Finomságok
Összes fórum téma| Hozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 27 / 52 oldal |
A zacskóssal szétesnek a golyók :-( még tojással is...
köszi, ki fogom próbálni. ami igaz túró és túró között is nagy különbség van.
Kinga, nekem egy rém egyszerű van: a túrót összetöröm, kb. 250dgk-hoz egy kanál búzadarát teszek (csak annyit, hogy összálljon), viszont fontos, hogy a túró jó állagú legyen, ne zacskós, mert az nagyon darabos, hanem dobozos, pl. Bakony. Kis golyókat formálok belőle, amíg a víz felforr, megcsinálom a zsemlemorzsát (kevés olajon megpirítom), amiben megforgatom. A gombócot forró, lobogó vízbe teszem, akkor jó, ha feljön a tetejére, ami 3-4 perc általában (ha nem túl nagy a gombóc). Mi porcukros tejföllel szoktuk enni.
Éppen tegnap én is ezt csináltam Túrógombóc: * (3-4 személy részére):
* 1 tojás
* 50 dkg túró
* 9 evőkanál búzadara
* csipet só
* A prézlihez:
* olaj
* zsemlemorzsa
* Tálaláskor:
* tejföl, porcukor ízlés szerint
A túrót a tojással, a sóval és a darával kézzel jól összegyúrom. Nedves kézzel gombócokat formázok belőle és forró, enyhén sós vízben kb. 10 percig főzöm. (Ha feljönnek a víz tetejére, és félbevágva szép egyszínű a belsejük, akkor vannak készen.)
A kifőtt gombócokat leszűröm és az olajon megpirított zsemlemorzsába forgatom. Mi porcukorral kikevert tejföllel jól nyakonöntve szeretjük.
Könnyü nagyon és finom nálunk mindd elfogyott Jó étvágyat hozzá
* 1 tojás
* 50 dkg túró
* 9 evőkanál búzadara
* csipet só
* A prézlihez:
* olaj
* zsemlemorzsa
* Tálaláskor:
* tejföl, porcukor ízlés szerint
A túrót a tojással, a sóval és a darával kézzel jól összegyúrom. Nedves kézzel gombócokat formázok belőle és forró, enyhén sós vízben kb. 10 percig főzöm. (Ha feljönnek a víz tetejére, és félbevágva szép egyszínű a belsejük, akkor vannak készen.)
A kifőtt gombócokat leszűröm és az olajon megpirított zsemlemorzsába forgatom. Mi porcukorral kikevert tejföllel jól nyakonöntve szeretjük.
Könnyü nagyon és finom nálunk mindd elfogyott Jó étvágyat hozzá
nincs valakinek egy jó kis túrógombóc receptje?
Semmi! 15 perc alatt összekavarom robotgéppel, először a fehérjét, utána a többit, külön edényben, aztán összekeverem, bele a vajazott formába és kész. Gyors, és nagyon könnyű, finom tésztája van. És magasra feljön. Nekem korábban mindig az volt a bajom, hogy kemény volt és lapos...
nonka----semmi dagasztás---kelesztés?
Én három hete kaptam egy jó kuglóf receptet, finom, magasra feljön, leírom addig is, míg a másik meg nem érkezik, kíváncsi vagyok én is, korábban soha nem sikerült...
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg liszt
fél sütőpor
1 dl olaj
1 dl tej
kakópor
20 dkg porcukor
citrom reszelt héja,
mazsola (vagy aszalt gyümölcsök, vagy darált dió - akkor diós kuglóf lesz, és lehet vanília sodóval enni - isteni)
A tojásfehérjét keményre verjük, a sárgáját a cukorral, majd a többi hozzávalóval összekeverjük, majd beletesszük a reszelt citromhéjat, a mazsolát .. (vagy mást) - végül a kemény tojásfehérjét.
A kuglóf formát vajjal kikenjük, hogy könnyen kicsússzon (én a szilikonosat is, biztos, ami biztos). Kb. 1 óra hosszáig, és nem magas fokozaton (légkeveréses 150-160 fok) süssük. (Tűpróba...)
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg liszt
fél sütőpor
1 dl olaj
1 dl tej
kakópor
20 dkg porcukor
citrom reszelt héja,
mazsola (vagy aszalt gyümölcsök, vagy darált dió - akkor diós kuglóf lesz, és lehet vanília sodóval enni - isteni)
A tojásfehérjét keményre verjük, a sárgáját a cukorral, majd a többi hozzávalóval összekeverjük, majd beletesszük a reszelt citromhéjat, a mazsolát .. (vagy mást) - végül a kemény tojásfehérjét.
A kuglóf formát vajjal kikenjük, hogy könnyen kicsússzon (én a szilikonosat is, biztos, ami biztos). Kb. 1 óra hosszáig, és nem magas fokozaton (légkeveréses 150-160 fok) süssük. (Tűpróba...)
Köszi Sada!Megnyugtattál.
jojó
Lehet, hogy szakadozik a neted és elszállt küldés közben.
Lehet, hogy szakadozik a neted és elszállt küldés közben.
köszi Nita67
ide leírtam a kuglóf receptet ,mégsem jelent meg?nem jól csináltam valamit?
Sziasztok.
A kért sajttorta receptje:
15 dkg apróra tört vagy darált házt. kekszet össze kell keverni ( gyurmászolni) 7 dkg olvasztott margarinnal.
Egy csatos tortaforma aljába tegyetek sütőpapírt és lapítsátok bele a kekszet..A Tescóba vettem mirelit erdei gyümölcsöt,( talán 45dkg-ost, nem emlékszem), félig kiengedve a kekszre kell terítettem( ha teljesen felengeditek és leöntitek a levet amit közben eresztett akkor lehet egy kicsit mutatósabb mert ázik bele a krémbe)
Az eredeti recept Philadelphia sajt krémet ír , de én Tescos natúr sajt krémet vettem az is tökéletes és azért jóval olcsóbb. 3db sajtkrémet (45dkg), 3 tojást, 15 dkg cukrot egy kevés vaniliaaromát vagy cukrot, 2 kanál lisztet jól össze kell keverni ( szerintem mehet bele egy kis citromhéj is , bár nekem nem volt itthon) majd beleönteni a tortaformába. Előmelegített sütőben , közepes hőfokon kb. 40-50 percig kell sütni. Kb piskóta színűnek kell lennie, a széle már egy kicsit barnuljon. Én közben megszoktam nézni, hogy eléggé megsült-e. Akkor lehet szépen szelni ha kihűlt.
Rmélem ízleni fog! Nagyon egyszerű és nekünk nagyon ízlik.
A kért sajttorta receptje:
15 dkg apróra tört vagy darált házt. kekszet össze kell keverni ( gyurmászolni) 7 dkg olvasztott margarinnal.
Egy csatos tortaforma aljába tegyetek sütőpapírt és lapítsátok bele a kekszet..A Tescóba vettem mirelit erdei gyümölcsöt,( talán 45dkg-ost, nem emlékszem), félig kiengedve a kekszre kell terítettem( ha teljesen felengeditek és leöntitek a levet amit közben eresztett akkor lehet egy kicsit mutatósabb mert ázik bele a krémbe)
Az eredeti recept Philadelphia sajt krémet ír , de én Tescos natúr sajt krémet vettem az is tökéletes és azért jóval olcsóbb. 3db sajtkrémet (45dkg), 3 tojást, 15 dkg cukrot egy kevés vaniliaaromát vagy cukrot, 2 kanál lisztet jól össze kell keverni ( szerintem mehet bele egy kis citromhéj is , bár nekem nem volt itthon) majd beleönteni a tortaformába. Előmelegített sütőben , közepes hőfokon kb. 40-50 percig kell sütni. Kb piskóta színűnek kell lennie, a széle már egy kicsit barnuljon. Én közben megszoktam nézni, hogy eléggé megsült-e. Akkor lehet szépen szelni ha kihűlt.
Rmélem ízleni fog! Nagyon egyszerű és nekünk nagyon ízlik.
El sem hiszem, hogy ilyenre vetemedtem!
" alt="
">
Kisfiamnak ma répatorta volt az oviban a desszert, nagyon tetszett neki, ezért most azt kellett sütnöm neki itthon. Nemsokára kész lesz, hát vannak kétségeim bőven... Bár az illata eszméletlen jó.
" alt="
">
" alt="
">
Kisfiamnak ma répatorta volt az oviban a desszert, nagyon tetszett neki, ezért most azt kellett sütnöm neki itthon. Nemsokára kész lesz, hát vannak kétségeim bőven... Bár az illata eszméletlen jó.
" alt="
">Én is a sajttortát várom ........................hmmmmmmmmmmmmm
Sima kenyér-60dkg liszt,1kiskanál cukor,2kiskanál só,1evőkanál étolaj,1 mérő pohár langyos viz/fele lehet krumpli lé,5dkg--os élesztő 1/4-e.program---3 óra32perc.----------Félbarna kenyér-50dkg búzaliszt.10dkg rozsliszt,1 kiskanál cukor,2 kiskanál só,1 evőkanál étolaj, 1 mérő pohár langyos víz 5dkg élesztő 1/4-e .Program-----3 óra32 perc,Fontos ----a liszt ne legyen hideg! Nálunk ez jól bevált!A barnába lehet köményt vagy magokat tenni!
Nagyon várom már azt a sajttorta receptet.
" alt="
"> Egyik kedvencem.
" alt="
"> Egyik kedvencem.Nadina
Nagyon fincsi a mézeskalács recept! Most sütöm, már a vége felé járok. Annyira ízlik a családnak, hogy nem biztos, hogy marad belőle
" alt="
">
Nagyon fincsi a mézeskalács recept! Most sütöm, már a vége felé járok. Annyira ízlik a családnak, hogy nem biztos, hogy marad belőle
" alt="
">Épp most vagyunk Anyummal nagy sütkérezésben! Készül a kosárka, diótorta és habos-gesztenyés kocka! Remélem, fincsi lesz a vendégeknek!
" alt="
">
" alt="
">bonnyka
küldtem recepteket
tedd bele ami van a receptben és ne piszkáld , ha kész vedd ki a kenyeret !
amióta így csinálom nincs elrontott kenyerem, pedig én nem vagyok egy sütő bajnok!
küldtem recepteket
tedd bele ami van a receptben és ne piszkáld , ha kész vedd ki a kenyeret !
amióta így csinálom nincs elrontott kenyerem, pedig én nem vagyok egy sütő bajnok!