Offtopic, sőt off-site - társalgó folyt.
Összes fórum téma| Hozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 211 / 275 oldal |
Oké, köszi!
Univer fődíj: 1 millió Ft
Szurkolj együtt a Jameson-nal, és nyerhetsz!
Nyerj páros jegyeket a Chivas Regal online játékában!
Wodehouse. Igen elég. Én is vittem már így vissza ruhát. Visszaadják az árát.
Aki vitt már vissza a Lidlbe ruhát, adna egy-két infót? Elég a ruhát visszavinni csomagolás nélkül és a blokkot? A pénztárnál adják vissza pénzt? Egy sportpólót vettem, de a papír gyűrű, ami körbevette, már nincs rajta.
Szerdáig mindenkihez el kell, hogy jusson a novemberi családtámogatás.
(Tettem fel képeket az esküvőről az fb-re, egyelőre az én oldalamon látható. Amely szerintem nyilvános. Ha vkit zavar egy olyan kép amin rajta van, szóljon leveszem. )
Újratervezés. A citromleves móka sem működött, pár perc után visszafehéredett a folt. Az olaj (étolaj) sem jó megoldás.
Köszönöm, most 50%-os citromlével próbáltam. Rajta hagytam 15 percig. Teljes siker. :-)
VágásiFeri!
Oliva olajat, de akár más étolajat kell beledörzsölni, akár rajta is lehet hagyni egy ideig, vagy ismételni. Többször próbáltam, működik.
Oliva olajat, de akár más étolajat kell beledörzsölni, akár rajta is lehet hagyni egy ideig, vagy ismételni. Többször próbáltam, működik.
Köszi, de nem akkora a baj, hogy kétségbe essek. Nem óriási a folt és el is tudom forgatni az asztalt, hogy rárakjak valamit. :-)
Esetleg még a bútorfólia lehet a megoldás, de azt macerás felrakni.
Esetleg még a bútorfólia lehet a megoldás, de azt macerás felrakni.
VágásiFeri!
Elvileg nem igazán lehet eltünteni, maximum egy vésővel (döntve tartva) óvatosan megkapargatot, majd kicsit csiszolod és nitrolakkal átkezeled, de ez sem biztos, hogy működik.
" alt="
"> Nem egyszerű a történet, szinte egy bútor felújítás, esetleg facebookon a bútoros csoportokban, vagy a festősökben tudnak segíteni.
Elvileg nem igazán lehet eltünteni, maximum egy vésővel (döntve tartva) óvatosan megkapargatot, majd kicsit csiszolod és nitrolakkal átkezeled, de ez sem biztos, hogy működik.
" alt="
"> Nem egyszerű a történet, szinte egy bútor felújítás, esetleg facebookon a bútoros csoportokban, vagy a festősökben tudnak segíteni.Köszönöm, ez a hajszárítós móka dázönt vörk, a kámforolajat megpróbálom, ha kapok valahol. Megsasolom a Rossmannban.
Most utánaolvastam egy kicsit:
Minél gyorsabban cselekszik az ember, annál jobb eredményt lehet vele elérni. Függ attól is, mivel van kezelve az adott bútordarab.
HAJSZÁRÍTÓ: ha a sötét színű bútoron hő hatására fehér folt keletkezett, ÉS viasszal kezelt vagy lakkozott bútorról van szó: a foltot nagyon közelre tartott hajszárítóval kell kezelni pár mp-ig.
Minél gyorsabban cselekszik az ember, annál jobb eredményt lehet vele elérni. Függ attól is, mivel van kezelve az adott bútordarab.
HAJSZÁRÍTÓ: ha a sötét színű bútoron hő hatására fehér folt keletkezett, ÉS viasszal kezelt vagy lakkozott bútorról van szó: a foltot nagyon közelre tartott hajszárítóval kell kezelni pár mp-ig.
Kámforolajként van több infó:
http://timcsi-aromaterapia.blogspot.com/2013/11/k
amforolaj-cinnamomum-camphora.html
Kámforfa: ezt is érdemes lehet elolvasni:
http://www.gyogynovenyhatarozo.hu/kamforfa/#.W9GO
cva8rIU
Ha csakugyan erre gondoltak, akkor pl. Aromax illóolajként kapható.
http://timcsi-aromaterapia.blogspot.com/2013/11/k
amforolaj-cinnamomum-camphora.html
Kámforfa: ezt is érdemes lehet elolvasni:
http://www.gyogynovenyhatarozo.hu/kamforfa/#.W9GO
cva8rIU
Ha csakugyan erre gondoltak, akkor pl. Aromax illóolajként kapható.
Skerült a konyhaasztalra rátennem egy forró cuccot, amitől a barna asztal totál kifehéredett. (Hőfolt keletkezett rajta.)
Van valakinek valami praktikája, hogy hogyan lehet eltávolítani?
Itt olvastam egy kámforozott olaj dologról:
https://www.bien.hu/otthon-kikapcsolodas/haztarta
si-praktikak/a-kemenyfa-butorok-karbantartasa/112872
"Hő foltok: egy puha rongyot mártsunk kánforozott (EZT ELÍRTÁK, TÉNYLEGESEN: KÁMFOROZOTT) olajba és dörzsöljük be vele a foltot, vagy egyszerűen dörzsöljük be extra puha gyapjú ronggyal."
De mi az a kámforozott olaj? Hol lehet kapni? Képet sem találok róla a neten, rögtön a méhpempőt dobja fel.
Van valakinek valami praktikája, hogy hogyan lehet eltávolítani?
Itt olvastam egy kámforozott olaj dologról:
https://www.bien.hu/otthon-kikapcsolodas/haztarta
si-praktikak/a-kemenyfa-butorok-karbantartasa/112872
"Hő foltok: egy puha rongyot mártsunk kánforozott (EZT ELÍRTÁK, TÉNYLEGESEN: KÁMFOROZOTT) olajba és dörzsöljük be vele a foltot, vagy egyszerűen dörzsöljük be extra puha gyapjú ronggyal."
De mi az a kámforozott olaj? Hol lehet kapni? Képet sem találok róla a neten, rögtön a méhpempőt dobja fel.
Ismét. “OTTHON MELEGE PROGRAM”
Olyan is nyert a tombin akinek 5-10-25-40-80 tombija volt. Egy ember többet is, 2 fődíj egy nagyobb ajándékcsomi, illetve egy 5000s tesco uti is a webnyereményen landolt. zshajni anyukája, illetve Keyojudit.
Ja meg a cukrászda tálcán adta oda a tortán de kauciót kért a tálcáért... és ha Árpi barátunknál nem lett volna plusz pénz???
Miért nem hívtak előre?
Miért nem hívtak előre?
Kettő torta is volt, az esküvőiről a kettő nagyobb virágot lespórolta a cukrászda...
" alt="
"> De lehet az történt kedves barátunk Árpi lekajálta szállítás alatt...
" alt="
"> (Csak viccőtem...)
Cég képviselete is beszaladt...
Azt gondolom webnyereményes szinten jól zártuk ezt a bulit.
" alt="
"> De lehet az történt kedves barátunk Árpi lekajálta szállítás alatt...
" alt="
"> (Csak viccőtem...)
Cég képviselete is beszaladt...
Azt gondolom webnyereményes szinten jól zártuk ezt a bulit.
Felajánlások:
Ewi
Jelica
sünkutya (remélem mást nem hagytam ki) ajánlott fel tombolára dolgokat, de adtak páran lehetőséget h. akár megtarthatom nászajiba is.
Aki hozott ajit annak nagyon köszi:
Nagyon tetszik a cicás ágynemű... :-*
Már szemeztem az eperlekvárokkal...
" alt="
">
Nagyon köszi a sok ferrerot KÓDDAL... :-*
Jól jön ez a feldobox wellness a Széchenyi fürdőbe váltjuk majd be van mit, kit/kiket kipihenni.
" alt="
">
Kaptunk két bögit, azt nem tom kitől... elfelejtettem..
" alt="
">
Kaptunk tesco utit is... sorsjegyeket, lottót...
Pezsgőt...
Ezek voltak a webnyereményes ajik...
Nagyon köszönjük! (remélem nem hagytam ki senkit)
Ewi
Jelica
sünkutya (remélem mást nem hagytam ki) ajánlott fel tombolára dolgokat, de adtak páran lehetőséget h. akár megtarthatom nászajiba is.
Aki hozott ajit annak nagyon köszi:
Nagyon tetszik a cicás ágynemű... :-*
Már szemeztem az eperlekvárokkal...
" alt="
">
Nagyon köszi a sok ferrerot KÓDDAL... :-*
Jól jön ez a feldobox wellness a Széchenyi fürdőbe váltjuk majd be van mit, kit/kiket kipihenni.
" alt="
">
Kaptunk két bögit, azt nem tom kitől... elfelejtettem..
" alt="
">
Kaptunk tesco utit is... sorsjegyeket, lottót...
Pezsgőt...
Ezek voltak a webnyereményes ajik...
Nagyon köszönjük! (remélem nem hagytam ki senkit)
Magamhoz tértem...
" alt="
">
Miután kedvenc webnyereményeseim elmentek, elszabadult a pokol, részegen fetrengtek a földön egyesek. Bár én vagyok a sznob, és merev, meg a kocka... én ezt nem jól kezelem.
" alt="
">
Több webnyereményes is nyert, akik ott voltak: keyojudit, zshajni, és anyukája, törpi, föző gabi, Éci, Heldinke apukája, flori, Ewi, goldwoman, palmolive.
Nyertek nem webnyereményesek is. (Azt nem írom be ki minek...)
Akik nem voltak ott: Móna, Varga Vivi, Sady Judit, Újj Gréta, és még átnézem ki is... és jelentkezem privátban...
Törpi, és föző gabi nézte át a tombolát h. mind megvan, és visszafelé is leellenőrizte h. az embereknél ott lévő szelvény benne van e a listában.
A neten vásárolt tombikon a hátulján volt név, nekem segítség képen.
Én élveztem a tombolát...
" alt="
"> Több aji kellett volna, pedig még odafelé Pityi találkozott vkivel, aki adott egy csomo mindent. (Egy nagy Jyskes szatyorral...)
" alt="
">
Miután kedvenc webnyereményeseim elmentek, elszabadult a pokol, részegen fetrengtek a földön egyesek. Bár én vagyok a sznob, és merev, meg a kocka... én ezt nem jól kezelem.
" alt="
">
Több webnyereményes is nyert, akik ott voltak: keyojudit, zshajni, és anyukája, törpi, föző gabi, Éci, Heldinke apukája, flori, Ewi, goldwoman, palmolive.
Nyertek nem webnyereményesek is. (Azt nem írom be ki minek...)
Akik nem voltak ott: Móna, Varga Vivi, Sady Judit, Újj Gréta, és még átnézem ki is... és jelentkezem privátban...
Törpi, és föző gabi nézte át a tombolát h. mind megvan, és visszafelé is leellenőrizte h. az embereknél ott lévő szelvény benne van e a listában.
A neten vásárolt tombikon a hátulján volt név, nekem segítség képen.
Én élveztem a tombolát...
" alt="
"> Több aji kellett volna, pedig még odafelé Pityi találkozott vkivel, aki adott egy csomo mindent. (Egy nagy Jyskes szatyorral...)