Finomságok
Összes fórum téma| Hozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 25 / 52 oldal |
A juhtúrós pogi nem fincsibb?
Én is szeretnék krumplis pogácsa receptet, ha van valakinek, légyszi írjon nekem, vagy ide
" alt="
">
Köszi!
" alt="
">
Köszi!
Igen, értem.
" alt="
">
De én nem szeretem az ilyen csokimázt. Meg a tortabevonókat sem.
" alt="
">
" alt="
">
De én nem szeretem az ilyen csokimázt. Meg a tortabevonókat sem.
" alt="
">Én mindig csokit olvasztok kis olajjal, hogy fényes legyen. Sosem törik. Az a lényeg, hogy amikor majdnem megszilárdul a csokit vágd fel. A sütit később is ráérsz. Érthető? Ja és mindig ecsettel kenem fel.
Nincs valakinek bevált csokimáz receptje?
Olyat keresek ami nem töredezik ha szeletelem a sütit.
Én a 10 dkg teavaj, 3 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál porcukor receptet használtam idáig. Ezt csak össze kellett melegíteni. És jó volt idáig.
Most összetúrósodott az egész, a vaj meg kicsapódott.
" alt="
">
Olyat keresek ami nem töredezik ha szeletelem a sütit.
Én a 10 dkg teavaj, 3 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál porcukor receptet használtam idáig. Ezt csak össze kellett melegíteni. És jó volt idáig.
Most összetúrósodott az egész, a vaj meg kicsapódott.
" alt="
">25kinga25
Írtam e-mailt!
Írtam e-mailt!
Tud valaki olyan piskóta receptet ami nem esik össze? nekem mindig összeesik amikor kihűl
" alt="
">
" alt="
">tökéletes krumplis pogi receptet keresek, olyat amit már ezerszer megsütöttetek és mindig nagyon finom lett és elronthatatlan
" alt="
">
(NEM CSINÁLOK VALAMI GYAKRAN
" alt="
">
" alt="
">
(NEM CSINÁLOK VALAMI GYAKRAN
" alt="
">vagy élesztős is jó (kalács)
van valakinek kenyérsütőhöz sütöporos édes tészta recepte?
Köszönöm, ez jó ötlet. Úgyis van fagyasztott eprem, azzal is biztos jó meggy helyett.
" alt="
"> Ki is veszem a hűtőből, holnapra kiolvad.
Tiramisut azért nem akarok, mert gyerekek is lesznek.
" alt="
"> Ki is veszem a hűtőből, holnapra kiolvad.
Tiramisut azért nem akarok, mert gyerekek is lesznek.
A tiramisu is finom lehet kehelyben.
" alt="
">
" alt="
">Ja és kevesebb cukorral, de ízlés kérdése.
Madina
Krémes édesség pohárban
3 ek meggylekvár
20 dkg meggy (magozott)
mascarpone (300 g)
tejszínhab (habbá verve, 200 ml)
2 ek porcukor
piskóta (saját)
3 ek meggylekvárt egy főzőedénybe tesszük és összemelegítjük a fagyasztóból kivett és kiolvasztott meggyel. Kihűtjük és összeturmixoljuk. A mascarpone krémet összedolgozzuk a porcukorral és a felvert tejszínnel. A piskótát apró darabokra tépkedve (6 tojás, 6 ek cukor, 6 ek liszt, 1 kk sütőpor) a poharak aljára tesszük. Meglocsoljuk a sűrű meggyvelővel és rákanalazzuk a mascarponekrémet. Tálalás előtt egy kevés meggyvelővel meglocsoljuk.
Én mondjuk bolti piskótával csináltam, de finom volt.
Krémes édesség pohárban
3 ek meggylekvár
20 dkg meggy (magozott)
mascarpone (300 g)
tejszínhab (habbá verve, 200 ml)
2 ek porcukor
piskóta (saját)
3 ek meggylekvárt egy főzőedénybe tesszük és összemelegítjük a fagyasztóból kivett és kiolvasztott meggyel. Kihűtjük és összeturmixoljuk. A mascarpone krémet összedolgozzuk a porcukorral és a felvert tejszínnel. A piskótát apró darabokra tépkedve (6 tojás, 6 ek cukor, 6 ek liszt, 1 kk sütőpor) a poharak aljára tesszük. Meglocsoljuk a sűrű meggyvelővel és rákanalazzuk a mascarponekrémet. Tálalás előtt egy kevés meggyvelővel meglocsoljuk.
Én mondjuk bolti piskótával csináltam, de finom volt.
Tudtok valami jó receptet, amit fagyis kehelyben lehet szervírozni?
Valami krémre gondoltam, amiben mascarpone is van. Valami gyümölccsel, vagy csokisan...bárhogy. Már végignéztem mindent, de nincs ötletem.
" alt="
">
Nem sima pudingot akarok, hanem valami különlegesebbet. Vendégeket várunk holnap délután.
Valami krémre gondoltam, amiben mascarpone is van. Valami gyümölccsel, vagy csokisan...bárhogy. Már végignéztem mindent, de nincs ötletem.
" alt="
">
Nem sima pudingot akarok, hanem valami különlegesebbet. Vendégeket várunk holnap délután.
nemeths
ez az, köszii!!
ez az, köszii!!
Brownie (Rama -Sütik könnyedén)
Hozzávalók: 2 dl víz, 22 dkg Rama margarin, 4 ek. keserű kakaópor, 2 bögre liszt (kb. 25. dkg), 1 bögre kristálycukor (kb. 20 dkg), 1 ek. szódabikarbóna, 1 dl natúr joghurt, 2 tojás, 1 csg. vaníliás cukor.
A tetejére: 12 dkg sütőmargarin, 4 ek. keserű kakaópor, 6 ek. natúr joghurt, 12 dkg porcukor, 1 csg. vaníliás cukor, jó maréknyi durvára vágott mogyoró vagy dió
Elkészítés: A vizet kisebb lábasba öntjük, a margarint, kakaót hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk, tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral, szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, tojás és vaníliás cukor.
Egy kb. 30*25 cm-ess tepsit kimargarinozzuk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsímítjuk. Előmelegített sütőben, közepesnél nagyobb lánggal(200 °C, légkeveréses 180 °C), 20 percig sütjük.
A tészta tetejére valókat a mogyoró kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvad benne, akkor keverjük bele a mogyorót is. Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, és csak akkor szeleteljük, ha ez a bevonat megszilárdult rajta.
Hozzávalók: 2 dl víz, 22 dkg Rama margarin, 4 ek. keserű kakaópor, 2 bögre liszt (kb. 25. dkg), 1 bögre kristálycukor (kb. 20 dkg), 1 ek. szódabikarbóna, 1 dl natúr joghurt, 2 tojás, 1 csg. vaníliás cukor.
A tetejére: 12 dkg sütőmargarin, 4 ek. keserű kakaópor, 6 ek. natúr joghurt, 12 dkg porcukor, 1 csg. vaníliás cukor, jó maréknyi durvára vágott mogyoró vagy dió
Elkészítés: A vizet kisebb lábasba öntjük, a margarint, kakaót hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk, tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral, szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, tojás és vaníliás cukor.
Egy kb. 30*25 cm-ess tepsit kimargarinozzuk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsímítjuk. Előmelegített sütőben, közepesnél nagyobb lánggal(200 °C, légkeveréses 180 °C), 20 percig sütjük.
A tészta tetejére valókat a mogyoró kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvad benne, akkor keverjük bele a mogyorót is. Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, és csak akkor szeleteljük, ha ez a bevonat megszilárdult rajta.
nagyon köszönöm mindenkinek, nagyon aranyosak vagytok !!!
" alt="
">
" alt="
">Nórika!
Küldtem mail-t...remélem, jól olvasható a fotón
" alt="
">
Küldtem mail-t...remélem, jól olvasható a fotón
" alt="
">nórika-----www.brownie.hu-------így tudok csak segíteni! egyébként sok féle recept található---bele olvastam---finomnak tünnek.JÁTÉK is van ott.