Biztos, hogy ovi függő az egész!
Nálunk szept 1-el kezdtük az Ovit mi betegség miatt kicsit később, de egésznapos a gyerek,legalábbis senki nem szólt, hogy ha itthon vagyok a kicsikkel el kell hoznom a nagyot!
És még olyan is kezdett velük, aki csak januárban lesz 3 éves.
Direkt így kérték az ovónők, hogy mindeki együtt szokjon be, ne az legyen, hogy minden héten van egy új (síros) gyerek.

" alt="

"> Két kicsit öltöztetni télen hozni -vinni őket ,nem lesz egyszerű .
itt azt mondták, hogy amíg nem tölti be a 3-at nem mehetünk. Óvodán belül is kétféleképpen kezelnek a délutánt illetően. A déli hazajövetel izgalmas lesz. Reggel összerakom a 3 gyereket, irány ovi, majd haza, gyors házimunka (főzés, mosás, takarítás) és rakhatom össze a két babát mikor éppen aludnának. Remélem nem lesznek velem szőrös szívűek, mert már a gondolattól is rosszul vagyok.
ovoda függő, hogy mikor kezdhetnek a kicsik. Zoé is kezdhetet szept 1-gyel, pedig 19-én töltötte a 3at. Van ovis társa, aki novemberben, és ugyanúgy kezdett, pedig az október után születetteket nem jellemző, hogy felveszik, mert a a létszámtól függ a pénz.. legalábbis nekünk ezt mondták beiratkozáskor
Atina ,sok labda, sok kisautó és 3 menyed lesz

" alt="

">
Mi is csak ebéd utánig vagyunk , bár a lányok azt akrják vigyek be nekik is alvós cuccot

" alt="

">
Beszokatáson vagytok ? Elvileg csak akkor mehetnek oviba ha előtte nap betöltötte a 3 évet ,így mi is kedden keztünk . Beszokatás nem volt ,előtte 2x voltunk bent ,körülnézni . Kedden reggel ottmaradtak ,megbeszéltük ha nem viselik jól ,rámcsörögnek . Szerencsére a lányok nem sírósak és semmi gond nem volt . Lehet ha délutánig lennének másként lenne..
Sajnos nem tudom ki meddig lehet az oviban , nekünk nincs több gyerekünk .
A mi ovinkba csak akkor lehet egész napos ha az anyukának munkaviszonya van. És ha gyesen van akkor még az is kérdéses, hogy a már betöltött (3)gyerkőc felvételt nyer vagy sem, ugyanis elsőbbséget élveznek azok akiknek a szülei dolgoznak utánna azok akiknek a nagyobb tesói is oda járnak, aztán ha marad még hely akkor ebéd utánig felveszik. Az utóbbi a legnagyobb kicseszés szerintem, mert a kisebb tesó szív, tutira akkor lenne alvásidő mikor haza kell hozni a tesót.
Sziasztok! Ikertalálkozó? A lányaim kedden lesznek 8 hónaposak. Fiam november 30-án tölti a 3-at. Akkor ovi. Szerintetek van esélyem az egész napos ovira?
a nagy nálunk is óvodai beszoktatáson van, nem érti ma miért nincs ovi

" alt="

">
fiúk, akár csak a nagytesójuk-ő majd novemberbe lesz 3 éves. Úgy látszik nekünk más nem jön össze!

" alt="

">
Már előre félek, mi lesz velünk, ha nagyobbak lesznek
atina ,fiúk -lányok ?
Az enyémeknek holnap lesz a 3. szülinapi bulijuk .(hétfőn voltak 3 évesek

" alt="

"> )
Kitartás

" alt="

"> Amíg picik sokkal könnyebb ,bár ezt akkor nem gondoltam volna ,mikor 3 óránként ettek....

" alt="

">
Iker manócskáim ma 3 hónaposak!

" alt="

">
4 nap ovi után a lányok ma reggel is menni akartak

" alt="

">
Judit ,ezek a kisemberek nagyon ügyesek !
Jobban viselik ezeket a nehéz dolgokat ,mint a felnőttek .
Mielőbbi gyógyulást nektek !
Köszi bonnyka.
Tegnap csak apa ölében volt hajlandó pisilni, össze is pisilte rendensen apa pólóját. Szegény kénytelen volt pisis pólóban hazajönni. De ma már nem volt gond. Jól csinálta a doktornő - meg sincs duzzadva

" alt="

">
pmjudit: jobbulást a kismanónak!
Ha esetleg nem akarna pisilni, mert fájdigál a kukija, akkor ültessétek bele egy kád vizbe, ott tutira pisilni fog

" alt="

">
Köszönöm. Remélem nem kiabálom el, de eddig teljesen jól van - jobban, mint gondoltam.
A kukivisszahúzás volt csak gázos, tegnap sírt pisilésnél, de ma már nem.
Az előbb beszéltem vele, azt mondta, hogy nem fáj sehol

" alt="

">
pmjudit: Jobbulást a kicsi fiadnak!!!
Az én csöppségem ma 6 hónapos, és tegnap elindult az alsó 2 foga!

" alt="

">

" alt="

">

" alt="

">
Még az a szerencse, hogy nem fog emlékezni rá.
Leírom,mert jó, hogy túl vagyunk a dolgon.
Tegnap 1 órakor megműtötték a két és fél éves kisfiamat lágyéksérvvel. Kedden kizáródott, tegnap újra - így elkerülhetetlen volt a műtét.
Volt még egy vízsérve is és megcsinálták a kukiját.
Hála a Jó Istennek minden rendben van, ha valami nagy baj nem történik, holnap hazajöhetünk. Ma azt akarta, hogy apa aludjon bent vele, tegnap én voltam az éjszakás.
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások