Cicca
Szerintem elvárta volna, hogy kapjon egy Rama bögrét vagy egy macit. De amíg ilyen, addig én sem adnék semmit.
Egyébként így van, hogy az útja során megáll a haverokkal beszélgetni, egy kicsit "leül", de nem kortyint - reméljük -, a postásoknak az idők folyamán - ha ugyanabban a körzetben dolgoznak -, akkor temérdek ismerősük akad, tehát temérdek sokat el tudnak beszélgetni.
Egyébként tényleg szoktunk adni borravalót a postásnak, fodrásznak, de más lenne a helyzet, ha előre nyújtaná a kezét.
Pl. hasonló történ a héten egy fotós üzletben. Bent voltam, vártam a soromra, egy néni volt előttem, beszélgetett az eladóval, már éppen kifordulóban volt. De még előtte átadott egy selyempapírba csomagolt csokeszt az eladónak, a pénztárgép mellé tette le. Persze, az eladó szabadkozott, hogy ugyan, nem kellett volna, stb. stb. - vmi üdügyk lehetett. A lényeg, hogy a csoki ott maradt, aztán kiment a néni, majd jöttem én. Kérdeztem a boltban fotóelőhívásról, az eladó elmondta, de a csoki végig ott maradt az asztalon, nem tette el. Beszéltünk, beszéltünk, aztán kijöttem az üzeltből. De magamban jót mosolyogtam, hogy az eladó le lett "fizetve".

Gondolom, csak azután tette el a csokeszt, miután kijöttem a boltból.