Megkapta a címzett a tértis levelet

" alt="

"> Öröm, és boldogság!
Ismét telefonálnom kellett a postára, ők felhívták a címzett postáját, ott meg azt mondták, hogy ott van a levél, menjen be a tisztelt címzett.
A T.C. nekem azt mondta, hogy nem kapott értesítést róla, hogy levele érkezett

" alt="

">
Ha még egyszer visszajött volna a levél, akkor biztos agyvérzést kaptam volna ......
Nórika: én sem egy ömlengős, hosszú levélre gondoltam, csak egy sorra. Ennyi is elég. Dicsérni is kell, ha van mit.
krysztasz
azt azért neeee... még a végén elbízzák magukat

" alt="

">
sünkutya: ha ezt tényleg így van/lesz, komolyan mondom, írok egy köszönőlevelet. Nem hiszem el,hogy ne lenne hely tárolni a leveleket 10 napig. Nem mindenkinek van 5 percre a posta, hogy másnap rögtön tudna is érte menni.
Szeptember 1-től ismét 10 napig maradnak a levelek a postán. Legalábbis az egyik postás ezt mondta.

" alt="

">
Szabvány levél (110-140 Ft) korábban is csak olyan levél lehetett, ami gépi feldolgozásra alkalmas volt, tehát a dominós nem.
Szerintem a 195 Ft jogos volt, az ajánlás nem.
Ebből is csak az látszik, nem ismerik a szabályokat és össze vissza alkalmazzák őket.
Tisztelet a kivételnek.
Tegyétek szóvá, akár a posta oldalán keresztül is: pontos hely és időpont megjelöléssel.
Hátha korrepetálják őket.
Gémkapocs: le szoktam lapítani késlappal, hogy ne legyen kitapintható. Ez is a gépi feldolgozhatóság kérdése.
sada,sünkutya köszi a válaszokat:9
Felragasztottam és feladtam postkész elsőbbségiben

" alt="

">
Most már csak remélni tudom,hogy meg is érkezik a címzetthez.
bocs, aug. 1.

" alt="

">
wiikkii: július 1-től változott. 24 mm-től vastagabb boríték csak ajánlottan küldhető.
Furcsa, mert én is adtam fel dominót. Az egyik postán simán elvették. A másikon csak ajánlottan fogadták el. Sőt, van olyan posta ahol a céges leveleket megtapogatja a postás. Ha érzi a tűzőgépkapcsot akkor rá kell fizetnem. De ezt csak egy postán csinálják Debrecenben.
Aug. 1. óta mindent, ami 24(?) mm-nél vastagabb, csak ajánlottan lehet feladni.
A dominókat felragasztottad egy kartonra? Ha igen, akkor egyenletesen vastag volt a boríték és vékonyabb 24 mm-nél.
Ti hallottatok valami változásróla levél feladással kapcsolatban?
Most akartam feladni sima kis borítékban elsőbbségivel 4db dominót,lemérték és kifizettem 195Ft-ot érte,majd mikor sarkon fordultam utánam szóltak,hogy még sem adhatom ezt így fel,mert nem szabvány,csak ajánlva.Kértem,hogy akkor adjanak elsőbbségi postakész borítékot(az úgyis olcsóbb 150Ft)és abba azt teszek,amit akarok.Erre közölték,hogy már nem

" alt="

">

" alt="

">Mondtam nekik,hogy én tegnap is és ma is kaptam 1 ill.2 ilyen levelet,akkor az hogy lehet.Ráadásul az egyikben 7db dominó volt.Hát ők nem tudják,de náluk ezt így már nem lehet,de mindegy cseréljem ki és ők szemet hunynak felette.Most akkor van változás vagy nincs?
kérdezz csak én dolgoztam postán a gyes előtt
Van itt postán dolgozó? Lenne egy kérdésem.
Még most is a csomagom miatt görcsölök.

" alt="

"> Már vissza is hozta a posta és potyára fizettem 920 Ft-ot.
Ha 23-án ért oda az már teljes napnak számít? Onnan számolják az 5 munkanapot?
sada
tényleg

" alt="

"> de már nyáron jött vissza hozzám!

" alt="

">
krisztinacs
Mi volt a borítékban? Papír v. vmi "testesebb"?
szigiagi
Tavasz volt az, nem nyár.........

" alt="

">
"Máj. 27-én feladtam egy csomagot ..."
sünkutya
Nekem nyáron volt egy ilyen gondom a postával, a rokonaimnak küldtem csomagot, és nem dobtak be nekik értesítést, és így nem vették át a postán=visszajött hozzám a csomag. Ki kellett fizetnem a visszaútját is a csomagnak, különben nem kaptam volna meg...
Reklamáltam, el lettem utasítva, mivel azt állították, ők bedobtak értesítést.
Közben volt itt a csomagos postás, elmondtam neki, hogy mit kaptam, ő egyből telefonált be a postára, hogy nézzenek utána.
A címzett város postáját felhívták, a kézbesítő azt mondta, hogy nem vették még át, csak véletlenül leszakadt a tértivevény

" alt="

">
Hogyan szakadhat le véletlenül????
Majd ha átveszik, akkor küldenek másikat.
Alig várom!
Az előző hozzászólásomhoz még lenne egy kérdésem. Most hogy visszahozza a posta a csomagot ezt nekem ki kell fizetnem? Vagy ilyenkor mi van? 23-án ért oda a csomag. És tegnap már visszaküldték.
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások