bvera
Ilyen marhaságot még életemben nem hallottam. Magyar állampolgártól a tb. által finanszírozott intézményekben semmilyen ellátásért nem szedhetnek pénzt. Ha nincs biztosítása akkor is ellátják, csak utólag felgöngyölik, hogy mióta nincs, és attól az időtől kezdve behajtják rajta az egészségügyi szolgáltatási járulékot. (4500 Ft/hó jelenleg)
De hívd fel az APEH-ot: 40/424242
Az egészségbiztosítási ellátások lehetnek
- pénzbeliek: tp, tgys, útiköltség térítés
- természetbeliek: orvosi-, kórházi ellátás, támogatott gyógyszer, - gyógyászati segédeszköz, stb.
Mindez akkor jár, ha biztosított vagy.
Ha nem dolgozol, de fizeted magad után a "háziasszony tb"-t (4.500 Ft/hó), akkor a természetbeni juttatásokra tarthatsz igényt.
Mást nem tudok erről a témáról.
Menj be a MEP-hez, kérdezz ott!
köszi. mert a könyvelő azt mondta, hogy ha 4 órára jelentenek csak be, akkor a kórházi ellátásnál fizetni kell. Létezik ilyen?
TB=Nyugd.bizt. + Eg. Bizt.
Nyugd. szolgálati időnek csak a 4 órás biztosított napok fele számít.
Eg.bizt?
köszi. És ha 4 órára bejelentenek akkor az a TB felé teljes biztosítottságot jelent? Mert az egyik könyvelő szerint igen, a másik szerint nem.
Ehhez az áfának semmi köze.
Itt egy bérkalkulátor:
http://adozona.hu/kalkulator_ber.aspx
v. egy másik:
http://www.fn.hu/kalkulatorok/berkalkulator/
minimálbér 8 órára: 71.500
6 órára: 53.625
4 órára: 35.750
Játszogass a számokkal!
Valaki tudna segíteni: az lenne a kérdésem,hogy ha alkalmazottnak bejelentenek minimálbérre egy áfaköteles céghez, akkor 4 , 6 és 8 órába mennyi lenne a járulék?
Ha valaki tudna segíteni ebbe a témába, akkor előre is köszönöm.
köszönöm szépen
Ez így ok, gyes alatt kifizetik a szabit,én is így voltam! Miért lenne fizetetlen?? Ahány nap szabid összegyűlt annyit fizetnek, és mellette folyósítják a gyest is!
Annyira nem munkaügy, de hova írjam?:
2009.nov.28-án jár le a GYEDem, GYESen leszek. 2010 február 1-től munkába állok a GYES mellett. A munkáltatóm (egyéni vállalkozó) szerint december 1-től szabadságon kéne legyek, hogy a GYED alatti időre járó szabadságomat kivegyem.
GYES mellett szabadságon? Ez jó így??? Nem a GYES lejárta után szokták ezt kiadni?
És amit még nem tudok, ez fizetett vagy fizetés nélküli szabadság?? Köszi, ha bárki tud a témában válaszolni. Ha hivatkozásokat kapok, az is nagyon jó volna. Köszönöm előre is!!!
myrjam08 Hozzászólás - 2009. november 11. :: 10:17
Van közöttünk munkaügyes? Húgomat dec. 1-el elküldik a munkahelyéről (létszámleépítés). Hogyan jár jobban? Ha közös megegyezéssel jön el, vagy ha felmondanak neki? Köszönöm!
Persze, de ma már nincs erőm válaszolni és az itt megadott épp nem működik. Éljen a digi.
Ide írj:
matkobaloghagi@freemail.hu
napocska, írhatok privit?
Lehet, hogy nekik az ügyintézés 30 napos idejénél van jelentősége a beérkezésnek. De neked gondolom az ellátás kezdő időpontja a lényeg. A lenti szövegből pedig az derül ki, hogy az ellátást visszamenőleg két hónapra is folyósítják. Tehát anyagilag nem fogsz károsodni, hacsak nem vagy túl a két hónapon, legfejjebb várnod kell míg elintézik az ügyedet.
Vagy valami más a gond?
napocska, köszönöm
én is ezt találtam, de itt csak benyújtás szó szerepel. Szerintük a beérkezés, szerintem a feladás dátuma az. Mikor írtam nekik erről, nem tértek ki, csak továbbra is a beérkezés dátumával hivatkoznak az igényre.
begus
"Az ellátást az igény késedelmes benyújtása esetén, visszamenőleg legfeljebb két hónapra, az igénybejelentés napját megelőző második hónap első napjától kell megállapítani, ha a jogosultsági feltételek ettől az időponttól kezdve fennállnak."
http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/131
Moncsi2
Köszi, adtál egy kis reményt...
nem teljesen munkaügy, de hátha tud valaki segíteni
GYES igény benyújtásának a feladás vagy a beérkezés dátuma számít?
Olyan info kellene, amire hivatkozni is lehet
köszi
Moncsi
Nincs az a hülye munkáltató amelyik ezt munkaszerződésben vállalja. Ez egy külön szabályzat szokott lenni, pont azért, hogy bármikor visszavonható legyen.
kérdés, hogy szerződésben volt e rögzítve. Ha igen akkor hiába törölték el arra az évre szerintem neked is jár.
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások