Tejmentes diétát tartó anyukáktól szeretnék segítséget kérni. Tudom, hogy nem annyira nehéz és bonyolult, de az ember elsőre csak vakarja a buksiját
itthon átnéztem egy csomó cimkét... nem sok minden maradt az "ehető" kategóriában.
Étkezési keményítőt használjak a levesekhez habarás helyett?
Mi mindenre figyeljek? Milyen álnéven lehet tejszármazék a kajákban?
Tegnap levették a vért Csanitól, 3 hét, mire meglesz az eredménye, addig mindenképpen tejmentes diétát kell tartani.
elanor6: mikor mentek allergiavizsgálatra?
Mi holnap megyünk a gasztroenterológiára, hétfőn kértem időpontot és csütörtökre kaptam is (igaz, nem a klinikára, másik kórházba). Megkérdeztem őket is, hogy béres csepp, egyéb mehet-e addig (itt vérből néznek tesztet), azt mondták, hogy a vértesztnél nyugodtan adhatok mindent, csak a bőrtesztnél nem.
Ma is kaptuk családilag a frászt, tegnap este Panadol babyt adtam a kisfiamnak, jön a foga, kész volt teljesen. Mára kijött rajta egy kicsit az allergia megint
nem tudom, hogy igy holnap csinálnak-e bármit is a gasztron.
annyira nem akarom kivetetni meg nem is javallják mert a gyerekeknek 80-90%-ban visszanő
meg a másik amit irtatok hogy utána a füle van veszélyben
Első unokámnak is rengeteg arcüreg mosása volt, fülfelszúrása, meg kivették a manduláit, mire kiderült, hogy nem is hurut, gyulladás, hanem allergia.
A többiekkel már nem futott bele ebbe a zsákutcába a lányom.
Sok fül-orr-gégész nem lát tovább a saját szakterületénél.
Most ajánlottak a megyeszékhelyen egy tündéri fül-orr-gégészt, majd meglátjuk, de a gyermekallergológus is mondta, hogy menjünk el hozzá, mert lehet, hogy mindent megold majd
Barátnőm kisfiának (5 éves) ősszel vették ki az orrmanduláját. Azóta nem lefele mennek a fertőzések, hanem át a fülére. Már kétszer volt fülgyulladása, és abtibiotikumokat is kellett szednie a gyereknek...
szerintem idén az én kislányom is megszabadul tőle. Nagyon gátolt folyamatosan az orrlégzése. Akár fent van, akár alszik.
mamocika165: Az én fiamnak decemberben vették ki....
Sajnos nekünk semmi orrspray nem volt jó, folyamatosan betegséget okozott.
sziasztok nem küzdött valaki a manójával megduzzadt orrmandulával?
viszem vissza a fül orr gégére de félek ki akarják majd vetetni...
nincs valami orrsprey vagy valami amit ki lehetne próbálni?
köszi
elanor6: örülök, legalább nem ugrik az allergiatesztetek
bosszantó újabb 3 hónapot várni ilyen baki miatt
bonnyka: De jó, hogy írtad ezt az 1 hetet allergiavizsgálat előtt, mert én sem tudtam, és mi is jövő hét vége fele megyünk elvileg. Így ma már nem adok neki Béres cseppet, meg C-vitamint.
Hasznos összefoglaló a 2011-től érvényes gyermekvállaláshoz kapcsolódó ellátásokról:
http://babafalva.hu/download/TB_kisokos.pdf
nemeths: az a baj, hogy pici a karja (ezért nem sokféle tesztelendő fér fel rá) és nehéz is végigvárnia azt a 20 percet, amikor pár pötty viszket erősen
többször kell nekifutni az allergiatesztnek, hogy másra is tudják tesztelni és 3 havonta adnak időpontot.
Ráadásul legelőször helyettes volt, aki elfelejtett szólni, hogy allergiateszt előtt egy héttel nem kaphat semmit, se Bérest, se C-vitamint, se Grapefruit mag cseppet, az égvilágon semmit sem (én meg magamtól nem tudtam), ezért ugrott is az egyik tesztünk. Szóval már topogunk egy helyben tavaly nyár óta és még most se jutottunk el addig, hogy akkor most a tejre allergiás-e vagy sem?
bonnyka aranyos történet, de hidd el, én is megnézettem a patikussal a kislányom részére vásárolandó Actival kid, tartalmaz-e bármilyen tejszármazékot.
Engem pl a háromfázisú antibébi tabletta is kivert anno. A fejem búbjától vakaróztam a talpamig.
A bőrtetszt a mi allergológusunk szerint megbízhatóbb, mint a vérteszt. Persze olcsóbb is. Persze ilyenkor is kell ügyelni, hogy előtte ne szedje a gyógyszert. Amikor a lányomtól vettek vért nagyon kacifántos dolgok jöttek ki hamisan, de hogy miért?
pozitron: ezt még csak leírom, mindig mosolygok rajta: amikor terhes voltam az első gyerekünkkel, a férjem első dolga volt elszaladni a gyógyszertárba vitaminért. Azt tudta, hogy allergiás vagyok valamire, de nem jutott eszébe, hogy mire (15 éve még nem volt mobiltelefon, vagy csak nekünk nem volt?). Ezért kirakatta a patikussal a kismama vitaminokat maga elé sorba, aztán megkérdezte, hogy ezekben mi van, amire én allergiás lehetek (férfi.....). A patikus persze nem tudta, ezért előszedette vele a férjem a gyógyszerkönyvet. Azt is átnyálazták, de még ekkor se jutott a férjem eszébe, hogy mire vagyok allergiás. Mögötte a sorban már nagyon idegesek voltak az emberek, úgyhogy mikor végül megvette az egyik vitamint, majdnem ujjongani kezdett a nép, hogy végre elkotródik ez a lüke...
nemeths, pozitron: elég ijesztő volt, amikor bedagadt a szája Csaninak
én szaliciát érzékeny vagyok, csak én másképpen. Ha eszek szaliciles bármit, akkor pár percen belül a torkom bedagad, engem egy szem aszpirinnel ki lehet végezni
de azért nem gondoltunk gyógyszerérzékenységre, mert a penicillint már egy hete beszedte az utolsó adagot is, és csak ennyire késve lett foltos Csani. Figyelünk nagyon, hogy mit kap, de még a gasztrora mindenképpen elviszem, hogy tehéntejet akkor adhatok-e már neki, vagy nem. Az az őrület, hogy a klinikán elképedtek azon, hogy egy 2 éves gyereken bőrteszttel csináltak allergiavizsgálatot a Pulmonológián (fű-fa-bokorra), mert csak vérből szokás 5 éven alulinál. De a pulmonológus nyilván nem jókedvéből csinálja így, hanem mert az OEP cseszegteti, hogy a vérvizsgálat 30.000 Ft, a bőrteszt meg ugye lényegesen olcsóbb... de most már legalább tudom, hogy hova kell mennem ahhoz, hogy valóban vérből csinálják meg neki az allergiatesztet
őrület ez az egészségügy
bonnyka,
ismét reagálok, mert nekem szintén penicillin allergiám van (nekem általános iskolás koromban jött ki). Orvosi vizsgálatoknál mindig "be kell kiabálni", nehogy mégis kiírják.
Hál'Isten van még rengeteg más gyógyszer, és idővel profivá válik az ember, h mit szedhet be és mit nem, ismeretlen gyógyszerszármazékoknál pedig még a gyógyszertárban elő a használati utasítást...kálcium azért rendszeresen van itthon
.
bonnyka, azért ez is nagy figyelmet kíván, mert sok gyógyszer alapanyaga. Ha legközelebb véletlenül találkozik a szervezete a penicillinnel, azonnal kórház, mert súlyosabbak lesznek a tünetek. Nekem szerencsére sokkal enyhébb tüneteim voltak, csak épp terhes voltam.
Hazaengedtek minket a klinikáról, szerintük gyógyszerérzékenysége van a kisfiamnak, penicillint kapott nemrég
de legalább akkor nem kell a tej- és tojásmentes diétát tartani. Bár azért inkább elmegyünk gasztroenterológushoz is, biztos ami biztos.
Ismételten megállapítottam a topik helyességét
IMÁDOM!!!
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások