http7s://www.penzcentrum.hu/egeszseg
Mégsem költöm el a szep kartyan levo penzt.. :-)
tocika5! Mehetsz lassan kártya nélkül is nyaralni

" alt="

">
Mármint ha a Bonvitalba mentek Hévízre.
Napsugaras jó reggelt!
Hévíz Bonvital nem akarta elfogadni a Coca utit főszezonban. Csak szept1 után, meg júni 30ig. Erről nem volt szó az értesítő emailben. Mint kiderült már nem Accent Hotels tagok. (De akkor, hogy akarja elfogadni az utit?) Írtam az Accentnek, utána szóltak nekik, és elfogadják főszezonban is.
De közben már tárgyaltam más szállodával is. Inkább marad Kenese.
Majd írjátok meg, ha mentek oda mik a fejlemények a jövőben.
Végül is Hévízre lehet menni bármikor, bár kétségtelen jobb a víz nyáron.
Tigris06
Így van ... A 3 millió be nem oltottat pedig majd õsztõl várják a kórházak sok szeretettel a 4-5. hullámban...
Csak még egy utolsó megjegyzés:
Sógornőm covid osztályon nővér, hozzájuk 2 oltáson átesett (védettség már kialakult) beteg eddig nem került...
Utoljara visszaterve a temahoz. Tudom, h a szep kartyan minden zseb mindenhova felhasznalhato, de a nyaralasrol volt szo... oda sajnos nem. Oltatni, pedig csak akkor megyek, ha bilincsben visznek... bocsi, az ekezetert. Ill. Azok hiányáért...
Ezt az abszolut rugalmatlanságot a nyereménnyel, nem is értem. Kb. mintha oda se akarnák adni...
Az oltásról meg elég sok mindent írtatok, sokkal egyetértek, sokkal nem, de ez tényleg mindenkinek a saját döntésének kéne lennie. Mert olyan sok az ellentmondás körülötte: adott elfogadott szaktekintély ezt mond, 2 hónap múlva mást és felelősséget senki nem vállal. Szerintem ezt a 2 dolgot kéne máshogy csinálni, és kb mindenki megnyugodhatna és tudna dönteni.
1. Oltás előtt ellenanyag teszt, akinek van, az megnyugodhat, akinek nincs ellenanyag nyújthatja a karját.
2. Oltás előtt min. egy gyorsteszt. Ha pozitív, nem kaphat oltást egy ideig, ha negatív, mehet a szuri. Nem tudom a puszta véletlennek betudni, hogy olyan sokan az oltás után 1-2 héten belül lettek totál betegek és meg is haltak esetleg. Talán tünet nélkül voltak épp betegek?
Egyébként szerintem, ha a teljes lakosság le lenne szűrve ellenanyagra, sokan meglepődnének... sokan úgy átestek rajta, hogy észre sem vették. És ha valóban, akkor minek is kell mindenkinek oltatni?
Megannyi másban is "korlátoz" egy társadalom, az egyén nem csinálhat azt, amit akar! Remélem láttatok ma Híradót!!! Agresszív Delta variáns, 31 éves Momentumos halott, Londonból a meccseket sürgősen át akarják helyezni, stb.
Egészséget mindenkinek!
Nekem volt szerencsém milyen átesni ezen a vackon mikor magamra hívtam a mentőt olyan rosszul voltam mint még soha életemben. Oltás előtt álltam. A kórházban oltáson átesettek is benn feküdtek velem a covid-osztályon, 60+ korosztály. Igy átestek rajta "csak" tüdőgyulladás és kéthetes bennfekvés opcióval.
Örültem, hogy a többiek itthon kihordták lábon, nekem karantén-kórház-karantén jutott, táppénzzel, egyheti fizu és 56ezer táppénz jutott arra a hónapra. pont banki hitelfelvétel előtt álltam igy két évvel megtolták a futamidőt. Szóval örültem volna ha oltva vagyok és kihordom lábon mint mások.
tocika5, jelica
Köszönöm a válaszokat! Így értem.

" alt="

"> Sajnálom, hogy az oltásoknál teret kaptak az oltásszkeptikus és álhírek, nagyon sok jóhiszemű ember fogékony rájuk. Jelica, a meddőség és egyéb nőgyógyászati félelmeket feltétlen egy jó nőgyógyász dokival meg kell beszélni, ő egyértelmű választ ad. Így tényleg mindenki nyugodtan alhat. Az egyes oltástípusok hatásmechanizmusa pedig pontosan ismert, így nem is releváns a " hosszútávú tapasztalat nincs vele". Jó nyaralást mindenkinek, bárhogyan is 🙂
Vagy lassan akarnak megölni????

" alt="

">
A szemétládák... na jól van.
Ezért keltem én korán kétszer is az oltás miatt.
Én akkor kelek korán ha fizetnek érte, akkor se szívesen.
Az a baj minél tovább megy ez a vírus annál tovább szívunk.
Nem jutsz be a körzetihez, hivatalba rendesen, digitális oktatás, aztán bezárás, kinyitás, munkahelyek elvesztése, stb...
Ha mutálódik a vírus ahogy Péntek is írta, az nem jó, majd mehetünk újabb oltásért.
Bármi szankciót kitalálhatnak, mit csinálsz ha azt mondják:
-nem mehetsz boltba ha nem vagy beoltva...
-nem szállhatsz fel Mávra, buszokra, stbre
-gyereked akkor érettségizhet ha...
Bármit kitalálhat(nak.)
Vagy most mindenkit az oltással meg akarnak ölni?????
Ennél azért van gyorsabb...
Csak a csapvízbe kell tennie vmit.
1-2 nap azt mindenki halott.
Mondjuk ezt a nyarat még jó lenne ha megvárnák. Ne vesszen már kárba a Coca wellness.

" alt="

">
...és jégkása hol akciós?
Mivel nekem van "világútlevelem" (védettségi kártya...

" alt="

"> ) Nem tudjátok véletlen Balatonon hol akciós a lángos?????

" alt="

">
tocika megy a like, semmi pénzért nem oltatnám be magam, és szerencsére az egész család, a rokonság, az ismerőseim se.
Most írom le utoljára,nem akarok az oltásról csevegni,aki akarja oltat,aki nem az nem.A storyhoz muszáj volt megemlítenem a csodakártyát,ezután indult a lavina...
Akik számonkérnek azoknak az megvan,hogy ugyanúgy elkaphatod és fertőzhetsz is?Engem pont nem érdekel te miben hiszel,de elvárom,hogy te is tartsd tiszteletben a SAJÁT döntésemet.Ha annyira félsz,hogy én foglak megfertőzni akkor a saját oltásodban nem bízol!---ezt tényleg csak azok vegyék magukra akik azt várják számoljak be mitől félek,stb.....
Én itt befejeztem,írhat bárki bármit ,részemről meddő vita lenne,tehát ennyi.
Aki érti,hogy ez nem oltott/oltatlan vitaindító poszt volt annak külön pacsi!
Péntek
"kényszerítés" ? nem így nevezném
"zsarolás" ha nem oltatsz ,nem mehetsz ide -oda sőt dolgozni sem

" alt="

">
Persze. Mindenkit foglalkoztat. Mindenki mérlegel. És a te döntésed.
Csak ez sántít: "A saját éltem"
Első körben a saját életed. De közben másokat is fertőzhetsz.
Olyanokat, akik hozzád hasonlóan nem kérik, v épp nem kaphatják, v. mégsem lettek védettek, mert már idősek, v. ...
Szóval nem kényszerítenek, legfeljebb ösztönöznek.
A többséget védik!
Láttam olyan (elsős) kislányt, aki egy lábon kihordott 1-2 napos őszi betegség után most szenved. Mint kiderül, a tüdejében van egy csomó hegesedés.
Az oltástól nem lehetsz beteg. Nincs benne (élő) vírus. Még a kínaiban sem.
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások