de még milyen nehéz lenne nélkülük

" alt="

">
Szép sorozat! Nem lehet könnyű velük az élet.
4,de már lassan az általános is kinőjük:-)
7év van a kicsi és a nagyközött.
És hány éves a kapitány?
Vagyis: Hány csimotád van?
Nekem 10 évig jártak a gyerekeim oviba,egy csoportba, általában ketten és kifejezetten szerették hogy vegyes korosztály volt körülöttük. mikor nagyok voltak,akkor pátyolgatták a kicsiket,előtte kicsiként pedig kiszúrtak maguknak egy-egy nagyobb gyereket aki őket tanitgatta,
Iskolába pedig a fele gyerekem 6,a másik fele 7 évesen ment.Itt már most másként csinálnám,egyiket még tartanám egy évet,másik pedig mehene hamarabb. Mind a 4-en egész mások.
miért nem az jelenik meg amit írók?

" alt="

">
mikor írók nincsenek hibák az írásban( helyesírás ellenőrző), mire elküldöm, olyan mintha kínai lenne........

" alt="

">
Az iskolában is az első dolog amit aí gyerek megtanul: csúnyán beszélni

" alt="

">
Egyik 7végén csináljuk a gyerekkel a leckét, ott ülök mellette, egyszer csak oldalba bök "b@zd meg ezt elrontottam!"

" alt="

"> Hozzá teszem rögtön kepcsolt, mert egy szót sem szuóltam, csak ránéztem, felhúztam a szemöldököm és rögtön perkált a zsebpénzéből 100 ft-ot.....................
Azóta max, csak a " túróba" kifejezést mert mondani.
Emlékszem mikor többet jártam emberek közé én is sokkal több csúnya szót helyeztem a mondataimba...................
A vegyescsoportban pedig tényleg tanulnak sokat a gyerekek: a kicsik nagyos dolgokat, a nagyok toleranciát.............
Nadina
Tudnak, hidd el, ez a szakmájuk. S ott a 2 gyerek nem egymást nyúzza, hanem saját kortársaival játszik.
sada!
Meg csúnyán beszélni

" alt="

"> azt nagyon hamar megtanulják
Ja és még a hab a tortán, hogy az én 5 és fél éves fiam a 17 hónapos lányommal együtt egy csoportba fog járni oviba!! (mármint ha a pici betölti a hármat és a nagy évet ismétel)
Mondjuk ennek én örülök, de egy kicsit durván hangzik elsőre.
Én itthon nem tudok egyszerre a kettővel értelmesen foglalkozni.
Akkor az oviban, hogy fognak tudni, ha rajtuk kívül még 24-25 gyerkőc lesz?
Ekkora korkülönbségeknek nem szabadna lenni egy csoportban.
Annak is megvan az előnye, ha együtt van több korosztály!
A kicsik a nagyoktól is tanulnak, megtanulnak alkalmazkodni, stb...
Nekem az is furcsa, hogy összevont csoportok vannak.
Nem hiszem el, hogy egy 6,5 éves gyereknek ugyanaz a játék, foglalkozás...stb kell, mint egy 3 évesnek.
Nincs annyi óvónő, hogy külön korosztály szerint tudjon velük foglalkozni!
Tehát az nem indok, hogy csoporton belül külön foglalkozást kapnak. Mert sajnos nem.
Amikor én jártam oviban, akkor meg volt a külön kis-, közép- és nagycsoport.
Vagy ha már összevont csoportok vannak, akkor legalább lehetne egy "iskolai előkészítő" csoport.
Biztos meg volt az oka, hogy miért változtattak rajta. Talán gyerekhiány?
A rövidebb gyes hatása csak 2 év múlva fog látszani, hisz először azokat érinti, akik jövőre fognak szülni.
Ahol kevés az óvodai hely, ott akit lehet, tovább küldenek.
A környékünkön szinte minden gyerek csak 7 évesen megy iskolába.
A +óvodai évet csak akkor élik meg zökkenőmentesen a gyerekek, ha eleve így voltak csoportba sorolva, vagyis nem az van, hogy 20 gyerekből 15-18 elmegy, s csak néhány marad vissza, a korábbi középső csoporthoz csapódva.
Aki marad, az nyer +1 évet a gyerekkorához: fizikailag és szellemileg megerősődve megy tovább. A fiatalabban iskolába indulók nem elsőben érzik meg, hanem 3-4. osztályra fáradnak el, fogynak el a tartalékaik.
DE:
Minden gyerek más. Nincs egyetlen igazság.
Pl. Kalmár Laci bácsi, a JATE hajdanvolt professzora már 4 évesen folyékonyan olvasott , s senki sem tanította.
Persze, hogy az iskolákat nyomatják, mert most a magunk példáját mondom közel háromszoros a túljelentkezés az oviba!!
Főleg, hogy most rövidebb lesz a gyes, gyed valahol el kell helyzeni a gyerekeket.
Nadina, nemeths: nekem is ezt mondták anno. Én is hagytam volna még oviban a manót, de rábeszéltek, hogy menjen suliba, mert itt már nem fog fejlődni. Pedig ekkor még kétkezes volt, de nem hagyták, hogy maradjon, én hülye meg hagytam magam rábeszélni.
Utólag visszanézve, nagy hiba volt, hogy nem saját magamra hallgattam! Dehát mindig utólag okos az ember ilyen témában...

" alt="

">
szóval 2 kissebb, mint 5 virág és kettőspont, a mádik 3 kissebb, mint 5 és egy háromszög.
Az elötte lévő feladatoknál már a kissebb-nagyobb jelbe írták be a különbözetet, valami virágot és 3szöget kellett volna rajzolni, nem nem a különbözetet, mert az egyik helyre sem fért ki, szóval rejtély, de majd megkérdezem a tanárnőt

" alt="

">
Nem az jött amit akartam írni: kissebb nagyobb jelek voltak

" alt="

">
Nem behelyettesíteni kellett az ábrákat, hogy a virág a 21-es, kettőspont az 5-ös, háromszög a 3-as?
Iskolai követelmény:
Tegnap nem tudtam megcsinálni az elsős fiam, matek háziját.
Oda írtam a tanárnak: nem tudtuk megcsinálni - hozzá tartozik nem ÉRTETTEM mit kell csinálni ez volt a feladat: 2 5 ( és egy virág lerajzolva majd kettőspont .Következő feladat: 32 53 (itt egy háromszög és kettős pont) egész napom ráment hogy ezen agyaltam.
Kiserült senki nem tudta mit kellett volna csinálni

" alt="

">
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások