Koronavírus
Összes fórum téma| Hozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 31 / 48 oldal |
Októberben lesz. A nem nem kell oda.
Akkor úgy hogy Budapest közig. határán kívüli terület. 😝
De azt nem értem október nem lesz a következő hullám? Nyáron szabin lesz a vírus?
Még karikor is ezzel kell foglalkozni mehetsz, nem...
Na és mi történik ha vki vidéken beteg, meghal, vmi történik... Pesti rokon oda se mehet? Nem aludhat ott?
🤔
Nem értem én ezt...
De azt nem értem október nem lesz a következő hullám? Nyáron szabin lesz a vírus?
Még karikor is ezzel kell foglalkozni mehetsz, nem...
Na és mi történik ha vki vidéken beteg, meghal, vmi történik... Pesti rokon oda se mehet? Nem aludhat ott?
🤔
Nem értem én ezt...
Szerintem a 65+ -osoknak továbbra is otthon kellene maradniuk vidéken is, a saját érdekükben. (Bár én szegediként nem szeretem a vidéki jelzőt...) Csak bolt/gyógyszertár és ennyi. Még pár hétig minimum. Mert ha neaggyIsten be is robbanna a vírus a következő hetekben, az az idősekre lesz veszélyes.
Itt van a legtöbb fertőzött de hordjuk szét. Gócpont.
Pestiekre jobban vigyáznak.
Hé ez nem ér, vidéken nyitnak a szállodák, kávézok, meg ez az, Pestiek meg nem mehetnek. Ez hallatlan... Brühüm...
A termelési igazgató, pedig ott volt a helyettese, meg a tmk vezető is. De rejtélyes módon ők sem tudtak angolul. 😉 Csak a termelési ig.
Dehát meg lehet nekik bocsátani hiszen az még az a generáció volt akik a rendszerváltás előtt élték ott fénykoruk.
A termelési igazgató meg az új generációt próbálta piszkálni tessék megtanulni angolul. Volt hogy az ebédlőben, vagy éppen a gyár udvaron szólította meg az embert angolul. 🤣
Persze volt humora is. Néha kapta az ívet, hogy én itt a kertész vagyok, meg vásárló. 😁
Utána ők elmentek nyugdíjba, jött a menedzser korszak ők jól tudnak angolul. Szinte vmelyik csak azt... 🤣
Dehát meg lehet nekik bocsátani hiszen az még az a generáció volt akik a rendszerváltás előtt élték ott fénykoruk.
A termelési igazgató meg az új generációt próbálta piszkálni tessék megtanulni angolul. Volt hogy az ebédlőben, vagy éppen a gyár udvaron szólította meg az embert angolul. 🤣
Persze volt humora is. Néha kapta az ívet, hogy én itt a kertész vagyok, meg vásárló. 😁
Utána ők elmentek nyugdíjba, jött a menedzser korszak ők jól tudnak angolul. Szinte vmelyik csak azt... 🤣
Végül ki mondta el?
Erre mondta egy mérnök palánta egy mhelyen nehogy már egy nyelvtanár döntse el hogy ő mérnök lehessen... Erre én azt mondtam nem baj ha beszélsz nyelvet mert ha jön a gyár tulajdonosa legalább az útról vagy éppen az időjárásról el lehet vele csevegni. Na meg hát mindenféle külföldi ilyen olyan emberkék is jöhetnek.
Aztán egyszer beázott a labor mondta a termelési igazgató mondjam el angolul az ügyvezetőnek mi történt. Mert ír volt a fickó.
Egy a tmk tudja pontosan mi történt, kettő mondja el az angolul akinek a fizetésébe bele van építve nyelv pótlék. 😂
Na meg lehetne magyar is az ügyvezető. Vagy legalább érthetne magyarul át ne vágják... 😉
Aztán egyszer beázott a labor mondta a termelési igazgató mondjam el angolul az ügyvezetőnek mi történt. Mert ír volt a fickó.
Egy a tmk tudja pontosan mi történt, kettő mondja el az angolul akinek a fizetésébe bele van építve nyelv pótlék. 😂
Na meg lehetne magyar is az ügyvezető. Vagy legalább érthetne magyarul át ne vágják... 😉
Megtanulták a nyelvet, az azért nem olyan nagy baj.
Jobb lenne, ha a szabályok nem változnának folyton.
Jobb lenne, ha a szabályok nem változnának folyton.
Az érettségit se értem, meg azt a döntést se, hogy nem kell most a nyelvvizsga, mindenki mehet a diplomájáért, aki eddig nem vehette át.
Azokkal kib szás, akik letették...
Azokkal kib szás, akik letették...
Hát ez egy rendhagyó év.
Én is sajnálom őket.
Én is sajnálom őket.
Pedig ezek tök jó dolgok... Voltak...
Én a gyerekeket sajnálom akik most érettségiznek...
Mert huszonvalahány év tapasztalata azt mutatja az állásinterjúkkal kapcsolatban...
Nem mindegy milyen az érettsêgi... Esti, nappali.
Milyen iskolai gimi, szakközép...
Melyik pontos iskola... Úgye vannak híres iskolák.
Nekem pl. egyszer megkérdezték melyik vegyipari iskola mert ők csak Petrikest vesznek fel, mondtam akkor csókolom.
Itt meg szegényeknek meg az lesz oh csak írásbelit tettél, hát ott még a hülye is átmegy. Szóbelin szorongatnak.
Se ballagás, se banket... 🙁
Mert huszonvalahány év tapasztalata azt mutatja az állásinterjúkkal kapcsolatban...
Nem mindegy milyen az érettsêgi... Esti, nappali.
Milyen iskolai gimi, szakközép...
Melyik pontos iskola... Úgye vannak híres iskolák.
Nekem pl. egyszer megkérdezték melyik vegyipari iskola mert ők csak Petrikest vesznek fel, mondtam akkor csókolom.
Itt meg szegényeknek meg az lesz oh csak írásbelit tettél, hát ott még a hülye is átmegy. Szóbelin szorongatnak.
Se ballagás, se banket... 🙁
Ezt írtam én is. 2-3-4 hét, mert nem mindenki fogja mindjárt hétfőn elkapni...
Az a baj, hogy kb. csak 2 hét múlva derül ki, hogy az enyhítésnek mi az eredménye.
Reméljük a legjobbakat.
Reméljük a legjobbakat.
Szerintem inkább stagnál. Az új betegek száma az utóbbi napokban:
.... 114,70,116,99,60,57,83,66,78,48,88
.... 114,70,116,99,60,57,83,66,78,48,88
Remélhetőleg mindenki nézi a megbetegedések számát (ami még mindig növekszik), és aki teheti otthon marad.
Valamivel meg kell most tölteni a kórházi ágyakat.
Valamivel meg kell most tölteni a kórházi ágyakat.
Ezt sokan nem értik.
Ha 2-3 hét múlva megnézzük az adatokat, kiderül, h jó döntés volt-e v. mégsem.
Újra akarják indítani a gazdaságot, mert nem akarnak több veszteséget.
S állítólag már az egészségügy is felkészült a rengeteg (?) új betegre.
Majd meglátjuk.
A húzd meg, ereszd meg "játék" elfogadott gyakorlat ilyen helyzetben:
hol a gazdaság áll vesztésre, hol az egészségügy.
Ha 2-3 hét múlva megnézzük az adatokat, kiderül, h jó döntés volt-e v. mégsem.
Újra akarják indítani a gazdaságot, mert nem akarnak több veszteséget.
S állítólag már az egészségügy is felkészült a rengeteg (?) új betegre.
Majd meglátjuk.
A húzd meg, ereszd meg "játék" elfogadott gyakorlat ilyen helyzetben:
hol a gazdaság áll vesztésre, hol az egészségügy.
Nem értem ezt ha most tetőzik a vírus, miért most hozzák az enyhítő intézkedéseket? 🙄🤔