Én azt is hallottam, hogy a réig oltásból csak 1 vírustörzs lett kicserélve , tehát semmi kockázata nincsen. De én akkor sem merem.
Pedig a kisfiam asztmás és biztos, hogy elsők között kapja el az oviba. Neki amúgy is gyengébb az immunrendszere és minden a tüdejére húzódik. Én nagyon félek, hogy mi lesz.

" alt="

">
Én tegnap oltattam be magam, kicsit álmosabb voltam a szokásosnál és fáj a vállam de ez tavaly is fájt. Mindkét oltást megkaptam egyszerre és semmi bajom.márcisuis akkor jó vagyok

" alt="

"> a többit majd meglátjuk akkor.
Az a helyzet, ezt mindenkinek magában kell lerendeznie, pár infó és aztán dönteni, egyedül. A túl sok infó sem jó, mert akkor teljesen összezavarja az embert. El kell dönteni és akkor ahhoz ragaszkodni végig.
Pl. Amerikában nincs oltás, csak a szegény negyedekben oltanak, ott az emberek teljesen pánikban vannak, hogy nincs védőoltásuk és nem tudják, hogy szerezzenek, hogy legalább a gyerekek megkapják. Nálunk meg köszönhetően a sok negatív kampánynak nem oltatunk, pedig lenne mivel.
És ott az ellenérv is, hogy még nem ismerjük a mellékhatásokat, de mivel ezek legyengített vírusok, túl sok mellékhatása nem lehet annak amit amúgy is rengetegen megkaptak.
Én azt hallottam, hogy akik beoltatták magukat utána betegek lettek. Most csak a szűk környezetemről beszélek.
Az ugye tudjátok, hogy ez az oltás csak 3-4 hónapra nyújt védettséget?
Az igazi járvány január hónapra várható.
A férjem egészségügyi dolgozó, de még ő sem kérte az oltást.
Úgy döntöttünk, hogy ha itt a járvány, max kiveszem az oviból a fiamat, amíg lecseng.
a régi oltással nincs problémám, most ez az újinfuenza, ez ügyben nem tudok dönteni
és ha pont az miatt lesz vmi más bajuk, mert beoltattad? nem ismertek még a mellékhatások, szövődmények
Nálunk az ovis csoportban 26 gyerkőcből 2 kérte az influenza elleni oltást. (a régit) Mi nem mertük.

" alt="

">
http://giulio.freeblog.hu/archives/2009/10/15/LEH
ET_HOGY_VAK_VAGYOK/
Én mikor e linkre ráakadtam,utána valahogy csak a NEM mellett döntöttem,hiszen ha a tisztifőorvos sem meri akkor én a saját gyermekeimnek pláne nem!
Ez igaz, benne egy dolog motoszkál, ez a járvány nem tart évekig, nem kell minden évben beoltatni.
A másik, ha ne adja isten valami történik, akkor sosem bocsájtanám magamnak, hogy olyan betegség vagy komoly dolog történjen ami ellen van oltás és én nem adattam be.
Nem tudom mi lenne a jó. Pár héten belül szülni fogok, úgy döntöttünk a lányom egy ideig nem fog oviba menni, hogy ne hozzon haza semmit a picire. Igazából az oltás későbbi, még nem ismert szövődményeitől félek.
Roni, én hosszas vívódás után és több orvossal való értekezés után úgy döntöttem, hogy a férjem és én beolttatuk magunkat mindkét oltással, sok helyen járunk, párom taxis sok emberrel találkozik, ne hozzuk haza. Ovis nagycsoportos kisfiam is megkapja mindkettőt, az oviban nagyon sokan járnak, gyorsan terjednek a fertőzések. A bölcsis ikrek akik most lesznek két évesek, csak a régi influs oltást kapják meg.
ovis anyukák
mi a véleményetek a H1N1 oltásról? oltassunk vagy ne oltassunk?
nekem kiscsoportos a lányom és nem tudom beoltassam-e, az oviban meg nyilatkozni kell, hogy kérjük-e.
első gondolatra nem oltatnám be.
A babás anyukáktól szeretném kérdezni, hol lehet olcsón ( nem használt ) dolgokat vásárolni? Egy barátnőm babát vár, és sok mindent kell még vásárolnia.
Emailt is írhattok.
ma "tornahal" volt az ebéd az oviban

" alt="

">
"Tudod anya a tornahal egy hatalmas állat, de nekem csak egy szelet jutott"

" alt="

">
annyira gáznak tartom, hogy a gyerekeket, akiknek otthon van a szülője nem veszik fel oviba

" alt="

">
nálunk a tesóm nem aludhatott ott, mert anya otthon volt velem. nem pont akkor lenne segítség egy anyukának??? ráadásul el sem tudott menni elé, így a nővérem 4 évesen egyedül jött haza az oviból, bár közel laktunk és akkor még nem volt ilyen gaz világ. most a szomszédba sem engedném át egyedül a gyereket, mármint átmenni.
ja és a poén, hogy még az uzsonnát is hazaküldték a tesómmal, nem lett volna mindegy, hogy ott játszik még délután is az oviban???
nem is beszélve, hogy vannak olyan családok, akik igen hátrányos helyzetűek, és nagyon bölcsen fel is mérik, hogy hát igen, azoknak a gyerekeknek jobb volna oviban lennie, talán valamit lefaragna a hátrányából. de akkor miért nem teszik meg? vannak azért olyan óvodák, ahol van hely bőven

" alt="

">
még olvastam lentebb, csak most jutott eszembe, hogy az óvónő nem csináltathat irányított feladatot. csak tevékenységeket kezdeményezhet, de abban nem kötelező részt vennie a gyereknek.
na én egyszer meg is tagadtam a koszorú-koszorú mért vagy olyan... játékban való részvételt. azt hiszem nem mostanában fogom elfelejteni, hogy az óvónő miket mondott rám. szerintem nem is sejti a nagyokos, hogy milyen szép emlékeim vannak onnan, nem is egy sajnos

" alt="

">
iskola-óvoda:
Nálunk még nincs egyik se, bár a nagyfiam nyáron töltötte a 3. évét.........
Mivel a 2 kicsivel gyeden vagyok, fel sem vették volna idén.......
Mivel nyári, úgy gondolom én esélyt sem adok annak, hogy 6 évesen menjen iskolába. Kiscsoporttal kezd jövő szeptemberben és a másik két gyerekkel is úgy vagyok, hogy +1 év még belefér, bár a legkisebb januári, ő sztem 6 évesen isis lesz.......
Én augusztus 1-ei vagyok. Anno augusztus 31 volt a határ. Bár sokan voltunk augusztusiak, mindig kicsinek éreztem magam, mert voltak előző év októberiek is. Az is igaz, hogy mondták anyumnak, hogy várjon még egy évet.
tuti nem engedném.
bár anyukámnak mázlija volt velünk, mi szeptemberi lányok vagyunk (egy napon is születtünk 4 év különbséggel

" alt="

"> ), de ha nekem gyerekem lesz én nem fogom engedni. bár addigra lehet-e majd még választani, ki tudja

" alt="

">
annipanni
teljesen igazad van. Nálunk amúgy az oviban a nyári gyermekek a kiscsoportot járják kétszer, meg sem adják nekik az esélyt hogy időben kezdjék a sulit, hisz akkor kimaradna a nagycsoport. A szomszéd faluban a nyáriakat is hozzáteszik a nagyobbakhoz. Ott is dilemmázik egy anyuka, akinek augusztus végén múlt 5 éves a lánya, hogy engedje-e suliba, mert azt mondták rá, hogy iskolaérett.
iskola-óvoda téma:
Józsi bácsi nem hiába ötlötte ki, hogy ne kelljen a gyereket iskolába kényszeríteni, ha még nem érett rá, és ezt ne az óvónéni döntse el, nektek kell látni. nem is beszélve arról, hogy lesz bőven olyan gyerek az osztályban, aki 8 évesen kezdi majd az iskolát. nem is beszélve róla, hogy az írásnál használatos csontok és egyebek 8 éves korra lesznek alkalmasak.
vegyes ovis csoportban a gyerekek szociális kompetenciái jobban tudnak fejlődni

" alt="

">
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások