Csúcs...

Én is írtam, hogy kérem a regisztrációm törlését. Nekem szép hosszú választ küldtek:
Nagyon nagy megtiszteltetés a számunkra, hogy beléptél a honlapunkra.
A Nők Évszázada Klub nem jöhetett volna létre anyagi támogatás nélkül, így
természetes, hogy a website fő szponzoraként megjelenik egy olyan tőkeerős
intézmény, amely képes mind a klubot, mind a website-t, mind a klub
ismerteté tételéhez szükséges kampányt támogatni, és amelynek stratégiai
céljai összhangban állnak a Nők Évszázada Klub célkitűzéseivel. A te
reakciód is pontosan azt bizonyítja, amiért nem hirdetjük fő szponzorunkat,
ugyanis az emberek óriási többsége már a biztosítás szó hallatán is olyan
elutasítóvá válik, hogy inkább tudomást sem vesz az életét a jövőben
valóságosan befolyásoló veszélyekről, és ezáltal magát csapja be. A
legnagyobb átverés tehát az önbecsapás, mert így süketen és vakon
szolgáltatjuk ki magunkat azoknak a veszélyeknek, amelyeket egyebek között
a mi legjobb szándékkal készített honlapunk tár fel.
Nagyon szomorú lennék, ha azelőtt kilépnél a Klubból, mielőtt egyáltalán
megismerkedhettél volna vele. Örülnék, ha csak akkor döntenél a kilépésed
felől, ha már beszéltél a Klub valamelyik tanácsadónőjével. Ha mégis úgy
érzed, hogy a honlapunkon felvetett női problémákat minden segítség nélkül,
magadtól is képes vagy megoldani, akkor persze mit is tehetnék? Ez esetben
írj egy válasz e-mailt, és törlünk minden klubtagsági listáról.
Őszinte tisztelettel:
A Nők Évszázada Klub Háziasszonya
Írtam nekik, íme a válasz:
Nagyon örülünk, hogy beléptél Klubbunkba!
A Klubunk zártkörű, hiszen a honlapon található információk csak a
regisztráció ellenében tekinthetők meg, olvashatóak el.
A telefonos megkeresés és a személyes találkozó olyan lehetőségek,
amelyeket kizárólag a Klubtagok vehetnek igénybe és opcionálisak, tehát
amennyiben nem kívánsz találkozni a Klubtanácsadónővel, szíved joga.
Szívélyes üdvözlettel:
A Nők Évszázada Klub Háziasszonya
No, tegnap engem is felhívott egy hölgy, hogy regisztráltam a nokevszazada honlapon és akkor ő kérne egy személyes találkozót. Mondtam, hogy én tudom, hogy biztosításról van szó és köszi, de nincsenek ilyen irányú terveim, és inkább nem szeretnék találkozni vele. Teljesen meglepődött, hogy honnan tudom, hogy biztosítás
Ezek szerint ők tényleg így képzelték, hogy nem kell annak a szegény hülyének tudni, hogy hova regisztrál, aztán majd jól lerohanjuk az ajánlatainkkal
És milyen erőszakos volt

Hogy ha most nem, akkor ő majd megkeres pár hónap múlva. Vagy fél év múlva. Vagy esetleg egy év múlva ... alig tudtam lerázni

Előzőekhez:
Tudjátok, kicsit majdnem "hálátlannak" érzem magam, hogy ilyesmiket firtatok, hisz nyeremény, csókolom, nem mindegy, hogy mennyi?
De akkor is!! az igazságérzetemet bántja, abból pedig van nekem jókora adaggal

Pomat
...az egy dolog, hogy valóban nem szól arról a fáma semelyik játékukban, hogy bruttó összegről van szó...na de hogy "ennyire bruttó"??
Apropó, viszont épp most látom, hogy valaki közülünk szintén nyert TV2-s játékkal, 100 000 Ft -t, + Áfa. Kíváncsi leszek, hogy mennyit kap...na és mikor?
Végre felhívtam Borsodi Bivaly korsó ügyben az illetékest, merthogy 16-ből csak 8 ért ide.
Egyeztettük az adatbázisunkat.
Náluk úgy szerepel, mindet átvettem. De rendesek, mert szó nélkül elküldik postán a hiányzó db-kat.
A többi meg remélem a tolvaj tyúkszemére esik.....
Visszatérve a tv2-es telefonálós játékra, nekem úgy rémlik, hogy azt valóban elmondják, hogy emelt díjas a telefonhívás, de hogy a megnyert összeg bruttó.... arra nem emlékszem, hogy említenék.
fozo.gabi
Valószínű erről lehet szó.
Nem jövedelemigazolásodba, hanem adóbevallásodba, csak már nem tudom mit irok, bocsi...
Én csak annyit szeretnék hozzáfűzni ehhez a nyereménylevonásos dologhoz, hogy ahogy én tudom a pénznyereménynél, ha nem vállalják át az SZJA befizetését, akkor aki kapja úgy adózik, mint egy bérjövedelem, tehát hozzá kell számítani és sávosan. Gondolom ezért vontak 38% adót le a pénzből. Viszont erről a jövedelemről, ha jól gondolom adniuk kell jövő év elején egy igazolást, hogy beállítsad a jövedelemigazolásodba, és ha túl sokat vontak le, akkor a különbözetet vissza tudod igényelni.
Csak akkor vontak volna 20%ot, ha aláirsz egy papírt, hogy egy bizonyos szintet nem ér el az éves jövedelmed.
Én egy jó ötletet szeretnék adni, hívjátok fel a TV ügyvédjét, aki szokta nézni az tudja milyen jó ez a műsor M1-en látható szerdán 20,00-tól. Sok átvert embernek megoldást keresnek. Csak egy ötlet.
Queene, amit leírtál az hatályos. Az SZJA tv 76.§-a foglalkozik a nyereményből származó jövedelemmel.
Az is igaz, hogy ez jövőre változni fog. 2005.01.01-től a pénznyeremény 25 %-a, a más vagyoni értéknek pedig ÁFA nélkül számytott 33 %-a lesz a nyereményadó.
Na, valamit találtam:
http://www.google.co.hu/search?q=cache:zmXN5j24oh
0J:www.nepszabadsag.hu/Default.asp%3FDocCollID%3D129
581%26DocID%3D114883+nyerem%C3%A9nyad%C3%B3++sz%C3%A
1zal%C3%A9kra&hl=hu
Az úgynevezett külön adózó jövedelmek adókulcsának 25 százalékra emelése nem csak a vállalkozásokat érinti majd érzékenyen. Ebbe a jövedelemkörbe tartozik ugyanis az ingó és ingatlan vagyon átruházása, az ingatlanok bérbe- adása, valamint a nyereményadó. Utóbbi esetében a 25 százalék a pénzbeli nyereményre vonatkozik. Ha a szerencsés nem pénzt, hanem például autót nyer, az utána fizetendő adó 35 százalék lesz 2004-től.
De ez még mindig csak 25 és nem 38%

Fel kéne hívnod az APEH-ot

Keresem azóta is, de nem találok mást. Vannak valami halvány emlékeim, mintha beszélgettünk volna itt arról, hogy emelkedik a nyeremények adója, de ez már elég régen volt. Miért nem találok erről sehol semmit ?

Háát...ez az! Akkor milyen 38%-ről beszélnek??
Most már tényleg kíváncsi vagyok, mennyit utal a TV2...ha utal egyáltalán. Hisz az 1 hónapos határidő régen lejárt, sőt holnapután már a 2 hónap is
A nyeremény adóköteles. A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény alapján engedélyhez kötött sorsolásos játékból, az ajándéksorsolásból, valamint a fogadásból származó nyeremény címén kapott bevétel egészét jövedelemnek kell tekinteni. Pénzbeli nyeremény esetén az adó összege 20 százalék, amelyet a kifizetőnek kell levonnia, és befizetnie.
Ha a nyeremény nem pénz, hanem más vagyoni érték, akkor annak általános forgalmi adó nélkül számított szokásos piaci értékét alapul véve, annak 25 százalékát kell adó címén a kifizetőnek megfizetnie.
Nem számít jövedelemnek az engedélyhez nem kötött sorsolásos játékból, a pénznyerő-automatából, a játékkaszinóból, továbbá a lóversenyfogadásból származó nyeremény (vagyis ezek után nem kell adózni)
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/
vagyon/elidegen/nyeremeny#paragr6
Itt van a törvény teljes zsövege:
http://www.magyarorszag.hu/cikkpopup.html?asu=/ug
yintezo/jogszabhiv/1995_vi_CXVII_tv_.html
Ez van hatályban egyáltalán?

queene
Én is így tudom, ezért vagyok felháborodva, de nagyon. Valami nem stimm! De mi?
Bed
Én az összeg nagyságától függő nyereményadót milliós esetekben tudnám elképzelni...vagy mondjuk x összeg után az adóhivatal még rárak valamennyit, mondván, Te már túl sokat nyertél adott évben
De mindkét esetben az adott TV-csatorna közölte a nyeremény %-os adóvonzatát. Mivel mindkét esetben 100 000 Ft alatti összegről van szó, és mindkét esetben a "nyereményadó" kifejezést használták, én ezt tényleg nem értem
De ki fogom deríteni, esküszöm...
A nyereményre nem külön adózás vonatkozik? Én úgy tudom, nem számít bele az éves jövedelembe, hanem fix adó vonatkozik rá.
Ennek utánanézek

Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások