Vírusinvázió a neten
Összes fórum témaHozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 3 / 11 oldal |
Ezt a levelet énis megkaptam!
Fáreó!
Ugyanezt az üzenetet mi is megkaptuk. Abszólut igazad van, jobb az elő-
vigyázatosság!
Ugyanezt az üzenetet mi is megkaptuk. Abszólut igazad van, jobb az elő-
vigyázatosság!
VIGYÁZAT!!! Vírúsgyanús mailek! Ismeretlenektől....
Ma kaptam párat,kül. mailcímekről,ezzel a tárggyal: Szia :)
ez volt a szöveg:
"Szia!
Remélem jó címet kaptam. Csak arra szeretnélek kérni, hogy akkor hétfőn hozd el amit kértem. Találtam hozzá forrást is, ha kell: http://hot.cwi.hu
Puszi Kata"
a mélcím más volt,de a szöveg és a Kata név ugyanaz.
Ajánlom,ne nyissátok meg azt a weblapot a linkben! És a mélt is töröljétek,ha ti is kaptok vmi hasonlót!
Jobb az elővigyázatosság!
Ma kaptam párat,kül. mailcímekről,ezzel a tárggyal: Szia :)
ez volt a szöveg:
"Szia!
Remélem jó címet kaptam. Csak arra szeretnélek kérni, hogy akkor hétfőn hozd el amit kértem. Találtam hozzá forrást is, ha kell: http://hot.cwi.hu
Puszi Kata"
a mélcím más volt,de a szöveg és a Kata név ugyanaz.
Ajánlom,ne nyissátok meg azt a weblapot a linkben! És a mélt is töröljétek,ha ti is kaptok vmi hasonlót!
Jobb az elővigyázatosság!
nekem ma 1 olyan mél jött az 1-ik postafiókomba,ami saddam akasztásáról szólt,persze videó! Egyből töröltem is,szóval vgyázzatok,ne nyissatok meg semmi ilyet!!!
hoax hoax hoax hoax hoax hoax
http://href.hu/x/25hu
ezt az emilt kaptam egy ismerőstől, nem tudom, hogy igaz lehet-e:
Figyelmeztetés
Az elkövetkezendő napokban E-mail útján képeket küldhetnek, melyen
Osama
Bin-Laden vagy felakasztva látható, vagy elfogása látható.
Ha ilyen e-mailt kapsz, ezt a mellékletet nem szabad megnyitni, mert
a
merevlemezt azonnal, menthetetlenül tönkreteszi, leégeti.
Kérem, küldjed tovább ezt az üzenetet mindenkinek, aki az e-mail
listádon
van! Inkább kapjuk meg ezt a veszélyt jelző üzenetet 100xszor,
mintsem
tönkremenjenek a legfontosabb adataink a számítógéppel együtt.
Ha olyan üzenetet kapsz amelynek címe: "Invitation" függetlenül
attól,
hogy ki küldte, azonnal ki kell törölni, mindenhonnan, lomtárból is, és a
számítógépet le kell állítani!
Ez a vírus, mely világszerte kering, eddig minden más vírusnál
kártékonyabb. Ennek veszélyét a CNN tett közzé.
Figyelmeztetés
Az elkövetkezendő napokban E-mail útján képeket küldhetnek, melyen
Osama
Bin-Laden vagy felakasztva látható, vagy elfogása látható.
Ha ilyen e-mailt kapsz, ezt a mellékletet nem szabad megnyitni, mert
a
merevlemezt azonnal, menthetetlenül tönkreteszi, leégeti.
Kérem, küldjed tovább ezt az üzenetet mindenkinek, aki az e-mail
listádon
van! Inkább kapjuk meg ezt a veszélyt jelző üzenetet 100xszor,
mintsem
tönkremenjenek a legfontosabb adataink a számítógéppel együtt.
Ha olyan üzenetet kapsz amelynek címe: "Invitation" függetlenül
attól,
hogy ki küldte, azonnal ki kell törölni, mindenhonnan, lomtárból is, és a
számítógépet le kell állítani!
Ez a vírus, mely világszerte kering, eddig minden más vírusnál
kártékonyabb. Ennek veszélyét a CNN tett közzé.
:( hát akkor sajnos ezzel kell beérned...
vagy otthonról vihetnél olvasnivalót ;)
vagy otthonról vihetnél olvasnivalót ;)
Azt hiszem, az előző tanácsod meghaladja számítógép-értelmi képességeim :| De ha érteném, sem tudnám megtenni, a ma már tárgyalt mostoha sorsom miatt - nem csak weboldalak, de a beállítások is tiltva vannak egy pór felhasználó számára itt nálunk...
Köszönöm!
Felmentés megadva.
(letiltás ellen proxy-t nem prbáltál még? vagy nemakarsz ujat huzni a nagyokkal?) :|
Felmentés megadva.
(letiltás ellen proxy-t nem prbáltál még? vagy nemakarsz ujat huzni a nagyokkal?) :|
jelentem, Bed, nem küldtem sehová :))
ildicc inkább többször mintegyszer nem, de most már kérlek ne küld tovább :D
Most kaptam mailban. Lehet, hogy hoax, de azért bemásolom...
Az elkövetkezendő napokban E-mail útján képeket küldhetnek, melyen Osama Bin-Laden vagy felakasztva látható, vagy elfogása látható.
Ha ilyen E-mailt kap(sz), ezt a mellékletet nem szabad megnyitni, mert a merevlemezt azonnal, menthetetlenül tönkreteszi, leégeti.
Kérem, küldje(d) tovább ezt az üzenetet mindenkinek, aki az E-mail listá(do)n van! Inkább kapjuk meg ezt a veszélyt jelző üzenetet 100xszor, mintsem tönkremenjenek a legfontosabb adataink a számítógéppel együtt.
Ha olyan üzenetet kap(sz) amelynek címe: ?Invitation" ? függetlenül attól, hogy ki küldte, azonnal ki kell törölni, mindenhonnan, lomtárból is, és a számítógépet le kell állítani!
Ez a vírus, mely világszerte kering, eddig minden más vírusnál kártékonyabb. Ennek veszélyét a CNN tett közzé.
Az elkövetkezendő napokban E-mail útján képeket küldhetnek, melyen Osama Bin-Laden vagy felakasztva látható, vagy elfogása látható.
Ha ilyen E-mailt kap(sz), ezt a mellékletet nem szabad megnyitni, mert a merevlemezt azonnal, menthetetlenül tönkreteszi, leégeti.
Kérem, küldje(d) tovább ezt az üzenetet mindenkinek, aki az E-mail listá(do)n van! Inkább kapjuk meg ezt a veszélyt jelző üzenetet 100xszor, mintsem tönkremenjenek a legfontosabb adataink a számítógéppel együtt.
Ha olyan üzenetet kap(sz) amelynek címe: ?Invitation" ? függetlenül attól, hogy ki küldte, azonnal ki kell törölni, mindenhonnan, lomtárból is, és a számítógépet le kell állítani!
Ez a vírus, mely világszerte kering, eddig minden más vírusnál kártékonyabb. Ennek veszélyét a CNN tett közzé.
Már a Budapest bank,és az Erste bank is küldözget ilyen kamu emilket,ne dőljön be neki senki!!!
Macskusz, több helyen olvahtasz a neten a "banki levelekről" - tipiku adathalász trükk. Amit tudni érdemes:
Bankok SOHA nem kérnek adategyeztetést interneten át!
Ha levélben olyat kapsz, hogy "kattints erre a linkre", és az nem egy biztosan áltaald adott regisztrációs kérelem, akkor SOHA ne kattins rá! Inkább nézd meg, é szükség esetén másold át a böngészőbe! Ha a vége *hu.com, akkor semmiképpen se!
Ha általad ismeretlen címről kapsz levelet, ne nyisd meg! maga a levélben lévő esetleges kép tartalmazhat károkozót!
Ezek jó része ellen semmi nem véd, csak a figyelem..
Mondjuk ma olvastam cikket a tűzfalakról.. a teszt szerint az otthoni 77 tesztelt tűzfal közül 2 volt, amelyik kiválónak bizonyult, és kb. 60, ami használhatatlannak, alapbeállításokkal.. legtöbb csak vírusvédővel kiegészítve használható, a vrusok egy része meg azzl kezdi, hogy kikapcsolja a virusvédőt.. A "teljesen használhatatlan" kategória vezető tűzfala a Win SP2 tűzfal..
Bankok SOHA nem kérnek adategyeztetést interneten át!
Ha levélben olyat kapsz, hogy "kattints erre a linkre", és az nem egy biztosan áltaald adott regisztrációs kérelem, akkor SOHA ne kattins rá! Inkább nézd meg, é szükség esetén másold át a böngészőbe! Ha a vége *hu.com, akkor semmiképpen se!
Ha általad ismeretlen címről kapsz levelet, ne nyisd meg! maga a levélben lévő esetleges kép tartalmazhat károkozót!
Ezek jó része ellen semmi nem véd, csak a figyelem..
Mondjuk ma olvastam cikket a tűzfalakról.. a teszt szerint az otthoni 77 tesztelt tűzfal közül 2 volt, amelyik kiválónak bizonyult, és kb. 60, ami használhatatlannak, alapbeállításokkal.. legtöbb csak vírusvédővel kiegészítve használható, a vrusok egy része meg azzl kezdi, hogy kikapcsolja a virusvédőt.. A "teljesen használhatatlan" kategória vezető tűzfala a Win SP2 tűzfal..
Igazából nem tudom hova írjam.
Tegnap volt a TV-ben, hogy az Internet bank ügyfelei hamis levelet kaptak, az adatokat akarják valakik megszerezni.. Az ügyben nyomozás indult.
Most jött egy másik levél Raiffeisen Bank Zrt. -től. A szöveg ugyan az.
Úgylátszik azok a valakik minden bankot célba vettek.
Nekem egyiknél sincs számlám, mégis mindkettőtől kaptam levelet.
Tegnap volt a TV-ben, hogy az Internet bank ügyfelei hamis levelet kaptak, az adatokat akarják valakik megszerezni.. Az ügyben nyomozás indult.
Most jött egy másik levél Raiffeisen Bank Zrt. -től. A szöveg ugyan az.
Úgylátszik azok a valakik minden bankot célba vettek.
Nekem egyiknél sincs számlám, mégis mindkettőtől kaptam levelet.
oké:)
nem értettem félre!! Csak én voltam figyelmetlen! :) :)
nehogy félreértsd,nem rossz szándékból írtam,hogy olvasd el:)csak egy piciben tér el a kettő
Köszi egybként!
ÓÓ bocs csak gyorsan beírtam vissza meg nem olvasok! :))