.
És volt zenegép,ami 2 forintossal működött. Ott láttam először hanglemezt

" alt="

">
Ja, és 1991-ben bruttó 18.000 Ft-os fizetéssel vettek fel, és az akkor itt jónak számított!
De jókat írtok. Bennem is előtört a nosztalgia...
Az első meki a Régiposta utcában, akkor voltam egyetemista; Benetton első boltja, csak csorgott a nyálunk; taxisblokád (októberben volt - mvincze) alig tudtam hazajutni, Pesten nyomasztó volt látni, hogy az utakat a galogosok lepik el autók helyett; minden nap telefonáltam, természetesen a Postáról, hogy indulnak-e már a buszok; ikervonal - 1991-ben, amikor beköltöztem Egerbe, és elkezdtem dolgozni, még nekem is az volt...
A taxisblokád idején a kolibüfében 6 Ft volt a kávé, most 110 Ft. Nem is olyan drága ma a benzin

" alt="

">
Balatonon étteremben: rántott szelet ,hasábburgonya+savanyúság=19Ft

" alt="

">
sada, mi félszavakból is értjük egymást...
Paintuci
Én még tantuszt is használtam telefonáláshoz.

" alt="

">
Paintuci!
Fiatal vagy

" alt="

"> Én 1 Ft-os telefonra, villamos jegyre, 50 filléres fagyira is emlékszem

" alt="

">
Igen, épp Mindenszentekkor volt. Sokan útra keltünk volna. A kollégisták nem tudtak hazamenni, csak az mehetett el, akiért a szülő eljött. De hogy tehette, ha minden kereszteződés le volt zárva. Akkor nagyon haragudtam, mert a legnagyobb hangúak azok voltak, akik korábban az MSZMP-ben tépték a szájukat.
...én csak arra emlékszem a régi 2ft-al lehetett telefonálni....
mvincze
Sosem felejtem el. A lányom fél úton volt Szeged és Sümeg között, az utat megszakítva a nagyanyjánál aludt. A verseny elmaradt, ahova ment volna. Este ért volna egy üres állomásra, szállás nélkül. Mit sem tudott a blokádról, álló vonatokról. Telefon egész nap nem volt, nem értem utol, hogy visszafordítsam. Végül az állomásról, a vasúti vonalon értük el a Keletiben és a forgalmista adta át az üzenetet, hogy forduljon vissza, jöjjön haza.
Emlékszik még valaki a taxisblokádra? A 100 Ft-os benzin ellen tüntettek.
Én a wikiről másoltam, nem téged cáfoltalak.
sada? én 1,5 évvel későbbi árat írtam, sőt még 89 végén talán 75 Ft-ot is kóstált (volt ám akkoriban infláció, csak a nagy rendszerváltásban elsikkadt).
Nem.
"Első étterme 1988. április 29-én nyílt meg Budapesten, az V. kerületi Régiposta utcában. A nyitáskor tizenöt termékből lehetett választani; a legdrágább étel a Big Mac volt, ami 43 forintba került."
Én viszont az éttermet sajnáltam

" alt="

"> A hamburgert azóta sem szeretem

" alt="

">
sada, bocsi szétoffoltam

" alt="

">
sada, nem, a nyugatinál 90-ben nyílt a bolt
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások