Finomságok
Összes fórum téma| Hozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 24 / 52 oldal |
evelin57-------pogácsa---perec----rúdacska recept----50dkg liszt,25dkg Ráma vagy/fele zsír,fele Ráma/3 mokkáskanál só,1tojás,5dkg reszelt sajt,1 kis pohár tejfölbe bekeverünk 1 szalakálit s mindezeket jól összedolgozzuk . Gyúródeszkán letakarva 1/2 órát pihentetjük.Perecnek kb. 1cm -re sodorjuk,perec szaggatóval kiszaggatjuk,tepsibe téve megkenjük tojással majd reszelt sajtot teszük rá/5dkg reszelt sajt kell az adaghoz/180C-on30 percig sül kb. 100db=4 nagy tepsi+pár db még 1tepsiben.hűvös helyre tehetjük/spejz/gyengén marad,nem szárad meg.akár 1 hétig is finom /nálunk nem várja meg az 1 hetet,esetleg teszünk el belőle fagyasztóba
Ez lehet, hogy evidens kaszinótojás lesz, amennyiben az, akkor én is szívesen olvasnék új receptet...
A főtt tojásokat félbevágom, a sárgájákat villával összetöröm, kevés sót, viszonylag sok pirospaprikát teszek hozzá, hogy szép színe legyen és az íze is finom, és kevés frissen őrölt tarkaborsot, 10 tojáshoz (20 fél) egy nagyobb hagymát lereszelek. Ezekből lesz a töltet a fél tojásokaba majonézzel elkeverve. Lehet hozzá tenni fele-fele arányban majonézt és tejfölt is, ha biztos, hogy gyorsan elfogy.
Ezzel a töltetlékkel púpsra lehet tölteni, még egy kevés majonézt tenni rá, hogy szépen megüljön rajta a reszelt sajt.
Nálukn mindig rekordidő alatt elfogy, és nagy sikere van.
A főtt tojásokat félbevágom, a sárgájákat villával összetöröm, kevés sót, viszonylag sok pirospaprikát teszek hozzá, hogy szép színe legyen és az íze is finom, és kevés frissen őrölt tarkaborsot, 10 tojáshoz (20 fél) egy nagyobb hagymát lereszelek. Ezekből lesz a töltet a fél tojásokaba majonézzel elkeverve. Lehet hozzá tenni fele-fele arányban majonézt és tejfölt is, ha biztos, hogy gyorsan elfogy.
Ezzel a töltetlékkel púpsra lehet tölteni, még egy kevés majonézt tenni rá, hogy szépen megüljön rajta a reszelt sajt.
Nálukn mindig rekordidő alatt elfogy, és nagy sikere van.
Kaszinótojás engem is érdekelne
" alt="
">
" alt="
">Nórika
Köszönöm a recepteket
" alt="
"> Az almásat ma meg is sütöm. Lehet, hogy buta kérdés, de ahogy lereszelem az almát úgy mehet a sütibe vagy ki kell csavarni a levét?
Köszönöm a recepteket
" alt="
"> Az almásat ma meg is sütöm. Lehet, hogy buta kérdés, de ahogy lereszelem az almát úgy mehet a sütibe vagy ki kell csavarni a levét?kriszi
1. Bögrés mákos
3 ek olajat 1 egész tojással habosra keverünk, bele 1 bögre kr. cukor, ezt kikeverjük, majd bele 15 dkg darált mák,1 cs. sütőpor, 1 cs. van. cukor, kis reszelt citromhéj. Ezután bele 1 bögre tej, 1 bögre liszt. Közepes lángon megsütni.
(mindegy,mekkora a bögre, az a lényeg, hogy mindent ugyanakkora bögrével mérj ki)
2. Kevert almás
5 dkg Rama-t 1 tojással és 30 dkg porcukorral kikeverünk, bele 30 dkg reszelt alma,30 dkg liszt,1 cs sütőpor,1 dl tej. Közepes lángon megsütni.
Anyukám receptjei, gyerekkoromban sokat csinált nekünk
" alt="
">
1. Bögrés mákos
3 ek olajat 1 egész tojással habosra keverünk, bele 1 bögre kr. cukor, ezt kikeverjük, majd bele 15 dkg darált mák,1 cs. sütőpor, 1 cs. van. cukor, kis reszelt citromhéj. Ezután bele 1 bögre tej, 1 bögre liszt. Közepes lángon megsütni.
(mindegy,mekkora a bögre, az a lényeg, hogy mindent ugyanakkora bögrével mérj ki)
2. Kevert almás
5 dkg Rama-t 1 tojással és 30 dkg porcukorral kikeverünk, bele 30 dkg reszelt alma,30 dkg liszt,1 cs sütőpor,1 dl tej. Közepes lángon megsütni.
Anyukám receptjei, gyerekkoromban sokat csinált nekünk
" alt="
">
Szokott valaki kaszinótojást készíteni? Ez Anyukámnak a kedvence, szeretném ezzel meglepni.
" alt="
">
" alt="
">sünkutya
Még egy "szösszenet erejéig", én vajat egyáltalán nem használok, Rama-t
teszek mindenbe, talán egészségesebb is?
Még egy "szösszenet erejéig", én vajat egyáltalán nem használok, Rama-t
teszek mindenbe, talán egészségesebb is?
Sziasztok, szeretnék olyan sós receptet kérni (sósrúd, kocka, apró pogácsa) ami 3 nap múlva is finom, nem szárad meg nagyon.
Fiam nyáron nősül és szeretném majd a sós sütiket én megsütni, de ami receptek nekem vannak mind csak frissen vagy másnap finomak. Köszönöm
Fiam nyáron nősül és szeretném majd a sós sütiket én megsütni, de ami receptek nekem vannak mind csak frissen vagy másnap finomak. Köszönöm
pufo: köszi.
Én ezt 20 éve használom, és soha semmi baj nem volt vele.
Lehet, hogy a vajjal volt a baj?
Én ezt 20 éve használom, és soha semmi baj nem volt vele.
Lehet, hogy a vajjal volt a baj?
sünkutya
Szerintem jónak tűnik a csokimáz recepted, ahogy irtad, eddig működött is.
Én a gázon egy nagyobb edénybe melegítek vizet és abba teszem a kis lábast a vajjal, kakaóval, cukorral és már az elejétől kezdve, folyamatosan kevergetem, míg szép sima nem lesz.
Csak hajrá, menni fog
" alt="
">
Szerintem jónak tűnik a csokimáz recepted, ahogy irtad, eddig működött is.
Én a gázon egy nagyobb edénybe melegítek vizet és abba teszem a kis lábast a vajjal, kakaóval, cukorral és már az elejétől kezdve, folyamatosan kevergetem, míg szép sima nem lesz.
Csak hajrá, menni fog
" alt="
">peekabo, pufo
jaj, de jó, köszönöm a tanácsokat!
" alt="
"> Húsvéthétfőn megyünk kirándulni, arra már ki is próbálom
" alt="
">
jaj, de jó, köszönöm a tanácsokat!
" alt="
"> Húsvéthétfőn megyünk kirándulni, arra már ki is próbálom
" alt="
">Nórika
Amit a kéz elbír, kb. 30-35C°.
Szerintem nem árt, az összetevők hőmérsékletére is odafigyelni.
Én langyos vizet (tejet) szoktam használni és a lisztet is beteszem a mikróba 1 percre, esetleg az élesztőt langyos tejben, egy kis cukorral felfuttatni.Dagasztás után, meg jöhet a letakarás,vagy a kelesztőtál fedelének a rápattintása
" alt="
">
Amit a kéz elbír, kb. 30-35C°.
Szerintem nem árt, az összetevők hőmérsékletére is odafigyelni.
Én langyos vizet (tejet) szoktam használni és a lisztet is beteszem a mikróba 1 percre, esetleg az élesztőt langyos tejben, egy kis cukorral felfuttatni.Dagasztás után, meg jöhet a letakarás,vagy a kelesztőtál fedelének a rápattintása
" alt="
">Nórika, én rá szoktam tenni a radiátorra és letakarom egy tiszta törölgető ronggyal...
Köszönöm Nórika!
" alt="
">
" alt="
">kriszi
nekem van több kavarós receptem is, ma 9-ig dolgozom, utána beírom!
nekem van több kavarós receptem is, ma 9-ig dolgozom, utána beírom!
peekaboo
köszi, kipróbálom!
(a meleg helyen kelesztés az emnnyire meleget jelent? szobahőmérséklet, vagy melegebb? Sokat sütök, de élesztőssel eddig még nem próbálkoztam...)
köszi, kipróbálom!
(a meleg helyen kelesztés az emnnyire meleget jelent? szobahőmérséklet, vagy melegebb? Sokat sütök, de élesztőssel eddig még nem próbálkoztam...)
Nincs valakinek egy egyszerű kavarós süti receptje?
Nórika,
borgonyás poginap én ezt szoktam:
http://www.nosalty.hu/burgonyas_pogacsa_recept_11
13
nekem bevált
" alt="
">
borgonyás poginap én ezt szoktam:
http://www.nosalty.hu/burgonyas_pogacsa_recept_11
13
nekem bevált
" alt="
">én babos recepteket keresek
" alt="
"> bármit, ami finom, akár babos saláta, akár tésztával vegyítve...
" alt="
"> bármit, ami finom, akár babos saláta, akár tésztával vegyítve...Csokimáz.:10dkg tortabevonó,10dkg Ráma olvasztva