A hivatalos iratot továbbra is kétszer viszik ki,és kellett volna értesítőt kapnod a 2. kézb. kísérletnél is!
A lényeg,hogy az értesítőt mindig alaposan meg kell nézni!
De már az első értesítésen rajta volt, meddig mehetsz érte.
Az emberek többsége ezt nem nézi meg.
littlee
Nálunk nem így volt, hétfőn (pont amikor elutaztam) kaptam értesítőt, hogy kedden újra megpróbálják. kedden viszont nem dobott meg mégegy értesítőt. Következő hétfőn elmentem érte és rá volt írva, hogy aznapi határidős. Ha hétfőn nem megyek érte, visszaküldték volna...
A küldemény érkezésekor van az első értesítő,4. a napon kapod a 2. értesítőt.Így még van egy napod átvenni...
sünkutya: köszi a cikket.
"Az új postatörvény szerint egyébként továbbra is kétszer hagy értesítőt az ajánlott küldemények érkezéséről a postás."
Ez a kétszeri értesítés az 5 mnapon belül van? Kijön az értesítő kedden és szerdán a 2.?
Ki a postának a feljebbvalója? Hova lehet panasszal fordulni? Ez az 5 napos tényleg baromság, a meghat. nélküli is. Tényleg arra játszanak, hogy a visszaút miatt is fizetni kell. Annak az árát hogy számolják ki?
Ez az 5 munkanap tényleg baromság....
Egyébként anyukámhoz is így ment egy csomag, hogy csak 5 napja volt átvenni a postán. Pontosan nem is tudta, mikor érkezik, még jó hogy otthon volt, és nem nálunk, mert akkor 1 hetet itt van...
Ez 1 hét. Egy átlag családnál a nyaralás, vagy a rokonlátogatás is simán tart eddig vagy 10 napig is (1 hét + előző hétvége)...
Ez most kinek jó? Csak a postának! Mert a visszakézbesítési díjat kifizettetik a feladóval, ha visszaakarja kapni az át nem vett, visszakézbesített levelet/csomagot, stb. (Tapasztalat!

" alt="

"> )
Július 1-től törvényi változások léptek életbe.A hivatalos irat továbbra is 10 munkanapos,de a sima és tv-es ajánlott levelek őrzési ideje 5 munkanapra változott.Olyan nincs,hogy "visszatartani",esetleg utánküldeni egy új címre vagy meghatalmazással mással átvetetni.
Eddig is különbséget tettek.
Ha ez így igaz, akkor nagy baromság.

" alt="

">
5 mnap az gyakorlatilag egy hét.
Én
1.) mindig figyelni szoktam az értesítőn, meddig mehetek érte,
2. Sosem bírom ki 1 napnál tovább.

" alt="

">
sada: a helyi tv-ben volt egy riport:
http://www.dehir.hu/debrecen/ot-napig-tartja-a-le
veleket-a-posta-haborognak-az-ugyfelek/2013/08/02/
Gondolom nem tesznek különbséget a hivatalos vagy magán levelek között.
5 mnap....
Nem csak a hivatalosakat?
Jelezhetsz a postásnak, hogy elutazol, ha jön, 10 napig tartsa vissza.
V.vki figyelje a ládádat és bemegy szólni, hogy csak később tudtok érte menni.
Az ajánlott küldeményeket a posta 5 nap után visszaküldi ha addig nem vesszük át. Idáig 10 napig volt a postán.
Egy család simán nyaral 5 napig. Vagyis esélye sincs érte menni a postára. Kinek jó ez?
A héten értesítést dobtak a postaládámba, hogy csomagom jött, a postán átvehetem. Lementem, 30perc után közölték, hogy nincs itt. Az ő rendszerük szerint egy másik, sokkal messzebbi postán tették le. Ők sem tudják, miért. Hétfőn megpróbálkozom ott is.
Zsu21, sada!
Köszi

" alt="

">
Rég jártál felénk!

" alt="

">
1 vagy 2 napos kézbesitési időt kérsz,vagy esetleg postán maradóra kéred.Ha e-értesitést kérsz sms kapsz ha átveszik a csomagot ha e -előrejelzést akkor a cimzettet értsitik a csomagról
+ 200FT 10000-ként az értéknyilvánitás.
nagyobb értéknél érdemes az üzleti csomagot választani enneka dijábban benne van 50000ft-ig az értéknyilvánitás, az sem mindegy a dij szempontjából hogy
1.000 Ft.
http://posta.hu/static/internet/download/2013_tar
ifatabla_HU_0701_.pdf
sada! Köszi! Meg tudnád mondani, hogy mennyi lenne? én nem igazodom ki

" alt="

">
minszi!

" alt="

"> Köszi..., csak mindenképp kéne a költség, hogy mennyi.
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások