Én nem tudok rajta röhögni.

" alt="

">

" alt="

"> aztaaaa

" alt="

">
Nah ez már vicc,de nem is inkább KABARÉ

" alt="

">

" alt="

">
November 21-én 2240 intenzív ágy kell,
decemberben 4480, ez a teljesítőképesség határa
A nem sürgős műtétek elhalasztásáról órákon belül dönthetnek - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Az általa ismertetett előrejelzés alapján három hét alatt megduplázódik az intenzív osztályon kezeltek száma, kórházban a jelenlegi 5 ezer helyett 30-32 ezer koronavírusos ember lehet december közepén.
Szegény nyércek

" alt="

">
https://bit.ly/3jWtCv7
Elmagyarázzák, mint jó anya a hülye gyerekének

" alt="

">
https://hvg.hu/gazdasag/20201105_kijarasi_korlato
zas_kerdesek
Tavasszal a spanyoloknál, ahol igazi kijárási tilalom volt egész nap, a kutyákat ott is ki lehetett vinni bizonyos korlátozásokkal.
Majd utólag pontosítják.
...és most mi lesz az éjszakai kutyasétáltatókkal? Sok van. Ha a kutyinak wczni kell, akkor wcni kell.
Paintuci
Az én ismerőseimet mind letesztelték, pozitívak voltak, nem csak bemondásra kerültek karanténba/kórházba.
Nem mindenkit visel meg egyformán.
Tegnap 90-en haltak meg és 355-en vannak lélegeztetőgépen.

" alt="

">
Romániában az egyik szülő fizetést kap (nem a teljeset, de valamennyit), ha a gyerekek otthon tanulnak és otthon kell maradnia velük.
(...és nem kérek emailt köszönöm, mindent elhiszek, biztos úgy van.)
A parkolás ismét ingyenes, a vírus éjszakás műszakba nyomja most...
A házban akik karanténban voltak buliztak, másik meg ajtó kinyit, a többi meg a küszöb előtt állt, illetve ült, mivel a vírus tudja küszöb után nem megy. Így kell ezt. Most is van vki karanténban.
Aki nyugdíjas örüljön nem ebben a káoszban kell rettegnie mikor lesz munkanélküli, és ahogy hallom tök izgi most munkát találni.
Én meg megyek.
Édesapám és a felesége is átesett a COVIDon. Ráadásul apunak COPD-je van, 32%os tüdőkapacitással. Hónapok óta azt szajkóztuk, hogy vigyázzanak, mert ha ő elkapja biztos nem éli túl.
Betartottak mindent, óvatosak voltak, aztán mégis...
Borzasztó volt nekik is megélni, nekünk is + szembesülni, mert más olvasgatni a statisztikát és néha belefutni a halottak leírásába (nem, kor, betegség...) és más ha egy szülő (vagy más közeli hozzátartozó) kerül rá erre a statisztikára
túl vannak rajta...
A celebek meg a medence szélén vigyorogva mondják koronások... így venni komolyan???? Meg még sorolhatnám...
Az ismerősöknek tuti az volt a baja? Nem más krónikus betegség? Meg influenza?
(Egyébként most meg az üzletekkel riogatnak bezárják... zárják az összes multit, majd mindenki kisboltot nyit.)
Valakivel meg leülnek tanulni azt mégsem tud semmit...
Rengeteg halott lesz, ki tudja lehet az a cél... jó pár körzeti orvost nem lehet utolérni a vírus miatt, így is lesz halott, pl. vki a gyógyszerét nem tudja kiíratni.
Rengeteg halott lehet úgy is, hogy nincs meló, nem tudja fizetni lakbért, nincs kaja... lakbérnél nincs moratórium, a végrehajtóknál sem.
Van aki június óta nem kapott munkanélküli segélyt, mert a vírusra való tekintettel anyag bead, azt majd feldolgozzák...
Anyuka retteg nem kell a tv elé ültetni, hogy annyit nézze...
Digitális oktatás nagy baromság, a tanároknak jobb... a fizetésének egy részét a szülőknek adnám.
Kitartás 2022ben elmúlik az egész, jönnek a választások.

" alt="

">
A 2 szomszédasszony is beteg lett (70 körüliek).
Hááááát, nem élvezték.
De túl vannak rajta.
Iskolás unokáktól kapták el, akik lábon kihordták, nem foglalkoztak vele, csak fostak egy kicsit.
Bátyám is beteg lett, kórházban kapta el, onnan vitte haza tudta nélkül. Átadta az egész családnak.
A felesége kórházba került, oxigént kap. (77, 72, 45 é.)
Szóval komolyan kellene venni a helyzetet.
Alsósokat senki sem akarja haza küldeni.
Ha kevesebben vannak az iskolában, ők is nagyobb biztonságban lennének.
A hibrid oktatás is segítene.
Nem olvastam el az egészet, mert leég az ebédem, de ...
"Ha most bezárnánk mindent csak elodáznánk egy újabb hullámot, ahogy valójában márciusban tettük! "
Ez a cél!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Addig nincs vége, amíg nem szerzett mindenki védettséget vagy így (betegség), vagy úgy (oltás).
A zárások, korlátozások lényeg az, hogy ne egyszerre legyen mindenki beteg, hanem kisebb adagokban.
Ha túl sok a beteg egyszerre, akkor rengeteg halott lesz.
Ha egyszerre kevesebben vannak, többet tudnak megmenteni.
Ennyi
De lesz még 3., 4, sőt ... hullám is.
Sajnos.
A koronavírushoz nem, csak a tanuláshoz tudok hozzászólni.
Velem sohasem ült le senki tanulni (Y generációs vagyok), még első osztályban sem, mégis kitűnő voltam. (Az írás-olvasás tanulást el nem tudom képzelni online... Oda tényleg kell egy szülő vagy rokon, aki segít, oktat.)
Én (kb. 5. osztálytól) tudtam, melyik órára kell készülni, és mikor elég csak dolgozatra, vizsgákra. Szorgalmas voltam, de még én is lazábbra vettem, ha lehetőség volt rá.
Ha most járnék iskolába, akkor csak annyit tanulnék, amennyit feltétlenül kell.
Egyébként sok mindentől függ, hogy áll egy gyerek a tanuláshoz.
Nem ismerem a statisztikákat, csak a véleményem, tapasztalatom írom le, de szerintem kevés gyerek, tini képes az önálló tanulásra, nem feltétlenül akarat kérdése. Azonban hiába szeretne a gyerek tanulni, és kér ehhez segítséget, ha szülő nem tud/akar segíteni (pl. nincs ideje, mert mondjuk egyedülálló, aki látástól vakulásig dolgozik, de olyan is van, hogy anyuka, apuka még az általános iskolás anyagban se tud segíteni, mert nem érti, stb.)
Nem minden fekete és fehér.
jelica!
Köszönöm, hogy kulturáltan válaszoltál az általam írtakra és nem akartál keresztre feszíteni

" alt="

">
Valóban nincs gyerekem, csak a rokonságban látottakra tudok támaszkodni a téren, hogy az online oktatás színvonala milyen. Elhiszem, hogy sokgyerekes családban őrület lehet ez, nem könnyű.
Van viszont egy krónikus beteg édesanyám, aki március óta minden nap azt hallgatom, hogy mennyire retteg. Rossz ezt látni. És azzal nem értek teljesen egyet, hogy túl kell ezen esni...Jó persze, nem tudjuk 0-ára redukálni a veszélyt, de úgy igenis kisebb lenne az esélye a fertőződésnek, ha nem lennének az iskolákhoz hasonló, rengeteg embert tömörítő helyek működésben most.
Ha csökkentjük az egészségügyre nehezedő nyomást, akkor valamennyire növeljük annak az esélyét, hogy aki bekerül, az ki is jön onnan.
Sajnálom azokat, akik pl. szórakoztatással foglalkoznak, elhiszem, hogy nekik is meg kell élniük valamiből és erre bevallom, nem is tudok mit mondani, nincs jó megoldás. Nem kívánom nekik sem, hogy éhen haljanak.
Ezért rossz, hogy a magyar életszínvonal olyan, amilyen. Ha mindenkinek lehetősége lenne olyan tartalékot képezni a fizetéséből, amit ilyen helyzetekben tudna hasznosítani, ahhoz, hogy a felszínen maradjon....Álom, édes álom.
Mindenesetre kitartást és jó egészséget kívánok Neked és minden fórumosnak!
Arról nem beszéltem, hogy az elsős-másodikos gyereket nincs az atanár aki online tanítja olvasni-írni, számolni...
Ahogy a 11-12.-eseknek sem lenne normális Érettségire felkészülni online! Vagy simán csak nem számít, hogy az elsősök nem tanulnak meg normálisan írni-olvasni-számolni...az érettségizőket meg vizsga nélkül engedjük tovább? Kapjanak könnyìtéseket (ahogy az eddigiek nem kaptak.. .meg a vírus utániak nem fognak kapni....).....
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások