Finomságok
Összes fórum téma| Hozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 21 / 52 oldal |
peekaboo----nincs különösebb receptje a meggylekvárnak,ledarálod,s elfőződ a levét,cukrot bele,15 percig főződ még,tűzről levéve üvegekbe töltöd,tetejére pici szalicil. A lényeg a levét elfőzni! Kedvenc lekvár nálunk:meggy+ cseresznye+málna /a málnát szűrőn átnyomjuk,hogy a magja ne legyen benne/ 1kg ledarált gyümölcshöz 70-75 dkg cukrot teszünk esetleg 60dkg-ot.
Nem rég Egyiptomban ettem a világ legfinomabb répatortáját. Már több receptet megnéztem, de valahogy mindegyik egy kicsit másnak tűnik mint az volt.
A sárgarépa mellett durvára tört dió és talán még étcsoki is volt benne.
Nagyon könnyű volt és nem volt száraz, tömött tésztája. Ha valakinek van hasonló nagyon megköszönném
A sárgarépa mellett durvára tört dió és talán még étcsoki is volt benne.
Nagyon könnyű volt és nem volt száraz, tömött tésztája. Ha valakinek van hasonló nagyon megköszönném
hmmm... ez is jól hangzik
" alt="
">
Babapiskótás álomtorta
* babapiskóta
* kakaópor
* lekvár
* margarin
* tejföl
* zselatin
* 200 g babapiskóta
* fél ek margarin
* 1 cs zselatin
* gyümölcs ízlés szerint (pl. málna, szeder, banán, barack, ananász...mindegy)
* 6 ek kakaópor
* 2 cs vaníliacukor
* 2 ek "piros" lekvár
* 1 nagy és egy kis tejföl
Egy kb. 25-35 cm átmérőjű, és kb. 15 cm mély kerek edényt(mennyiségtől függ) kivajazok, beleteszek egy sor babapiskótát, rákenek jó vastagon egy réteg tejfölt, vaníliacukorral meghintjük majd kakaóval.
Jön a következő réteg babapiskóta, majd tejföl, vaníliás cukor lekvár, kakaó.
Harmadik réteg piskótára tejföl, vaníliacukor, gyümölccsel díszítve. A legtetejére öntjük a zacskón leírtak alapján elkészített zselatint. EGY NAPIG ÁLLNI HAGYJUK HÜTŐBEN!!!
" alt="
">
Babapiskótás álomtorta
* babapiskóta
* kakaópor
* lekvár
* margarin
* tejföl
* zselatin
* 200 g babapiskóta
* fél ek margarin
* 1 cs zselatin
* gyümölcs ízlés szerint (pl. málna, szeder, banán, barack, ananász...mindegy)
* 6 ek kakaópor
* 2 cs vaníliacukor
* 2 ek "piros" lekvár
* 1 nagy és egy kis tejföl
Egy kb. 25-35 cm átmérőjű, és kb. 15 cm mély kerek edényt(mennyiségtől függ) kivajazok, beleteszek egy sor babapiskótát, rákenek jó vastagon egy réteg tejfölt, vaníliacukorral meghintjük majd kakaóval.
Jön a következő réteg babapiskóta, majd tejföl, vaníliás cukor lekvár, kakaó.
Harmadik réteg piskótára tejföl, vaníliacukor, gyümölccsel díszítve. A legtetejére öntjük a zacskón leírtak alapján elkészített zselatint. EGY NAPIG ÁLLNI HAGYJUK HÜTŐBEN!!!
jah igen, fokhagymát elfelejtettem írni, pedig az kötelező
" alt="
">
" alt="
">
" alt="
">
" alt="
">Szabina: Bors, vegeta, fokhagymafűszersó, meg amit találsz otthon, és a lényeg 1 pohár joghurt.
NAgyon fincsi!
A méz -fokhagyma párosítás is isteni, de vigyázz, méz nem sok kell, mert ráég
NAgyon fincsi!
A méz -fokhagyma párosítás is isteni, de vigyázz, méz nem sok kell, mert ráég
Szabina, én úgy szoktam, hogy olivaolajat, só sok mustárt, ketchupot, só, bors, vegeta, MÉZ!, citromlé, 1-2 kanál tej, oregánó, bazsalikom (igazából minden fűszerből teszek bel
" alt="
"> ) ezt jóól összekeverem, és ezzel dörcsölöm be... mi így szeretjük legalábbis....
(és a méz nagyon fontos
" alt="
"> )
" alt="
"> ) ezt jóól összekeverem, és ezzel dörcsölöm be... mi így szeretjük legalábbis....
(és a méz nagyon fontos
" alt="
"> )meggylekvárt szeretnék főzni
tud vki egy jó receptet?
tud vki egy jó receptet?
Van valakinek egy bevált szárnyas grillpác receptje?
Zabpelyhes süti:
15 dkg margarin,
12 dkg cukor,
1 csomag vanillincukor,
1 tojás,
ezeket jól kikeverni.
Bele (előre összekeverve):
15 dkg zabpehely,
10 dkg finomliszt,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
1 fél kávéskanál őrölt szegfűszeg,
fél csomag sütőpor,
1 csipet só
kb 10-15 dkg aprított party tortabevonó és kalifa mazsola vegyesen.
A hozzávalókat jól kikeverni, kiskanállal sütőpapíros tepsibe rakni. Gáztűzhyel tepsin kb 30 darab fér el belőle. Összesen olyan 50-60 darab lesz. 170-180 fokon kell sütni előmelegített sütőben, kb 15 percig.
A mazsola rumban áztatva még finomabb
" alt="
"> És villámgyorsan fogy.
15 dkg margarin,
12 dkg cukor,
1 csomag vanillincukor,
1 tojás,
ezeket jól kikeverni.
Bele (előre összekeverve):
15 dkg zabpehely,
10 dkg finomliszt,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
1 fél kávéskanál őrölt szegfűszeg,
fél csomag sütőpor,
1 csipet só
kb 10-15 dkg aprított party tortabevonó és kalifa mazsola vegyesen.
A hozzávalókat jól kikeverni, kiskanállal sütőpapíros tepsibe rakni. Gáztűzhyel tepsin kb 30 darab fér el belőle. Összesen olyan 50-60 darab lesz. 170-180 fokon kell sütni előmelegített sütőben, kb 15 percig.
A mazsola rumban áztatva még finomabb
" alt="
"> És villámgyorsan fogy.megcsináltam szerdán a Hulalával a pillangó-tortát, tényleg nagyon keményre felverhető a Hulala, nagyon jó!
" alt="
">
Liszolda
leírod a zabpelyhes süti receptjét?
" alt="
">
Liszolda
leírod a zabpelyhes süti receptjét?
Liszolda Rámát nem ,de ha nem krémhez kell a mai nap még a Pennyben a Líra kocka 79Ft
Nem tudtok most valami margarin akcióról? Találtam egy isteni zabpelyhes süti receptet, és nagyon gyorsan fogy :-)
jaj, de jó, köszi!!
" alt="
">
" alt="
">Nórika: a hulala elég stabil készítmény, mivel növényi anyag és nem tejtermék. Akár több napig is kibírja a hab belőle.
Nórika: én még nem használtam. De tegyél hozzá habfixálót, akkor biztos nem esik össze.
nem tud nekem senki válaszolni? Légysziii
" alt="
">
" alt="
">Még nem dolgoztam Hulalával, de holnap tortát sütök
" alt="
"> Ha reggel megcsinálom a tortát, akkor délután még igazi, szép hab lesz? Vagy a habot inkább d.u. kenjem rá?
" alt="
"> Ha reggel megcsinálom a tortát, akkor délután még igazi, szép hab lesz? Vagy a habot inkább d.u. kenjem rá?Kenyérsütővel dagasztom, a sütést nem bízom rá, ott már voltak csalódásaim.
Simidala--ha van kenyérsütőd miért dagasztod kézzel ,tepsi stb, A 3,32-es programon szuper kenyér sül.Recept:/63dkg liszt ebböl kb.8-10dkg rozs liszt 1kiskanál kristálycukor,2 kiskanál só,1 evőkanál étolaj,3dl langyos víz,5dkg-os élesztő1,4-de.
Nincs valakinek faeperszörp receptje? Az enyém 1-2 hete került a kezembe,eltettem,hogy meglegyen. Most persze nem találom,pedig már érik a szeder(faeper).
" alt="
">
" alt="
">