Minden, ami Magyar Posta
Összes fórum téma| Hozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 31 / 230 oldal |
...és még egy.Július 1-től,elsőbbségi és sima levélként csak 324 mm x 229 mm x 24 mm méret alatt vehető fel a levél.Efölött kizárólag ajánlottan.
+1 adalék.Szintén elsejétől már nem dobható be a postaládába az ajánlott küldemény,még ha befér,akkor sem.
Július 1-től most már biztosan megszűnik a zöld papíros,jelenleg 1190 Ft-os csomagfeladás(addig kiálltottak farkast).Megjelent az új küldeményforgalmi szabályzatuk.
sada
ezt az oldalt megtaláltam, de itt nem találtam amit kerestem, hiába léptem ide-oda. De aztán mégis meglett, vhol az üzletszabályzatokon belül keresgéltem és eljutottam oda, amit kerestem.
ezt az oldalt megtaláltam, de itt nem találtam amit kerestem, hiába léptem ide-oda. De aztán mégis meglett, vhol az üzletszabályzatokon belül keresgéltem és eljutottam oda, amit kerestem.
http://posta.hu/csomag/csomag_kulfoldre
a postai díjszabás honlapján csomagot 10 kg-ig lehet csomagot feladni, a nagy táblázatban ezt látom. Van más megoldás is a postánál? Még megnézek másik csomagost, de ez volt az első. És kerestem azt az oldalt is,ahol beírom, hogy mit szeretnék küldeni, mekkora súlyú, hova és kiír egy összeget. Ez az oldal már nincs?
pmarta: szerintem se csak a kézbesítő a ludas, elég sok kézen mennek át a levelek, más is hozzájuthat.
krysztasz, nálunk a postás mondta, hogy az újságjaimat engedelmemmel bedobja a kertbe, mert különben kiveszik a ládából. Nemrég tanúja voltam, hogy a szomszéd néni kerítéséhez támasztott egy jól szituált nő egy bicajt és kipakolta a reklámújságokat. Na ezzel a lendülettel bármilyen kilógó levelet ki lehet szedni
" alt="
">. Én nem feltétlenül csak a postásokra gyanakszom...
" alt="
">. Én nem feltétlenül csak a postásokra gyanakszom...pmarta, sada
Nem kellene vonalkódleolvasó a postaládára, és nem is kellene minden levelet aláírni, de azt lehetne ellenőrizni, hogy az adott település postájára, vagy annak az elosztó központjába beérkezett egy küldemény. Innentől kezdve már könnyebb lenne lokalizálni, hogy hol is tűnt el a levél. Ha egy helyen sok ilyen esemény történik, akkor ott célzottan tudnának ellenőrzéseket tartani. Már ez is sokkal több lenne, mint amit most kapunk: széttárt karokat, hogy ez nem könyvelt küldemény. Igaza van annak, aki azt írta itt, hogy fizetett egy szolgáltatásért, amit végül is nem teljesítettek.
Nem kellene vonalkódleolvasó a postaládára, és nem is kellene minden levelet aláírni, de azt lehetne ellenőrizni, hogy az adott település postájára, vagy annak az elosztó központjába beérkezett egy küldemény. Innentől kezdve már könnyebb lenne lokalizálni, hogy hol is tűnt el a levél. Ha egy helyen sok ilyen esemény történik, akkor ott célzottan tudnának ellenőrzéseket tartani. Már ez is sokkal több lenne, mint amit most kapunk: széttárt karokat, hogy ez nem könyvelt küldemény. Igaza van annak, aki azt írta itt, hogy fizetett egy szolgáltatásért, amit végül is nem teljesítettek.
Ha meg panaszt teszel.ezután még a maradék is ,,elveszik,,tapasztalat!igen összejátszanak!nálunk van egy helyettes srác,ha ő dolgozik,levelet nem kell várni!és tudják bent,mégis atombiztos helye van!
Szerintem meg azt kellene, hogy akinek nem érkezik meg a levele és aki nem kapta meg, írjon a postára, hogy nézzenek a kézbesítőre. Igaz, nem mindig a kézbesítő a hibás. De ha senki sem tesz panaszt, akkor a posta szerint ők jól dolgoznak.
ani-ha, nem beszélve arról, hogy a leveleknek fizikailag mozogniuk kell, míg a pénznek nem ugyanúgy (a címzett nem azokat a bankókat kapja, amit te befizettél).
ani-ha, én pl. egyetlen levelet sem adnék fel, mert a mostani cia-s adatkezelési botrány megerősített abban, hogy állambácsi csak annyit tudjon az életemről, amennyit muszáj. Ahhoz, hogy kivel mikor levelezek nincs köze. Másrészt az ellenőrzés ott bukik, hogy mindenkinek vonalkódolvasóval felszerelt postaládája kellene hogy legyen, így bizonyítható, hogy bedobta-e a postás a levelet (vagy személyesen kellene átvenni minden a postán?).
S akkor minden sima levelet alá kellene írnunk v. ugyanúgy bedobálnák a postaládába?
Szerintem ezzel nem javulna a helyzet.
A posta most is csinál olyat, hogy lekövet egy postást és ellenőrzi, hogy a kiadott leveleket kézbesítette-e?
Az ellenőrzést kéne fokozni és elküldeni azt a postást, akire sok a panasz.
Szerintem ezzel nem javulna a helyzet.
A posta most is csinál olyat, hogy lekövet egy postást és ellenőrzi, hogy a kiadott leveleket kézbesítette-e?
Az ellenőrzést kéne fokozni és elküldeni azt a postást, akire sok a panasz.
Azt gondolom, hogy itt lenne az ideje annak, hogy a Posta korszerűsítsen, digitalizáljon. Nem hiszem, hogy egy ilyen méretű adatbázis kezelése megoldhatatlan feladat lenne. Biztosan láttátok már, hogy a csekkeket is beteszik valami leolvasóba egy jó ideje.
Ugyanezt megtehetnék legalább az ablaknál feladott levelekkel is, és a feladó kapna egy kis "nyugtát", amin szerepel egy kód, vonalkód stb., amit a levélre is rányomtatnának. Innentől kezdve igenis nyomon lehetne követni, mert le tudnák olvasni az elosztókban ezt a kódot.
Azért is furcsa, hogy a levelekért nem hajlandók felelősséget vállalni, mert szerintem már jóval több csekk fordul meg a rendszerükben, és ott minden pontosan nyomon követhető. Minden áremelésnél arra hivatkoznak, hogy egy személy egy évben átlagosan csak 1-2 levelet küld. Hát csekket pedig minden hónapban többet is.
Egy sima levél feladása sem olcsó ma már. Nyugodtan rányomhatnának azokra is egy digitalizált kódot a dátumbélyegző helyett!
Ugyanezt megtehetnék legalább az ablaknál feladott levelekkel is, és a feladó kapna egy kis "nyugtát", amin szerepel egy kód, vonalkód stb., amit a levélre is rányomtatnának. Innentől kezdve igenis nyomon lehetne követni, mert le tudnák olvasni az elosztókban ezt a kódot.
Azért is furcsa, hogy a levelekért nem hajlandók felelősséget vállalni, mert szerintem már jóval több csekk fordul meg a rendszerükben, és ott minden pontosan nyomon követhető. Minden áremelésnél arra hivatkoznak, hogy egy személy egy évben átlagosan csak 1-2 levelet küld. Hát csekket pedig minden hónapban többet is.
Egy sima levél feladása sem olcsó ma már. Nyugodtan rányomhatnának azokra is egy digitalizált kódot a dátumbélyegző helyett!
juditzita, lehet, én elfelejtettem szövegértelmezni, de amit kaptál, az egy standard válasz, úgy kezdődik: "Sajnáljuk". A végére nem fogják megint odaírni, mert a hivatalos levelekben nem szokás a "bocsika-bocsika". Ha nem tetszik a sima posta, legközelebb nyomjad ajánlottan lnk-val, ha annyira fontos...
Túl sokat nem vártam.
Engem az utolsó mondat döbbentett meg:
"Bízunk benne, hogy válaszunkat megértéssel fogadja"""
Fizettem valamiért, ami nem teljesült, és még értsem is meg.
Az elnézést kérek sajna nem szerepelt, pedig jobban esett volna...
ennyi.....
Engem az utolsó mondat döbbentett meg:
"Bízunk benne, hogy válaszunkat megértéssel fogadja"""
Fizettem valamiért, ami nem teljesült, és még értsem is meg.
Az elnézést kérek sajna nem szerepelt, pedig jobban esett volna...
ennyi.....
"olcsóbb" csomagfeladás ha tudsz nyomtatni címiratot: http://www.vatera.hu/vaterafutar/#mpl
juditzita!
Fogalmam sincs mi más választ vártál...
A postán is csak emberek dolgoznak,ki jobban,ki rosszabbul,sok kézen átmennek a levelek,időnként kissé "ragadósabb" kézen,de azért nem ez a jellemző.Nem teljesít hibátlanul a posta,ez tény,de az is tény,hogy nekem például az elmúlt 5 évben cirka 6000 eladásom,ezáltal postám volt a teszveszen és ezek közül talán 5 tűnt el.Ha sima,vagy elsőbbségi volt,eszembe nem jutott reklamálni.Bosszantó,de ha az ember nem költ a biztonságra,akkor könnyebben beleszalad ilyenbe,mint most te is.
Fogalmam sincs mi más választ vártál...
A postán is csak emberek dolgoznak,ki jobban,ki rosszabbul,sok kézen átmennek a levelek,időnként kissé "ragadósabb" kézen,de azért nem ez a jellemző.Nem teljesít hibátlanul a posta,ez tény,de az is tény,hogy nekem például az elmúlt 5 évben cirka 6000 eladásom,ezáltal postám volt a teszveszen és ezek közül talán 5 tűnt el.Ha sima,vagy elsőbbségi volt,eszembe nem jutott reklamálni.Bosszantó,de ha az ember nem költ a biztonságra,akkor könnyebben beleszalad ilyenbe,mint most te is.
Mire számítottál? Könyveletlen leveleket nem tartják nyilván. Felkutatni nem tudják, kártalanítani nem fognak.
A levél tartalma magánügy, feleslegesen magyarázkodtál.
Még a könyvelt küldeményeknél sem tartják nyilván a címzettet és a feladót, csak a ragszámot.
Sajnálom, hogy így jártál, de ez egy teljesen felesleges kör volt.
A levél tartalma magánügy, feleslegesen magyarázkodtál.
Még a könyvelt küldeményeknél sem tartják nyilván a címzettet és a feladót, csak a ragszámot.
Sajnálom, hogy így jártál, de ez egy teljesen felesleges kör volt.