A buszvezető a rolleres a rendőr és a jogász
Magyar szürreál
https://www.facebook.com/100064313160360/posts/pfbid0
wetoPcBEC3yFpnah9WQLFRH94DCg1erUJT13ikNewrT8e2PZtM61
ZzWjwe6GcJuel/?app=fbl
Nekem ilyen pénzelnyelős esetem még nem volt.
kopp.. kopp.. kopp..
(Simán jegyzőkönyvbe mondtam volna az igazat.)
Más helyzetekbe kerültünk, más tapasztalatot gyűjtöttünk.
Ennyi.
pityesz76
Nem tudom.

" alt="

">
nekem már csak egy kérdésem maradt:
KI ŐLTE MEG KENNEDYT?

" alt="

">
(Egyszer Istvánnál maradt Mama bankártyája, azért mert. Egyik tesó már telefonált is öcsike elvittél vmit ami nem a tiéd, és milyen igaz "nem a tiéd" )
Úgyhogy ên véletlenül sem kockáztatom meg a kasszánál sorbanállásnál más kártyájával fizessek, aztán számon kérjen a pénztáros. Az automatánál se szeretnêk kellemetlen helyzetbe keveredni.
J ér gyzőkönyv=jegyzőkönyv
Csodálkoznék is ha A-t mondok nem B lenne a válaszod. 😉 Egyszer apa CIB kártyáját használtam OTP automatában mert a CIB nem müködött. Elnyelt 60000ft-t, ugye be kell jelenteni help desk stb. Van ott kamera felvétel amin látszódik el lett e véve a pénz... stb... Kivizsgálták... J ér gyzőkönyv... stb CIB bankban kérdezték ugyan ki használta a kártyáját aznap este.
Mert szerintük nem ő. 🤔
Úgyhogy tessêk jobban vigyázni mert ki mit hova dug mert roppant kellemetlen dolgok lehetnek belőle, és lehet több kört futni feleslegesen.
Szerintem senki sem kérdezheti meg az automatánál: kinek a kártyáját dugtad be?
A tulaj felelőssége, hogy illetéktelen ne ismerje a PIN-t.
Ha meg ellopták és meglopnak, akkor jelented.
No meg azonnal letiltod a kártyát.
Meg vásárolj a neten kártyával, aztán azt sem tudom melyik oldal nem lemásolt. Nem vásárolok.
Rászoktatták az embereket a kártyás fizetésre. Aztán kisvállalkozók meg utalgassanak 3ft/tranzakciós díjat mert elfogad bankártyát. 🤔 Egy panziós ismerős Balatonon mondta ha mindenki szép kártyával fizet, meg bankkártyával a júniúsi, júliusi béreket ami előszezon nem tudja kitermelni mert 3-4 hónap mire lát belőle pênzt. Elöző szezonból meg vagy marad annyi vagy nem. Kis vállalkozásról beszélek, nem nagy szálloda láncról. Persze érthető kpnak a szállodaiparban nem mindig van nyoma. Nem mindegyik ad számlát. Főleg ha haver. (Mert a haverok csak odafent boltolhatnak, idelent tilos.) 😉
Egyébként akármilyen régimódi, én jobban szeretem a készpénzes fizetést. 😄
Amúgy a kártyák hátuljára a cvc kódot nem tenném rá a bank helyébe. Kênyelmes a bankártyás fizetês én is rászoktam... de a sarki újságos azt mondta miért fizessen ő 3ft-t tranzakciónként bárkinek is. Ő dolgozik ott 12 órát. Azért a 3ft ért megdolgozik az akinek át kell utalni?
...és majd jön a digitális összeomlás az lesz a király akinek kp-ja van. 😱🤣💪🙄 Majd figyeljétek meg.
Édesapám kártyája is nálam volt amikor kellett. Anya kártyája is arra utalta mamának a pízt. Na de ha az automatánál a rendőr igazoltat és kiszúrja nem a saját kártyádat használod mit mondasz a szomszédom oda adta? És haza kísér és megkérdezi? És miért ne igazoltathatna? Miért ne kérdezhetné meg? Azt is megszokták mi van a táskádban és mit keresel ott ahol vagy.
Az élet sokszínű és a szükség törvényt bont. Nálam is volt a szomszédom kártyája és úgy jutottam hozzá itt a kulcs a kártya a zsebben, hozzál pénzt mert bent maradok a kórházban. Aztán segítettem neki a nyest (50000) beosztani mert a többi szomszéd "szomjas volt" és átjárt inni. Aztán nyugdíjas lett elég jó nyugdíja van, a többi szomszéd akik mindig szomjasak szóltak azt én már nem kezelhetem. Mondtam én annál rafkósabb vagyok. Szóltam a lányának ugyanmár nézzen már erre felé. Azóta a gyerekeknek kell szólni ha kell píz. Na de közben már postán jön a nyugdíj és jól hallom 2? Úgyhogy őrt állitok az ajtó elé nehogy vmi szomjazó előkerüljön.
Biztos van, de én pl. nem adnám senkinek, bizalmatlan vagyok.
De én se szívesen használnám másét. Közös bankszámla, illetve társkártya az más.
Amúgy tényleg van olyan, aki önszántából odaadja másnak a saját kártyáját "elvitelre" - tehát ő nincs ott amikor használják? 😅
De legyen úgy ahogy te mondod...
Tőlem általában kérnek személyit fogalmam sincs milyen banknál vagy.

" alt="

"> Hogy bizonyítod annak a kártyának a használatára jogosult vagy?
A magánszemély kártyáján pedig a név szerepel.
Vannak céges kártyák amit egy cégnél 5en használhatnak mondjuk, és ha megy üzleti útra használhatja szállás, tankolás, autóbérlés, étkezés stb. ott azon cég neve van, és bizonyítani kell azt a kártyát ő használhatja, személyivel, egyéb igazoló papírokkal, mondjuk a cég alkalmazottja... de gondolom anno ilyet nem használtatok. A békeidőkben...
Ez nagyobb multiknál van.
Mi telefonnal akartunk fizetni párszor a kökiben, és nem mindig működött.
Órával nem fizettem még.
Azért hogy igazad legyen kár olyat állítani ami nem feltétlen igaz.
A bankban sem kérik a személyit: elég, ha beolvassák a kártyát és tudom a PIN-t.
A kártyán sem a neved szerepel feltétlen.
Ha órával fizetsz, akkor sem tudnak semmiit a tulajdonosról.
Természetesen ha engedély nélkül használod másét, az lopás.
De ezt nem egy marketinges fogja eldönteni.
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások