Mivel anno az előzményt a negatívban beírtam, úgy illik, hogy a fejlemény meg ide kerüljön
(Előzmény: nyertem egy hypoxy trainer kezelést egy csepeli szalonba, a nyereményt át akartam ruházni, mivel nem szerepelt sehol a kiírásban, hogy nem átruházható, erre a szalon tulajdonosa ezt nem engedte, sőt, minősíthetetlen hangon beszélt velem.)
Írtam az újság (Paramedica) szerkesztőségének, és ezt a levelet kaptam:
Tisztelt ...!
Köszönettel vettük jelentkezését. Meglepve értesültünk a problémáról, melyhez hasonló még soha nem fordult elő a lap történetében. A Szalonnal kötött szerződésünkben semmiféle kitétel nem szerepelt arra vonatkozóan, hogy a nyertes csak saját maga veheti igénybe a kezelést. A szerődésben az szerepel, hogy a kedvezményes hirdetési díjon felül a cég köteles a rejtvény 5 nyertese számára a szolgáltatást biztosítani. Mivel lapunk országosan terjesztett magazin, így előfordulhat, hogy egyetlen budapesti olvasó sem kerül a nyertesek közé, bár jelen esetben ez lehet, hogy kényelmesebb lett volna, ám úgy ahogy eddig sem, a jövőben sem kívánjuk semmilyen formában meghatározni a nyertesek kilétét. A rejtvény nyertese szabadon rendelkezik nyereményével, jelen esetben a kezelés lehetősét annak ajándékozza, akinek akarja. A Szalonnak nem áll jogában megtagadni a szolgáltatást a nyertestől, vagy az általa megjelölt személytől. Természetesen felvesszük a kapcsolatot a szalon tulajdonosával, hogy az ügyet mielőbb rendezzük, az Ön által megjelölt személy igénybe vehesse a szolgáltatást. Az egyeztetés eredményéről szintén e-mailen tájékoztatom néhány napon belül. A magunk részéről elnézést kérünk hirdető partnerünk minősíthetetlen viselkedéséért, amelyről eddig nem volt tudomásunk.
Ígéretemhez híven jelentkezem a rejtvény nyeremény ügyében, azért csak most, mert a hölgy a héten tért vissza nyári szabadságáról.
Körülbelül ugyanolyan élményeket szereztem vele kapcsolatban, mint Ön, az udvariatlan, türelmetlen, arrogáns hangvétellel kapcsolatban. Miután közöltem, hogy milyen ügyben keresem, onnantól kezve csak ő beszélt, még inkább kiabált, nem igen jutottam szóhoz.
Hangsúlyozta, hogy ő nagyon sok újsággal köt nyereményjátékos megállapodást, és minden esetre igaz az a rendelkezés, hogy a nyeremény nem átruházható.
Ő amint megkapta tőlünk a nyertesek listáját, azonnal postázta mindenkinek a nyertes nevére szóló utalványt, melyet bármikor beválthatnak nála a Szalonban. Kértem, hogy tanusítson ez esetben kivételesen rugalmasságot, és fogadja el, hogy nem a nyertes, hanem az általa megjelölt másik személy veszi igénybe a kezelést, de ő azt mondta, hogy ő ebből elvi kérdést csinál, hiszen rá is van írva az utalványra, hogy nem átruházható, ha valaki egy utazást nyer, akkor sem küldhet el maga helyett senkit.
Ne is próbáljam őt győzködni erről, mert ő ragaszkodik az elveihez, és teljes mértékben szabályosan járt el.
Lapunk számára nagyon kellemetlen, hogy olvasóinkat ilyen jellegű atrocitás érint, főként amikor éppen örülnie kellene, mert nyert valamit. Tekintettel a hölgy hozzáállására, nem tudom Önt másként kárpótolni, mint hogy felajánlom, hogy az Ön által megnevezett személy lapunk költségére részt vehet a nyereményben szereplő kezelésen. Kérném ehhez megadni az illető nevét, illetve valamilyen elérhetőségét, hogy egyeztetni tudjunk vele, hogy mikor szeretne menni, én pedig a Szalonnal rendezem az anyagiakat.
Sajnálom e kellemetlenséget, és tulajdonképpen a hölgyet is sajnálom, hogy csak ilyen módon képes kommunikálni, valószínűleg neki a legrosszabb...
Mi a magunk részéről ezzel lezártuk vele az együttműködést, és a problémát igyekszünk saját berkeinken belül orvosolni.
Üdvözlettel
Hoffer Adrienne
Bocs, hogy hosszú volt, de annyira örülök neki
Így kellene minden cégnek eljárni