És?
Amit ide bemásoltál, az nem cáfolja azt, amit írtam.
Postakész (pre-paid) termékek
Forint összeget nem tartalmazó bélyegbenyomással ellátott levelezőlap, illetve belföldi, valamint nemzetközi forgalomban használható borítékok, amelyek árváltozást követően is – pótdíj megfizetése nélkül - felhasználhatók. Súlykorlátozás nélkül, a sérülésmentes lezárást és továbbítást biztosító tartalommal adhatók fel. A termékek eladási ára a Küldeményforgalmi Üzletszabályzat 5. sz. függelékében (16.pont) található.
Postakész boríték
Ft összeget nem tartalmazó értékbenyomással készült boríték, melyet az ügyfelek árváltozások után is - pótdíj megfizetése nélkül – felhasználhatnak
sada,nagyon rosszul tudod...és ne zavarjon,h szakmabelivel vitázol!
Valószínű, nálatok a postáskisaszony dönti el, mennyit kell fizetni, s úgy tűnik, nincs tisztában a szabályokkal.
(Majd megtanulja, ha kifizettetik vele a különbséget.)
A számítógépes felvevőhelyeken, ahol a program számolja ki a díjat, bizony rá kell fizetni a súlya miatt, ha a hosszú boríték több, mint 30 g illetve a nagy több, mint 100 g és plussz szolgáltatást is kértél.
Így szabályos.
tegnap adtam fel kétféle méretű postakészt ajánlottan úgy, hogy alapban a sima postakészem volt (a zöld).
amit felszámoltak: 250 ft ajánlott és 30 ft az elsőbbségire.
küldtem nem ajánlottan is amire csak 30 ft ot tettek rá az elsőbbségi opcióra. mindez a két méretben is egyformán került felszámításra. nem vesztette el az postakész helyzetét csak mert más opciókat kértem rá. az egyikben könyv volt, nehéz.
a 2,5 cm-nél vastagabb levelek csakis ajánlottan feladhatók nyár óta ha postakészben ha nem abban vannak feladva. ez kiszámítható, hogy feladás előtt a postán lévő levélszekrénybe ha befér akkor simán elmegy. ha elhiszik ránézésre ha nem, ha akarják még oda is mehetnek ha akarnak

" alt="

">
Letti,nem igaz,mert azert postakesz,h ne kelljen fizetni,barmennyit is raksz a boritekba!merni azert kell,mert a feladovevenyen a rendes suly szerepel!felvetelkor van egy opcio,amit postakesznel a felvevonek alkalmazni kell!
littlee, addig igazad van, amíg a normál súly (30g) alatt van a feladandó levél. Ha a sima zöld postakész borítékot elsőbbségivel akarod feladni, akkor az már plusz szolgáltatás és ha kicsit nehezebbnek, vastagabbnak tűnik a postásnő számára, már teszi is a mérlegre. S attól kezdve már a súly után fizetsz, nem számít, hogy postakészbe tetted.

" alt="

">
Nem igaz,hogy elveszik a postakész "kedvezménye" csak a különszolgáltatás árát kell ráfizetni!Pl sima zöld postakész elsőbbséggel feladva + 30 ft.
Ha plussz szolgáltatást veszel hozzá (pl. zöld borítékot elsőbbséggel akarsz feladni), akkor elveszíted a postakésszel járó kedvezményt.
Postakész borítékot vettem, merhogy annak nincs súlydíja!
A postáskisasszony mégis a mérlegre tette és felszámította a súlydíjat, merthogy duci, és nem fér be a levélszekrénybe!! Sőt elsőbbséggel akartam feladni, de simán.
MIvel nem tudják bedobni, kizárólag ajánlott lehet!!

" alt="

"> És azt is rá kellett fizetnem!!
Ha ezt tudom, itthonról viszem a borítékot legalább

" alt="

"> merthogy a postakész azért postakész, hogy valami kedvezmény járjon vele!!
Egy hete feladtam egy csomagot Bp-re. Nem kapta meg a címzett, sőt, értesítést sem kapott.
Kinyomozták, hogy melyik postára menjen érte.
Ott mondták: mióta vállalkozásba adták a csomagkiszállítást, azóta a csomagok javát visszaviszik.
Erre pl. az volt írva: Nincs név a csengőn.
Ez persze nem igaz.
Se csomag, se értesítés: s ezért fizettem egy ezrest.

" alt="

">
Még jó, hogy nem hozták vissza.
Mindkettő nyomon követhető.
A csomag olcsóbb és a postán állítják ki a bizonylatot.
sünkutya! Köszi!
A Bon Prix-nek kell visszaküldenem valamit, nekik csak csomagként jó.
Akkor ha jól értem, tényleg csak a nyomtavány más a csomagnál.
Köszi!
2 kg-ig mehet dobozban is, borítékban is ajánlottan. 1130 Ft.
De olcsóbb lenne MPL üzleti csomagként küldeni.
Postapontra 790 Ft. Lakásra 950 Ft.
Huh..., béna vagyok.
Van egy levelem, ami nem szabvány, ajánlva szeretném feladni, a 2000g-ig kategóriába esne..., de ugyan ezt csomagként kell feladnom. Mi a küldönbésg??? Csak a nyomtatvány? Ugyan úgy csomagolhatom nagy méretű borítkba? Plíííz help!
Köszi, ha valaki felhomályosít!

" alt="

">
sada: pedig nagyon jó. Ha átveszi a vevő a csomagot nekem jön az e-mail , hogy átvették. A vevő meg kapja az sms-t, hogy menjen a postára érte. 1 nap alatt ott van.
Ezt a postapontos dolgot még szoknom kell.
szépszemű32: Ha csomagolással együtt 500 gramm alatt van akkor mehet ajánlottként. 675 Ft.
Ha átlépi az 500 grammot akkor a legolcsóbb 790 Ft-ért postapontra kérni MPL üzleti csomagként.
Sziasztok!Tudnátok segíteni?Van egy sínadrág amit fel kéne adni 50 dekagramm a súlya.Mit tanácsoltok ,hogy adjam fel ,hogyan olcsóbb ?Állítólag ajánlott levélként fel lehet adni.
Sziasztok! Megírnátok nekem, hogy utánvéttel feladott csomag esetében hogy vannak a súlyra vonatkozó árak? előre is köszi: Erika
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások