Én egyetértek a mondandód egy részével...
DE!
Ezt nem lehet megelőzni! Ha most bezárnánk mindent csak elodaznánk egy újabb hullámot, ahogy valójában márviusban tettük!
Az alapján amit írsz viszont nincs gyermeked...
Nekem több gyermekkel nem volt egyszerű már azt sem megoldani, hogy mindegyikük online legyen amikor kell, hogy külön-külön figyelni is tudjanak a tanáraikra! A negyedikes lányom idén új osztályfőnököt kapott, ö mondta, hogy a márciustól vett anyagot lehet hogy mindenki beadta, de sz*rt sem ért, mert a rosszul tanulók helyett kb. a szülök írták meg, de a jól tanulók sem értik....a szeptember-október ráment az ismétlésre! Pedig nekem minden gyerekem jól - egyedül tanul! Mégis azt mondom nem szabad átálni az online oktatásra, mert nem ér semmit!
Abban tökéletesen egyet értek, hogy most nem kellene mozizni, színhazba járni, naponta nagyit-papit ölelgetni, DE a teremőrt,színészt sem fizetik ki ha nem éljük az életünket!
Igenis arra kell tanítani a gyerekeinket, hogy MUSZÁLY kezet mosni, maszkot hordani, most nem kell barátnőnek barátnőt ölelgetni-puszilgatni.....
Biztos kapok majd hideget meleget, de leírom a véleményemet. Az a gyerek, aki AKAR tanulni annak tök mindegy, hogy iskolában vagy otthon teszi. A tantárgyak döntő többsége a tankönyvekből is benyalható (oké a matek nem ilyen, de akkor ahhoz azért ott van az online tanárnéni, apa-anya (igen, foglalkozni kell a gyerekkel, de miért vállaltál, ha nem akarsz?), legrosszabb esetben az internet is segít.
De az emberélet talán többet ér, nem? Nem kell 65+-osnak lenni, hogy veszélyben legyen az ember, nem kell krónikus betegség sem, elég, ha épp nincs szerencséd. A gyerekek hurcibálják magukkal a vírust minden fele (senki sem tudja őket 24 órában monitorozni, hogy megmosták e kezüket, rendesen van e rajta a maszk, a 6 éven alulira meg maszk sem kell ugye), viszik haza apunak anyunak és ha ők nem is betegszenek meg, simán tovább adhatják olyannak a munkahelyen, ismerősi körben, aki igen.
Ismerős, 30-as évei elején járó, egyébként egészséges anyuka a napokban került be kórházba, igazoltan koronás és oxigént kap, mert nem tud rendesen levegőt venni.
Szar az egész helyzet úgy, ahogy van. De most szerintem igaz az, hogy a nagyobb jóért kell dolgozni, nem az egyéni érdekeket nézni. Nem kell most moziba, színházba járni, sörözni a haverokkal, sírni ríni, hogy nem akar tanulni a gyerek (eddig sem akart, csak akkor nem láttad totálban).
Akinek joga van nyavalyogni azok az egészségügyben dolgozók. Ide-oda vezénylik őket, fullban ki vannak téve a fertőzésveszélynek, gondozzák a beteget, hárítják a rájuk zúduló elégedetlenkedést és türelmetlenkedést. Mégis teszik a dolgukat!
Nyilván az online oktatást is lehetne fejleszteni, de valljuk be, szarból nem lehet várat építeni...Viszont a korábbi tapasztalatokból okulva talán alakul majd ez is és használhatóbb lesz. Csak éljünk elég ideig, hogy ez megtörténjen!
szamócám
Szerintem nálad a pont.
Like.
Kib..szott nagy hülyeség lenne bezárni az iskolákat.
Rohadtul nem tanulnak így sem ,hát még úgy !!!!!
Semmit nem ért a "karanténes "tanításuk.......
Vagy akkor adják a tanárok fizetését az ápolóknak.
Három napra bezáratott a rendőrség egy budapesti CBA-t (XX. ker.), mert az eladók szabálytalanul viselték a maszkot
Az állra húzott maszk öt bolti alkalmazottnak került ezen felül 25 ezer forintos helyszíni bírságba.
Aki úgy érzi, az alábbi linken írhatja alá ebben a témában a petíciót:
Függesszék fel a személyes oktatást a felsőoktatási intézményekben és középiskolákban, valamint az általános iskolák felső tagozatában, az alsósok számára pedig biztosítsanak megfelelő biztonságú oktatást, amennyiben számukra nem megfelelő a digitális tanrend!
https://tinyurl.hu/vX3o/
Meghalt a koronavírussal kezelt nyíregyházi kórházigazgató. 66 éves volt.
És még másik 48 ember tegnap.
https://joszo.hu/koronavirus/?
Akkor jövő decemberig karantén.....vagy azon is túl.....
Hm... Éppen azon gondolkoztam, szegény Mikulás minden határátlépésnél 2hét karantén még 2 negatív tesz???? Hát nem egyszerű... 😂😁😂😁😂😁🎅🎅🎅🎅🎅🎅
https://noivalto.hu/ezvan/amikor-elhagytam-a-fertozoo
sztalyt-az-orvos-boldog-uj-szuletesnapot-kivant-egy-
covid-tulelo-vallomasa/
"lezárhatják szept 1 után"
Ez nem kérdés. Fő szabály szerint szeptember 1-jétől külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, kivéve ...
l.
https://koronavirus.gov.hu/
Na de arról is volt szó csak Mo-on elvégzett tesztet fogadnak el. Bár fbn olvastam ki tudja igaz e. Na de a szurkolók? Csak nem mind magyarok lesznek? Ők jöhetnek?
Más sem érti.
De állítólag csak neg teszttel jöhetnek és a reptérről buszokkal a stadionba onnan meg vissza.
Szóval semmi városnézés, vacsora, stb... Állítólag.
Ez a vîrus focimeccsekre sem jár? Azt hallottam a határokat lezárhatják szept 1után, a játékosok hogy jönnek ide? Ide jönnek nekik nem kell karantén? Meg teszt meg mit tom én?
...és a szurkolók? 🤔
Hát én ezt nem értem...

" alt="

"> meg után sem
Fogad velem vki vmibe nem lesz 2. hullám szept. 24. előtt???? 👅 ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⛹️
"A tegnapi napon megjelent fővárosi rendelet alapján április 27-étől, hétfőtől többek között kötelező lesz maszkot, illetve arcot eltakaró kendőt vagy sálat viselni a közösségi közlekedés járművein, azaz a BKV járatain is. Ez azonban nem vonatkozik a 6 éven aluli utasokra, és azokra, akik olyan betegségben szenvednek, ami ezt vagy fizikailag megakadályozza, vagy - az asztmájuk illetve egyéb betegségük miatt - a maszkviseléstől nehezebben lélegeznének, azaz romlana az állapotuk."
és, ha le akar szállítani valaki a járműről, hivatkozhatok erre?
Fontos, hogy a betegségeteket nem kell igazolnom, mert az csak rám és az orvosra tartozik.
A közleményben szereplő EGYÉB betegségnek nem kell légúti betegségnek lennie, így bárki találhat magának megfelelőt.
.bkv.hu/hu/igy_ovjuk_egymast_a_fertozestol_202004
24_2
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások