Rosszul tudjátok.
Ha postakész borítékra plusz szolgáltatást kérsz (pl.zöldre elsőbbséget, v. zöldre-kékre ajánlást), akkor már nem postakész levélként számolnak, figyelembe veszik a súlyát.
Kék borítékot kellett volna venned.
Így tudom én is,de a postán ?holnap kíváncsi leszek a Nagy Postán?
Változott volna

" alt="

"> Ez a kis nő nemrég jött gyesről,de azért tudnia kéne.
jojó
a postakész boritéknáll pont az a lényeg hogy nemszámit a sulya!

" alt="

">
Hétfön levittem egy 75g os levelet feladni semi extre 10db nyeretlen szuperbanko volt benne! beszednek tölem 975ft ot! sokaltam is de válltig állitotta annyi! még joó hogy van ismerös postás nem hagyott nyugodni felhivtam mondta hogy a 750g os kerül annyiba! visszamentem reklamáltam,vissza adta a külömbözetet,igaz ö bujott mert márbélyeg a levélen volt lebélyegezve! naígy huzzák be a sok tudatlant! Mellesleg hozzá füzöm nem posta hanem POSTAmesterség,vagy postapartner nem tudom mineknevezik!
Ma egy sima postakész borítékot adtam volna fel,elsőbbségit kértem rá,s azt mondták függ a levél súlyától,hogy mennyit kell ráfizetni

" alt="

">
tudomásom szerint,levél 30Ft,levlap25Ft vagy nem jól tudom?
Valaki trombitának nézte.
Csatlakozok a kárvallottak táborához.
Kb. egy hónapja feladtam egy ajánlott küldeményt. A címzett, aki egyben a vásárló is volt, a mai napig nem kapta meg. 15 nap után elindították a keresést. a mai napig nem kaptam választ. Mindössze annyit kérdeztek, hogy esetleg nem kaptam e vissza? na már most erről szerintem nekik tudni kellett volna. A küldemény értéke sem 1-2 száz Ft. volt. A címzettet hívták be a postára, de hogy minek azt nem értem

" alt="

">
trendy: igen, tudom. De ez engem nem vigasztal. És az bosszant, hogy ennyire szűk látókörűek.
Nórika!
Dehogy van igaza!A 24 mm,az nem 2,4 mm.Szerintem 2,4 cm-t akart mondani a postás.Ettől függetlenül nagyon kevés dolog fér bele ebbe a keretbe,nem titkolt céljuk,hogy tényleg csak levelek menjenek simán vagy elsőbbségivel.A Rama könyv például,ha kipróbálod,némelyik tényleg van olyan vastag,vagy merev,hogy fizikailag képtelenség bedobni egy átlag postaládába.
sünkutya!
Mit várj ezek után?Mivel most már minden ajánlottat alá kell íratni,nem lehet bedobni a postaládába,így ezek után már nem járhatsz úgy,ahogy most!
CSHF
sajnos igaza van

" alt="

"> most látom, hogy elírtam a múltkor... 2,4 mm... ahogy írtam is itt, egy Rama könyv feladása is kétséges volt nekem, hogy lehet-e még ajánlás nélkül feladni.. pedig az nem túl vastag..
Májusban feladtam ajánlottan egy levelet. Bélyegző volt benne, pufis borítékba csomagolva. A vevőm jelezte, hogy 1 hét után sem kapta meg. Érdeklődtem, erre közölték, kézbesítve lett postaládába. 15 nap után felvették a jegyzőkönyvet, hogy kerestetem a borítékot. Jött egy levél pár nap után. Levélszekrény útján kézbesítve lett a levél, és remélik, hogy elégedett vagyok a posta szolgáltatásaival. És vegyem máskor is igénybe. Röhej.

" alt="

"> Ismét bementem a postára, megint felvették a panaszomat, hogy nem fogadom el a tájékoztatást. Már csak azért sem, mivel a postaládán 2 cm vastag a bedobónyílás. A borítékom kb 4-5 cm vastag volt. Ép eszű ember egyből felfogja, hogy azt a borítékot lehetetlen bedobni a nyíláson.
Ma ismét megjött a posta válasza. Kárigényemet elutasítják, és ha nem értek egyet akkor polgári peres úton pereljem be a postát.
Ez a magyar posta. Nem is bosszankodnék ha simán adtam volna fel. De ez ajánlott levélként ment. Mindent megtettem, pluszszolgáltatást kértem, hogy rendben odaérjen. Holott sima levélként is elvárhatnám ugyanezt. De ezek után mit várjak?
Én tegnap próbáltam feladni 2db A/4-es borítékot. A postáshölgy azt mondta, hogy 2,4mm!-nél vastagabbat csak ajánlottan lehet. Én morogtam, ő bizonygatta az igazát mondván, fenn van a posta honlapján is. Hát ott nem találtam semmi ilyesmit. Ma ismét megpróbálkoztam ua postán, szó nélkül bevették. Ti 24mm-t írtok, az életszerűbb.
krysztasz
Amennyire tudom a Dunántúlon tettek egy több napos kirándulást, majd hazafelé menet adták (volna) fel a lapokat.
Ismét "jó híre" kelt ezáltal az országnak és a magyar postának...
bea88: látták rajtuk, hogy külföldiek, akkor biztos feledékenyek is, meg buták is, hogy csak enyhén fejezzem ki magam. De azért otthagytak egy valag pénzt a városukban, gondolom nem az egyik helyi szobrot nézték meg...
szigiagi
Igen, több, mint valószínű ennyi történt.
És még ki tudja hány hasonló eset van, volt és lesz...
Nem tudom megnyitni az új postai díjszabást. Ha van most egy csomagom, ami bár nem nehéz, de méretes, azt most mennyiért adhatom fel?Gondolom a régi csomagfeladásos papírom sem jó hozzá.
bea88
Ez kemény... Jó lenyúlták a lóvét, a megírt lapok meg landoltak a kukában?
Egy ilyen sztoriban mi másra lehet gondolni?
Ajánlottat átvenni is már csak személyi igazolvány szám leírásával lehet, nem elég az aláírás.
Rama könyv??? Az egy lapos valami... Ejha... mindenkinek újra kell tanulni a postázás alapjait?

" alt="

">
Most hallottam, biztos forrásból:
Egy svéd turistacsoport közel két hónappal ezelőtt "feladott" a nagycenki postán összesen 30 darab képeslapot. Pontosabban kifizették a hozzájuk tartozó elsőbbségi bélyegek árát is (260 Ft/db). Viszont azt nem látták, hogy felragasztották volna őket, s a lapok közül egyetlenegy sem érkezett meg a címzettekhez mostanáig...
eddig bele se gondoltam a méretbe, amit trendy beírt, de ma szembesültem vele..

" alt="

"> egy fórumos társunknak adtam fel egy Rama könyvet, és már annál is összeszaladtak tanácskozni, hogy vastagság-ügyileg elmegy-e még sima postakészben (+elsőbbségi)...

" alt="

"> 24 mm az nagyon kevés... ez így nagyon durva.. a netes eladásaim így szerintem nagyon megcsappannak majd..

" alt="

">
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások