Anno.
Túl nagyok a gyerekeid.
A pattintottkő-korszakot ma már inkább őskőkorszaknak hívják.

" alt="

">
Akikről én írtam, azok 4 és 22 év közöttiek, több városból, s évek óta, nem a pandémia miatt, nem intézményi szinten buliznak.
Nem csak az az előnye, h kevesebb a kontakt, hanem az is, h több a díjazott.

" alt="

">
Farsang: nem tudom, a pandémia változtatott-e rajta, de a farsangi buli már anno a pattintott kőkorszakban, az én általános iskolai éveimben, de a gyerekeimében is iskolai, és nem osztálybuli volt, pedig több városról van szó. Az alsó és felső tagozat évfolyamainak tartották külön, mert a különböző korosztályoknak más a bulizási stílusa, és a felsősök a szülői jelenlétet sem igénylik már annyira.

" alt="

">
Mikor lettél jogász?
Nem cáfoltál meg semmit.
1.
Én azt írtam:
"Most is vannak munkakörök, ahol vannak kötelező védőoltások."
Nem azt írtam, h a munkaadó kötelez rá.
(Trv írja elő hol és mi.)
2.
Ezt meg te idézted:
"A JELENLEGI jogszabályi környezet nem teszi lehetővé"
Csak egy új jogszabály kell, és mindjárt megvan a megfelelő jogszabályi környezet.
sada
aki hagyja
Erre hívta fel a figyelmet egy nemzetközi ügyvédi iroda. Ahogy fogalmaztak, Magyarországon a vakcina beadatása jelenleg nem kötelező, így a munkáltató sem teheti azzá, még feladatkörhöz kötötten sem.
A jelenlegi jogszabályi környezet nem teszi lehetővé a munkáltatók számára, hogy kötelezővé tegyék dolgozóiknak a koronavírus elleni védőoltást – hívták fel a figyelmet a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda szakértői az MTI-nek küldött közleményben. Mint kifejtették, Magyarországon a vakcina beadatása jelenleg nem kötelező, így a munkáltató sem teheti azzá, még feladatkörhöz kötötten sem.
Óváry-Papp Nóra, a Baker McKenzie munkajogi csoportjának vezető ügyvédje hozzátette, hogy a vakcina beadatása nem lehet egy mindenkire előírt kötelezettség, hiszen lehetnek olyan dolgozók is, akik személyes helyzetükből fakadóan nem kaphatják meg az oltást, például a várandós nők, vagy akik allergiások a védőoltás bizonyos összetevőire, illetve akik korábban már átestek a víruson, de még nem telt el a meghatározott idő ahhoz, hogy megkaphassák a vakcinát.
A közleményben hangsúlyozták, hogy a munkaszerződés megkötését nem lehet a munkavállaló védettségétől függővé tenni, és emiatt az állásinterjún sem lehet erre irányuló kérdést feltenni.
Nekünk régen a tornateremben volt ahol egymás után vonultak fel az osztályok. De igaz az már olyan rég volt igaz sem volt...

" alt="

">
Mindenki felment a színpadra és elmondta minek öltözött be.
Azt izgatottan várta hátha nyer.
Én egy Cecília kisfiút láttam.
Suliban a farsangi buli osztálybuli szokott lenni.
Tehát ha egész nap úgyis együtt vannak, nem vehetnek fel + egy jelmezt is?
Nyilván az alapítványi bálok, falu farsang, stb. elmaradnak.
És ebben nincs semmi következetlenség.
(Nem a jókedv tilos, hanem az olyanok csoportosulása, akik nem együtt élnek, v dolgoznak, v tanulnak: vagyis akik különben nem találkoznak.)
Farsangkor meg nem feltétlen egy osztály keveredik egymással. Meg ha egy ilyen rendezvény mehet, mehetett volna más is vagy mehetne más is. Bár tudom nehéz következetesnek lenni bármely területen.
Hát azt egyből gondoltam nem mi fogjuk eldönteni.

" alt="

">

" alt="

">
Paintuci
Ez nem negatív diszkrimináció, hanem pozitív.
Azzal nincs baj.
Korlátozások vannak, lesznek.
Aki be van oltva, az könnyítést kapHAT.
De nyugodjatok meg! Kár pörögni rajta. Nem mi fogjuk eldönteni.
(Most is vannak munkakörök, ahol vannak kötelező védőoltások.)
STRASBOURG, Franciaország, 2021. február 2. - Az Európa Tanács azt tanácsolta, hogy az emberi jogok tiszteletben tartása miatt az embereket nem szabad COVID-19 oltás beadására kényszeríteni, és nem különböztethetőek meg hátrányosan azok akik nem oltatják be magukat - utalva itt az oltásigazolás hiányából fakadó lehetséges korlátozásokra.
a kormányok gondoskodjanak arról, hogy az állampolgárok tájékoztatást kapjanak arról, hogy az oltás NEM kötelező, és hogy senkit sem politikai, társadalmi vagy egyéb módon nem kényszerítenek arra, hogy beoltassák magukat, ha ők maguk nem akarják ezt megtenni.”
Ezenkívül az állásfoglalás kimondja, hogy védelmet kell biztosítani azoknak, akik nem akarják magukat beoltatni , hogy ne kapjanak semmilyen büntetést és ne érhesse őket semmilyen hátrányos megkülönböztetés.
A dokumentum azt is hozzáteszi, hogy teljes és megfelelő információkat kell szolgáltatni, tájékoztatva a potenciális felhasználókat a vakcina esetleges mellékhatásairól.
Azt is kimondja, hogy a kormányoknak „átlátható információkat kell közzétenniük az oltások biztonságosságáról és lehetséges mellékhatásairól, a közösségi média platformjaival együttműködve és szabályozva a téves információk terjedésének megakadályozása érdekében”.
A kötelező oltások kérdése mellett az állásfoglalás az oltási bizonyítványok kérdésével is foglalkozik.
Megállapították, hogy az ilyen tanúsítványokat csak a vakcinák hatékonyságának, a lehetséges mellékhatások és a nemkívánatos események figyelemmel kísérésére lehet felhasználni.
„Az oltási bizonyítványokat nem szabad„ oltási útlevélként ”használni (a határokon, a repülésnél vagy a szolgáltatásokhoz való hozzáféréshez) . Az ilyen felhasználás adatvédelmi aggályokat vet fel, és figyelembe véve az oltások korlátozott rendelkezésre állását, fenntarthatja és megerősítheti a kirekesztő és diszkriminatív gyakorlatokat. "
Bár itt már minden előfordulhat.
(Eddig arról volt szó semmilyen hátránya nem származik annak az illetőnek aki nincs beoltva. Utazhat, megszállhat itt ott stb... Nem korlátozzák a lehetőségeit. Nem is adnak sehol sem erre lehetőséget ezt bárki megtegye. Vagy mégis?)
Farsang: Ha egész nap együtt tanul az osztály, miért ne farsangolhatnának együtt du? Csak külsősök (szülők, tesók, stb) nem lehettek ott, mint máskor.
Mikor nyitnak? Szerintem akkor, ha már beoltották a lakosság többséget.
S ki mehet oda? Akinek lesz oltási igazolványa. Gondolom.
De nem tudom, nem én hozom a szabályokat.
Húsvét április 2-5 között lesz.
Sokan Müller Cecíliának öltöznek farsangkor. 🤣 Van aki nyert is. Forrás fb. 🤣
(Én egyszer boszorkánynak öltöztem 3. lettem. Tortát nyertem 8.ban. Sokan mondták be sem kellett volna öltözni. 🤣
(Jut eszembe Pista és a boszorkány mikor utazhat? Mikor nyitnak a szállodák, nem követem az eseményeket. 🤔 )
Egyébként érdekes farsangot megtartják. 😮
Vagy online volt? 🙄
Tavaly 3 ismert ruházati lánc - a Vagabond, a Promod és a Camaieu - vonult ki a hazai bevásárlóközpontokból. 2021 elején pedig befejezte működését a Cosmos City is.
(Bár sok vendéglátos megéri a pénzét de ez már amit velük művelnek embertelen.) Ha nem a vírusba hal bele agyvérzésbe a idegeskedéstől, vagy éhen hal.
Azért azt is megnézném a jövőben ki megy ilyen helyre dolgozni. Inkább választ másik szakmát.
Én nem értem miért kell ezt az iparágat így szivatni lennének köztes megoldások.
Ma délben "tüntetés" volt a Hősök terén,
holnapra pedig tömeges üzletnyitást terveznek.
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások