az index.hu kötős fórumán olvastam ezt a receptet, ha - remélem egyenlőre - nincs játék a kinderrel, akkor készítsük el:
Gyors Kinder szelet
Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
1 db tojás,
1 kávés kanál szódabikarbóna,
2 evőkanál kakaó, pici tej.
Az egészet összegyúrjuk úgy, hogy könnyű tésztát kapjunk. Kettéosztjuk, és az egyik tésztát belenyújtjuk a tepsibe. Erre jön majd rá a krém.
Krém:
1 liter tej,
3 csomag vanília puding,
12 evőkanál cukor,
1 doboz 450 gr-os tejföl
A pudingot elkészítjük, és még melegen belekeverjük a tejfölt. Mikor már eléggé kihűlt, rárakjuk a már tepsiben levő lapra, és erre tesszük rá a másik lapot. Együtt sütjük. Porcukorral megszórjuk a tetejét.
Jó étvágyat és kellemes sütkérezést hozzá!
Sziasztok!
Kaptam egy 99 oldalas süti és tortagyűjteményt, gyönyörű és különleges sütikkel, akinek kell, dobjon egy mailt, és átküldöm.
Susa
köszi, akkor használatba veszem én is

" alt="

">
Nórika
Én is nyertem egy sütőlapot (is) a Nestlével és használom is azóta. Elsősorban pogácsák, meg egyéb kelt tészták sütéséhez használom, beleteszem a tepsibe és nem kell kivajazni. Olyan sütihez nem használom, amit a tepsiben kell felszeletelni (pl. almáspite), mert akkor összevagdalnám a lapot is. Sztem nagyon jó. Jó a muffin sütő is, nem kell hozzá papír, ami azért nem olcsó, és jó a tortaforma is. Hasznos nyeremény volt.
Sziasztok, igazából nem tudom, jó helyre írok-e, de talán ide illik a legjobban a kérésem. Belelapoztam a múlt szerdán a Blikk Nők c. újságba, és láttam benne egy sütemény receptet. Akkor nem vettem meg, ma meg már nem volt a boltban. Megtenné nekem, akinek megvan az újság, hogy leírja? Nem hosszú, és pontosan nem emlékszem, de valami gyömbéres csoki-féleség volt. Előre is köszönöm!
Használ valaki sütőlapot? Nyertem egyet még a Nestlével (Stahl-csomag), de még nem bontottam ki, mert nem tudom, használjam-e? Valaki írna róla tapasztalatot?
Van valakinek amerikai fánk sütőhöz(elektromos) jó receptje?
Mézes figurák
hozzávalók:
40dkg liszt
15dkg porcukor
2 egész tojás + 1 a kenéshez
2 kanál méz / evő/
1 teás kanál szódapor
1 evőkanál Mézes Mix
5 dkg Ráma
1 órát pihen ,5-7mm vastagra sodorjuk,szagatjuk /csillag,fenyőfa,szívecske,télapó csizma.holdacska szaggatóval.tetejüket megkenjük tojással,vágott dióval szórhatjuk.
lisztezett tepsibe sütjük, Kb:180 fokon 10perc.
Díszíthetjük tojáshabbal:2 tojás fehérje,20dkg porcukor kikeverjük,/ kb:3/4 óra. vagy olvasztott csokival/fehér és barna/
javítás :szaggatjuk
Reacska: villanytűzhelyem van

" alt="

"> de azért kipróbálom ezt is, köszi a tippet!!
Anyukámnak gáztűzhelye van, majd nála megcsinálom

" alt="

">
bonnyka: Ez inkább zakuszka recept. Abba szokás tenni paprikát és sok hagymát.
Padlizsánkrém sokféle létezik itt van egy:
4 db padlizsán, nyílt lángon sütve! Sosem zárt helyen mert akkor a színe besötétül és nem olyan szép. Vagy kertben vagy gáztűzhelyen erős lángon. Ha megpucoltad valamilyen fa eszközzel széttörni. Nem szabad itt sem kést használni mert attól barnul. A turmixgép sem jó mert az meg túl simára töri. Picit darabosnak kell maradnia. 1 kisebb fej hagyma apróra vágva, ecet, só. Olajat kavarni hozzá amennyit felvesz. Utóbbi helyett lehet kézzel készített majonézt is készíteni. (Ne ipari változatot mert az elrontja.) A majonézes változattal kicsit több lesz belőle.

" alt="

"> Én ezt szoktam mert ha nem egy vacsira befaljuk.
Fokhagymát a görögök szoktak bele rakni, úgy is jó.
Na, most késő este belakmároztam belőle. Érdekes, a kolleganőmé finomabb volt. Szerintem mehetne még bele egy kis majonéz és pici fokhagyma.
Na de ez is egy volt a többszáz padlizsánkrém receptből, úgy döntöttem, jöhet a következő

" alt="

">
Padlizsánkrém
Ahány padlizsánt sütünk, ugyanannyi TV paprikát (de lehet pritaminpaprika is) beteszünk a sütőbe, 180 fokra, vagy másfél órára (amikor már nagyon plötty, akkor van kész

" alt="

"> ). A padlizsánt jó alaposan megszurkáljuk. A paprikát megforgathatjuk közben, bár hamarabb elkészül, én kivettem menet közben. A héja nagyon könnyen lejött, ezért leszedtem.
4 padlizsánhoz 2 kisebb hagymát vajon megfuttatunk.
Teszünk még hozzá mustárt, sót, borsot. Összeturmixoljuk és betesszük a hűtőbe, hogy összeérjen.
Ha unjátok már a sok túrórudit, tegyétek bele a muffinba.
Csináltam egy alap kakaós alapot, és mindegyikbe belenyomtam egy negyed rudit. Utánna megsütöttem. Isteni!
Nagyon finom hagymásan, a kenyeret én is megkostólnám.
madárka
nem rontja el biztos,kenyeret már ettem hagymásat!nekem ízlett!
Én egy kis vöröshagymát is szoktam belereszelni.
szalika
el kellett volna kérned a receptet!

" alt="

">
krumplit lereszeled,sózod,törött bors,kevés tej ,pici liszt,összekevered,zsírozott tepsibe piros,ropogósra sütöd!/de megkívántam,holnap talán sütök is,jó,hogy említetted!
tettem bele, de akkor sem ízlett. a szállodában teljesen más volt
ti hogy csináljátok?
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások