Offtopic, sőt off-site - társalgó folyt.
Összes fórum téma| Hozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 187 / 275 oldal |
(Csak mert a metroban látok néha babakocsist...)
De egyébként ezek a rudak, terelőlemezek, kordonok stb-k azért vannak, a népet terelik, mert bizony a bamba nem olvas...
Fiz-kém órán a tanár elmondta: Az emberek olyanok a világban mint a részecskék mennek össze vissza, terelni kell őket.
Hiszen ha van egy metro kocsi oda beszáll 5 idegen ember, nem egymás mellé fog leülni... rendezőtlenül ide oda fog.
Ilyenek a részecskék is a folyadékban, gázokban is...
Fiz-kém órán a tanár elmondta: Az emberek olyanok a világban mint a részecskék mennek össze vissza, terelni kell őket.
Hiszen ha van egy metro kocsi oda beszáll 5 idegen ember, nem egymás mellé fog leülni... rendezőtlenül ide oda fog.
Ilyenek a részecskék is a folyadékban, gázokban is...
Camponában pl. a mozgólépcsőknél van ilyen rúd, hogy a babakocsisok ne tudjanak felmenni a mozgólépcsőn...
" alt="
">
Egy anyuka nagyon jól megoldotta, gyerek ki, apja ölbe vette, babakocsi összecsuk... átemelték ennyi...
" alt="
"> (kisebb babakocsi volt)
Fogalmam sincs miért van, mozgólépcsőn nem lehet jól szállítani babakocsit? Nem értek ehhez...
" alt="
">
" alt="
">
Egy anyuka nagyon jól megoldotta, gyerek ki, apja ölbe vette, babakocsi összecsuk... átemelték ennyi...
" alt="
"> (kisebb babakocsi volt)
Fogalmam sincs miért van, mozgólépcsőn nem lehet jól szállítani babakocsit? Nem értek ehhez...
" alt="
">
hofi
Nem mindenhol van. Ózdon pl. nincs.
Nem mindenhol van. Ózdon pl. nincs.
Rudacska
Nem is tudtam,h a sparban vannak kiskosaras pénztárak.. De gondolom, h kiírják akkor, h bocsi ide ne gyere.. Legközelebb meg fogom nézni...
Nem is tudtam,h a sparban vannak kiskosaras pénztárak.. De gondolom, h kiírják akkor, h bocsi ide ne gyere.. Legközelebb meg fogom nézni...
Sajnos az ember is egy állat amelyet kordonokkal, vasakkal kell terelgetni...
" alt="
">
...és működik... de ezeket nem itt találták fel.. mi csak utánozzuk nyugatot...
A kisgyerek elől is felteszik a kaktuszt magasabb polcra...
Legjobb megoldás...
Nem pedig ráírni a kaktuszra ne gyere ide... vagy oda ültetni egy család tagot aki egész nap figyeli... őrködik...
" alt="
">
...és működik... de ezeket nem itt találták fel.. mi csak utánozzuk nyugatot...
A kisgyerek elől is felteszik a kaktuszt magasabb polcra...
Legjobb megoldás...
Nem pedig ráírni a kaktuszra ne gyere ide... vagy oda ültetni egy család tagot aki egész nap figyeli... őrködik...
Rendszeresen viszek vissza ruhát cipőt. Nem nyerészkedésből, hanem azért, mert pl. télen sokat kell vetkőzni, öltözni, mire felpróbálok valamit vagy éppen hosszú sort kell kivárni. Inkább hazaviszem és ott próbálom fel kényelmesen, ha jó megtartom, ha nem visszaviszem. Cipőt eleve nehezen veszek, mert szinte mindegyik nyom valahol bizonyos idő után, de ez egy bolti próbálás alatt nem derül ki számomra. Ha van erre lehetőség, nem tudom miért ne használnám ki.
A magyar fogyasztó egyszerűen csak az erőszakból ért. Ha jön is egy új cég és esetleg megpróbál a világon megszokott módon szolgáltatni azt rájön hogy hova keveredett változtat.
Erre még egy jó példa. A sparban vannak a kiskosaras pénztárak. Nem egyszer és nem kétszer belefutottam a parasztjába aki odaáll kocsival. Mert jó magyar szokás szerint neki jár ugye. Kérdeztem a pénztárost hogy miért nem szól rá, azt mondta hogy szóljak én mert ő nem teheti meg. Szóltam, hogy legyen kedves, kitört a botrány.
Az Auchan tanult a helyzetből.
" alt="
"> Kizárta a sok parasztot az ilyen kiskosaras helyekről úgy hogy odarakatott egy akkora vasat, hogy nem fér el a kocsival. De azért megpróbálja az idiótája így is.
" alt="
">
Nagy kár, hogy minden csak így megy. Vagy erőszakkal vagy sehogy azt nagy a csodálkozás, hogy megszűnnek a jó dolgok, amit ha mindenki rendeltetésszerűen használna mindenki érdekét szolgálná hosszú távon.
Erre még egy jó példa. A sparban vannak a kiskosaras pénztárak. Nem egyszer és nem kétszer belefutottam a parasztjába aki odaáll kocsival. Mert jó magyar szokás szerint neki jár ugye. Kérdeztem a pénztárost hogy miért nem szól rá, azt mondta hogy szóljak én mert ő nem teheti meg. Szóltam, hogy legyen kedves, kitört a botrány.
Az Auchan tanult a helyzetből.
" alt="
"> Kizárta a sok parasztot az ilyen kiskosaras helyekről úgy hogy odarakatott egy akkora vasat, hogy nem fér el a kocsival. De azért megpróbálja az idiótája így is.
" alt="
">
Nagy kár, hogy minden csak így megy. Vagy erőszakkal vagy sehogy azt nagy a csodálkozás, hogy megszűnnek a jó dolgok, amit ha mindenki rendeltetésszerűen használna mindenki érdekét szolgálná hosszú távon.
Sok mindenki járt külföldön... van viszonyítási alapja...
Rea alapból utálja a magyarokat, ezzel semmi gond... én a kínaiakat utálom...
Ne felejtsük el senki sem tökéletes...
Rea alapból utálja a magyarokat, ezzel semmi gond... én a kínaiakat utálom...
Ne felejtsük el senki sem tökéletes...
Van abban sok igazság, amit Rea írt, aki sokat járt, élt külföldön, és van összehasonlítási alapja, az látja...
A magyar fogyasztói kultúráról meg a saját tapasztalataimon kívül azóta van elkeserítő véleményem, amióta az egyik gyerekem moziban pénztáros diákmunkásként, a másik pedig KFC-ben. Minden munkanapról több elképesztő sztorijuk van.
" alt="
">
A magyar fogyasztói kultúráról meg a saját tapasztalataimon kívül azóta van elkeserítő véleményem, amióta az egyik gyerekem moziban pénztáros diákmunkásként, a másik pedig KFC-ben. Minden munkanapról több elképesztő sztorijuk van.
" alt="
">De elég rossz választás volt ide jönni, mert sok mindenben igazad van... elég furcsán működnek itt dolgok...
Lehet máshol sokkal jobb lett volna, más népek mentalitása biztosan sokkal jobb...
Lehet máshol sokkal jobb lett volna, más népek mentalitása biztosan sokkal jobb...
Nyugi, fél lábbal már kifelé tartok.
" alt="
">
" alt="
">Rea csak egy kérdés, hiszen beszélsz nyelvet/nyelveket, eligazodsz más országokban is, ilyen szar itt, miért élsz itt?
Mert szar kétségtelen, súlyos problémák vannak itt...
Nem önkiszolgáló pékségekben az eladó eszi meg a sajtot, és olyan fagyizókban amely fagyi tele van gyümölccsel, sosem tesznek a tölcséredbe...
" alt="
">
Mert szar kétségtelen, súlyos problémák vannak itt...
Nem önkiszolgáló pékségekben az eladó eszi meg a sajtot, és olyan fagyizókban amely fagyi tele van gyümölccsel, sosem tesznek a tölcséredbe...
" alt="
">A szegénységi bizonyítványa meg szerintem mindenkinek megvan... vkinek sok, vkinek kevés... de a az észjátszás az megy...
Pl: én 2004ben költöztem oda ahová... 25 évesen, elfogadtam h. a régi, ráadásul jóval idősebb házbéli lakosok piszkáltak.
Mindenért, közös költség, hova dobom a tejes dobozt, a pet palackot, ne locsoljak stb...
Eltelt 16 év...
Egyik szomszédom 1,5 millió közös költséggel tartozik mint kiderült...
Ő piszkál legjobban mindenkit még napjainkban is... az aki kb. 10 éve nem fizet. ...és azért mert ő már 34 éve itt lakik és?????
Életében nem dolgozott, gyeden, gyesen, majd ápolási segélyen élt.
Meg anyuka nyugdíján...
Kérdeztük is anyukát majd elásod a pincébe....?
Anyuka meghalt, munka büdös, árulja a kérót, mert ugye lassan jön a végrehajtó... de észosztás az van. Még mindig...
Kérdeztem miért nem dolgozik? Mert asztmás... fullad a lépcsőn... kollégám is az, sőt sokaknak fáj a lába... én is fulladok ha fel kell menni a lépcsőn...
" alt="
">
Mindenki szemetét áttúrja ki, mit, hová, jó kukába dobja e bele...
" alt="
">
Én már úgy várom h. elköltözzön.
" alt="
">
Ahhoz meg aztán nem értek, hogy termék rendelés, és utána vissza aztán kérem vissza a pénzt.
Mivel utálok visszavinni bármit, mert ennek aztán nincs kultúrája...
Húzzák a szájukat, levásárlási lehetőséget ad, amikor én kp-t... és volt aki letagadta h. nem nála vettem, hiába van blokkom. Más terméket vittem be...
A Renoba a cipőt visszavittem fél év garancia, nem bírt ki fél évet, az eladó utána nem köszönt...
Playersroomnál is voltak gondok, levegő jött ki a cipőből amikor rá lett lépve, azaz nem jó a ragasztás, a fickó kitért a hitéből, neki is ilyen cipője van azzal nincs gond...
Szóval a másik oldalról is lehetnek történetek, hozzáállás problémák.
Pl: én 2004ben költöztem oda ahová... 25 évesen, elfogadtam h. a régi, ráadásul jóval idősebb házbéli lakosok piszkáltak.
Mindenért, közös költség, hova dobom a tejes dobozt, a pet palackot, ne locsoljak stb...
Eltelt 16 év...
Egyik szomszédom 1,5 millió közös költséggel tartozik mint kiderült...
Ő piszkál legjobban mindenkit még napjainkban is... az aki kb. 10 éve nem fizet. ...és azért mert ő már 34 éve itt lakik és?????
Életében nem dolgozott, gyeden, gyesen, majd ápolási segélyen élt.
Meg anyuka nyugdíján...
Kérdeztük is anyukát majd elásod a pincébe....?
Anyuka meghalt, munka büdös, árulja a kérót, mert ugye lassan jön a végrehajtó... de észosztás az van. Még mindig...
Kérdeztem miért nem dolgozik? Mert asztmás... fullad a lépcsőn... kollégám is az, sőt sokaknak fáj a lába... én is fulladok ha fel kell menni a lépcsőn...
" alt="
">
Mindenki szemetét áttúrja ki, mit, hová, jó kukába dobja e bele...
" alt="
">
Én már úgy várom h. elköltözzön.
" alt="
">
Ahhoz meg aztán nem értek, hogy termék rendelés, és utána vissza aztán kérem vissza a pénzt.
Mivel utálok visszavinni bármit, mert ennek aztán nincs kultúrája...
Húzzák a szájukat, levásárlási lehetőséget ad, amikor én kp-t... és volt aki letagadta h. nem nála vettem, hiába van blokkom. Más terméket vittem be...
A Renoba a cipőt visszavittem fél év garancia, nem bírt ki fél évet, az eladó utána nem köszönt...
Playersroomnál is voltak gondok, levegő jött ki a cipőből amikor rá lett lépve, azaz nem jó a ragasztás, a fickó kitért a hitéből, neki is ilyen cipője van azzal nincs gond...
Szóval a másik oldalról is lehetnek történetek, hozzáállás problémák.
paintuci!
Egyetértek veled! Az emberek nem tökéletesek. Én sem, de más sem. Kifejezetten idegesít, mikor más országokhoz hasonlítják az itteni dolgokat, hogy bezzeg ott...
Egyetértek veled! Az emberek nem tökéletesek. Én sem, de más sem. Kifejezetten idegesít, mikor más országokhoz hasonlítják az itteni dolgokat, hogy bezzeg ott...
latnok.latom: gondolom nekem címezted a mondandód. Majdnem eltaláltad.
" alt="
"> Imádom a világot. A magyar átlag mentalítást amit egyesek magyar virtusnak neveznek valóban utálom. Ebbe beletartozik a folytonos rinyálás, a megoldom okosba, a nekemjár, a jogomvanhozzá és hasonló nyalánkságok.
" alt="
">
Amikor elveszed a leesett sajtot akkor tedd fel fordítva a kérdést. Egy nem önkiszolgáló pékségben adnak sajtot is a pogácsához?
" alt="
"> Ha törzsvevő vagy és kérsz lehet adnak. De amúgy megkapod a pogácsát amit kifizettél és qrvára nem jár hozzá leesett sajt. Ahogy írtam mindenki azt csinál amit akar és annyi sajtot szed össze amennyit bír mindennap. Nem az én tisztem ítélkezni. Ez vélemény volt. Ahogy írod. Ez a MÁS.
" alt="
">
" alt="
"> Imádom a világot. A magyar átlag mentalítást amit egyesek magyar virtusnak neveznek valóban utálom. Ebbe beletartozik a folytonos rinyálás, a megoldom okosba, a nekemjár, a jogomvanhozzá és hasonló nyalánkságok.
" alt="
">
Amikor elveszed a leesett sajtot akkor tedd fel fordítva a kérdést. Egy nem önkiszolgáló pékségben adnak sajtot is a pogácsához?
" alt="
"> Ha törzsvevő vagy és kérsz lehet adnak. De amúgy megkapod a pogácsát amit kifizettél és qrvára nem jár hozzá leesett sajt. Ahogy írtam mindenki azt csinál amit akar és annyi sajtot szed össze amennyit bír mindennap. Nem az én tisztem ítélkezni. Ez vélemény volt. Ahogy írod. Ez a MÁS.
" alt="
">
Fordítva magában a gerendát másban a szálkát...
A ketchup, mustár és társai nincsenek kint, de cukor, só, édesítő, tejszín az kint van és nem kell őrizni...
A zöldségeknél is ezzel az erővel lehetne használni, kesztyűt csipeszt... mert a víz mindent nem hoz le ha megmosom...
Sőt a pénztáros is összefogdossa a kenyeret...
" alt="
">
Szóval fejlődni lehetne hová, de más országokban sincs tökéletesség...
Ha Kínai ember olyan mint ahogy a Kínai piacon viselkednek az gáz, mint kereskedelmi kultúra, és étkezési szokás, eldobom a szemetet stb... Lóg a számból a kaja úgy beszélek... hát na...
Ha az arab olyan ahogy az éttermeik kinéz, és ahogy esznek viselkednek, és stb... az is gáz...
A Görögök meg abszolút gáz... a pincér külön asztalnál sört ivott, egyedül, munkaidő alatt miközben a kolléganő dolgozott....
Osztrákoknál is lehetne mit mesélni... esett a színvonaluk 90es évek óta...
Talán Belgiumban nem láttam problémát... vagy nem figyeltem eléggé...
Két dolog alapból be van kódolva az emberekbe... a rosszindulat, és az irigység.
De mostanában elterjedt a felsőbbrendűségű tabletta szedése, "én jobb vagyok mint más".
A fenét csak sok ember magában a szálkát, másban a gerendát hamarabb észre veszi...
Amúgy Auchan tele van a kimért cuccoknál, beleharapott és visszatett dolgokkal... azokat meg is kellene szüntetni, és nem csak az emberek miatt, hanem egerek miatt is, elöl van nyitva az étel..
" alt="
">
A zöldségeknél is ezzel az erővel lehetne használni, kesztyűt csipeszt... mert a víz mindent nem hoz le ha megmosom...
Sőt a pénztáros is összefogdossa a kenyeret...
" alt="
">
Szóval fejlődni lehetne hová, de más országokban sincs tökéletesség...
Ha Kínai ember olyan mint ahogy a Kínai piacon viselkednek az gáz, mint kereskedelmi kultúra, és étkezési szokás, eldobom a szemetet stb... Lóg a számból a kaja úgy beszélek... hát na...
Ha az arab olyan ahogy az éttermeik kinéz, és ahogy esznek viselkednek, és stb... az is gáz...
A Görögök meg abszolút gáz... a pincér külön asztalnál sört ivott, egyedül, munkaidő alatt miközben a kolléganő dolgozott....
Osztrákoknál is lehetne mit mesélni... esett a színvonaluk 90es évek óta...
Talán Belgiumban nem láttam problémát... vagy nem figyeltem eléggé...
Két dolog alapból be van kódolva az emberekbe... a rosszindulat, és az irigység.
De mostanában elterjedt a felsőbbrendűségű tabletta szedése, "én jobb vagyok mint más".
A fenét csak sok ember magában a szálkát, másban a gerendát hamarabb észre veszi...
Amúgy Auchan tele van a kimért cuccoknál, beleharapott és visszatett dolgokkal... azokat meg is kellene szüntetni, és nem csak az emberek miatt, hanem egerek miatt is, elöl van nyitva az étel..
" alt="
">
Pár nagyobb darabot én is beteszek a nejlonzsákba, anélkül, hogy az ott maradó termékekhez hozzáérnék. S ezért nem érzem magam bunkónak. Bunkó az, aki összetapogatja a pékárut csupasz kézzel.
Ha vásárolsz terméket ,szerintem nem bunkóság hozzátenni sajttot,mert vszínű,hogy a termékről esett le !