LEVÉL A POSTÁNAK( lentebb a válasz is rá)
Tisztelt Posta!
Tisztelt Hölgyem/Uram.
......JuditZita vagyok.
A mai korszerű világban eléggé sokszor veszem igénybe az Önök szolgáltatásait, és eddig semmi gondom nem volt.
De most,azaz 2013. május 24.-én este 6 órakor bedobotam egy elsőbbségi postakész borítékban jól lezárva egy levelet,a XIX.kerületi Főposta belső postaládájába
Szombathelyre, ami sajnos a címzett nyilatkozata szerint, a mai napig(2013.06.06.ig) azaz legalább 10 munkanap alatt NEM ért oda.
Ez nagy probléma számomra,mert nyereményjátékokhoz fontosan kellő kódokat (8 dbot )tartalmazott, amiért cserét vártam.
A címzett a mai napig nem kapta meg, így a cserét sem postázza nekem.
Mivel sima levélként adtam fel, ezért nem tudom a címzettnek bizonyítani, hogy a hiba nem nálam van.
Én a szolgáltatás árát kifizettem, de a szolgáltatás nem teljesült!!
Ez esetben mi a teendő???
Várom mielőbbi válaszát:
......
A POSTA VÁLASZA:
"Tisztelt ......JuditZita!
Köszönjük, hogy megkereste ügyfélszolgálatunkat.
Őszintén sajnáljuk, hogy szolgáltatásunkkal kapcsolatban negatív tapasztalat érte.
Tájékoztatni szeretnénk, hogy a küldeményeket azonosítószám alapján regisztráljuk. Kizárólag ennek ismeretében van lehetőség a küldemények postai kezelését érdemben vizsgálni.
Adatvédelmi okok miatt a név- és címadatokat nem tarthatjuk nyilván.
A fentiek ismeretében az azonosítószám nélkül feladott (nem könyvelt) küldemények sorsáról nem rendelkezünk információval.
Bízunk benne, hogy válaszunkat megértéssel fogadja.
Üdvözlettel:
Pogonyi Sándorné
központi ügyfélszolgálati ügyintéző
Magyar Posta Zrt.
Ügyfélszolgálati Központ
Tel: +36-40-46-46-46
E-mail: ugyfelszolgalat@posta.hu
Adatvédelmi nyilvántartási szám: 40797"
-
Azt nem tudom mit kellene meg értenem, amikor fizetek egy olyan szolgáltatásért ami nem teljesül, és még károm is származik belőle???
Szerintetek????????????????,
Minden, ami Magyar Posta
Összes fórum téma| Hozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 32 / 230 oldal |
de adtam fel,csak sima,hagyományost. az 1190ft. Ezt csak törékenyként szoktam alkalmazni
törpi
Közel 2 hónapja nem adtál fel csomagot?
" alt="
">
A start, stb. május elsejével szűnt meg.
Anno be is írtam:
sada 2013-04-16 :: 10:05
Májustól megszűnik a start és a start plusz csomag, csak az üzleti csomag marad.
Viszont lehet kérni postapontra v. postán maradóra, úgy olcsóbb.
Közel 2 hónapja nem adtál fel csomagot?
" alt="
">
A start, stb. május elsejével szűnt meg.
Anno be is írtam:
sada 2013-04-16 :: 10:05
Májustól megszűnik a start és a start plusz csomag, csak az üzleti csomag marad.
Viszont lehet kérni postapontra v. postán maradóra, úgy olcsóbb.
Ki fogok 1 olcsóbbat tölteni,próbaként,ha megy,akkor így fogom. Mert a lenti postások ilyenek....csak az esik útba. de mérgembe azt is mondtam nem viszek hozzájuk 1 cuccot sem,mert nem érdemlik meg. Már volt olyan,hogy megszüntetik,mert nincs akkora forgalom
köszi
köszi
Ha kitöltöd a megrendelőlapot,csak ki kell nyomtatni,semmi ördöngősség nincs benne.Sima csomagnál,de már sok levélnél is sokkal inkább megéri így küldeni.De nem is értem,miért nem ajánlották neked a postán.Az is az övék.
1550+775,csak lemaradt egy 7-es
a nyomtatást ha egyszer valaki megmutatná lehet érdemes lenne. mert a tegnapi csomag akkor 1550+75=2325ft lett volna. és ha kijönnének nem szakadnék meg
trendy: még sosem próbáltam,mert ott valami nyomtatás lenne,passz,hogyan kell. És itt,hogy még ki is jönnek érte? Nem hinném,ez hiába város.....
törpi!
Az MPL-t nem szoktad használni?50% a törékeny feladás,de jóval alacsonyabb az alapdíj és még házhoz is mennek érte.
Az MPL-t nem szoktad használni?50% a törékeny feladás,de jóval alacsonyabb az alapdíj és még házhoz is mennek érte.
igen, trendy, a kártérítés egyértelmű...
De felháborító, hogy fizetsz valamiért és tesznek rá!
Jut eszembe... akár kérhetek is kártérítést, bizonyítsák be, hogy átvettük... jó kis panasz.
De felháborító, hogy fizetsz valamiért és tesznek rá!
Jut eszembe... akár kérhetek is kártérítést, bizonyítsák be, hogy átvettük... jó kis panasz.
Nekem is volt most gondom a postán.Röviden nem lehet,de megpróbálom.Eladtam itt egy tányérkészletet 25000 értékű,8000-ért+ törékeny. Párom adja fel munkába előtt mindíg,így sokszor este 19 óra mire látom mi hogyan ment. Elküldtema start lapot kitöltve,név,cím,mi van benne,hogyan csomagoltam,törékeny,stb. Eddíg 2280 körül volt ennyit is kértem a vásárlótól. Este látom feladási szelvény más,megszünt a sárga. Oké. de nem 2280ft,hanem 1790. Mondom ez nem törékeny lesz. párom állította az,megkérdezték jól be van -e csomagolva,plusz a papírról írta le az adatokat. Másnak nem ért célba a tányérkészlet csak 19 óra után!!!!!Nálunk nincs posta 16 után,de ott akkor vitték. Vásárlóm átvette,de nem nézte meg a postás előtt. ersze össze volt az alsó tányér tőrve,meg egynek a széle. Kárpótlás nincs,mert nem törékenyként ment,illetve nem a postás előtt lett kibontva,stb.... Kárpótoltam valamennyivel a vásárlót,de nem teljesen mibvel itt mindenki hibázott. Felhívtam a postást,aki azzal érvelt,hogy igaz a píprról töltötte az adatokat,de azt már nem nézte,hogy ráírva tányérkészlet,se az összeget nem nézte,se az ikszet,hogy törékeny. Meg biztos süket is volt,mert a párom mondta a lényeg én vagyok a hülye,meg a párom,mert rosszul adtuk fel. Még tegnap a főnökasszony is kiabált. Na mindegy,utálom őket. Közben amikor reklamáltam kiderült,megszünt a sárga feladási mód most a törékeny 2690ft!Aznap eladtam egy másik készletet,ekor már úgy hírdettem törékeny 2690 a feladás. Oké kéri,még ebből is alku,de legyen. (előszőr ,hogy átvállaom-e a postát ha megveszi a készletet). így engedtem még közel 200ft-ot. Extrán csomagoltunk újra,sőt minden oldalára ráírtam törékeny. 10-szor elmondtam törékeny,stb. Kitöltik,mire fizetnék 3690ft. Na itt már azt hittem ordítok,hiszen telefonba egy 1000-sel mondott kevesebbet. Nem adtu fel,sztornó. Elvittük Gls pontra,ott a feladása több,mint 4000ft lett volna. Visszahoztuk. Felhívtam Dorogot,ott kifogtam egy bnormális ügyintézőt,aki elmagyarázta mi hogyan. A lényeg látatlanba is olyan 3400ft körül van a feladás. Vissza Nyerges másik posta,alsó már bezárt. Újabb tortúra,2 munkanapra már olcsóbb csak 3225ft volt. Szóval ismét buktam 800ft-ot,de elindult a készlet. Remáélem nem törik össze,mert ez a tortúra nem semmi. Ja és soha nem fogok eladni postán tányérkészletet,mert már nem fix a posta. múlik a súlyon,az ár is dob rajta, a mérete.... szóval eddíg fix,most meg egy csomó pénz és kiszámíthatatlan. A vevő meg a teszen is megnézi az alap árakat és azt hiszi jó estebne 760ft .-ért a fél lakást fel lehet adni.....
szigiagi!
De arra legalább ha eltűnne,tuti fizetne a posta,mivel hiába húzza át az LNK jelzést a postás,rá van nyomtatva az ár,amennyit fizetett érte a feladó,ergo azonnal kitűnik belőle,ha LNK-val lett fizetve.
De arra legalább ha eltűnne,tuti fizetne a posta,mivel hiába húzza át az LNK jelzést a postás,rá van nyomtatva az ár,amennyit fizetett érte a feladó,ergo azonnal kitűnik belőle,ha LNK-val lett fizetve.
A csomagos dolgom, meg folyamatban van. A nagykanizsai postán a kézbesítési osztályon nem igazán akarták megérteni a problémámat. Kenték a váci postára, mert hogy nem lett bedobva értesítés, és a váci postára hogy vegyen fel panaszt... Meg mondta a hölgy, ő nem tud úgy rögzíteni panaszt, hogy én visszaveszem a csomagot...
Igen ám, csak a panasz átfutási idő 30 nap + még biztos vagyok benne, hogy a kivizsgálási idő valami miatt még meg fog hosszabbodni, és pont le fog esni az első hó, mire visszakpom a csomagom, és a rollereket elküldhetem a kersztlányoméknak....
Így kértem, és kaptam egy központi számot, ahol panaszkodhatok, és már beszéltem velük, küldtem is az e-mailt.
Egyébként visszakézbesített dolog esetén, tényleg csak úgy adják vissza, ha kifizeti az eredeti feladó a csomagdíjat (újra). Benne van a szabályzatukban. És ha nem veszi át, akkor megy valami megörzőbe, és ott van akármeddig, amíg a feladó vagy a címzett nem jelentkezik érte, és nem fizeti ki újra a csomagdíjat... Gondolom, mennyi minden lehet ott, abból tartanak karácsonyt...
Elég érdekesek ezek a dolgok....
Igen ám, csak a panasz átfutási idő 30 nap + még biztos vagyok benne, hogy a kivizsgálási idő valami miatt még meg fog hosszabbodni, és pont le fog esni az első hó, mire visszakpom a csomagom, és a rollereket elküldhetem a kersztlányoméknak....
Így kértem, és kaptam egy központi számot, ahol panaszkodhatok, és már beszéltem velük, küldtem is az e-mailt.
Egyébként visszakézbesített dolog esetén, tényleg csak úgy adják vissza, ha kifizeti az eredeti feladó a csomagdíjat (újra). Benne van a szabályzatukban. És ha nem veszi át, akkor megy valami megörzőbe, és ott van akármeddig, amíg a feladó vagy a címzett nem jelentkezik érte, és nem fizeti ki újra a csomagdíjat... Gondolom, mennyi minden lehet ott, abból tartanak karácsonyt...
Elég érdekesek ezek a dolgok....
Gia bejegyzése se semmi...
Úgy látszik, most vonzom az érdekes postás dolgokat...
Nehogy azt higyjétek, hogy az LNK bármit is jelent... még gondolkozom, hogy panaszt teszek...
Anyukámnak feladtam a Good Milkes, blokkot, meghatalmazást ajánlottan, levélszekrény útján nem kézbesíthetővel, gondoltam, megéri a +10 ft-ot, hogy tényleg megkapja.
Pénteken anyukám egész nap otthon volt, várta hogy csönget-e postás. Nem csöngetett. Gondolta, majd hétfőn jön a levél.
Hát nem! Szombaton du. vette észre, hogy be van dobva a levélszekrénybe! Valaki volt olyan kegyes és áthúzta az LNK-t!!!! És landolt a ládában az ajánlott.
A +10 ft-ot meg kifizettem azért, hogy valaki áthúzza az LNK jelzést. +10 Ft ma már semmi, de ha ezt megcsinálják az összes LNK-val, akkor köszi, szép plusz bevétel.
Kérdés, ki írta vajon alá az ívet?? Mert alá kellett írni valakinek. Gondolom, a postás megoldotta ezt is, mint az áthúzást.
Kérdés, hogy miért vállal plusz szolgáltatást a posta, ha nem is teljesíti.
Nehogy azt higyjétek, hogy az LNK bármit is jelent... még gondolkozom, hogy panaszt teszek...
Anyukámnak feladtam a Good Milkes, blokkot, meghatalmazást ajánlottan, levélszekrény útján nem kézbesíthetővel, gondoltam, megéri a +10 ft-ot, hogy tényleg megkapja.
Pénteken anyukám egész nap otthon volt, várta hogy csönget-e postás. Nem csöngetett. Gondolta, majd hétfőn jön a levél.
Hát nem! Szombaton du. vette észre, hogy be van dobva a levélszekrénybe! Valaki volt olyan kegyes és áthúzta az LNK-t!!!! És landolt a ládában az ajánlott.
A +10 ft-ot meg kifizettem azért, hogy valaki áthúzza az LNK jelzést. +10 Ft ma már semmi, de ha ezt megcsinálják az összes LNK-val, akkor köszi, szép plusz bevétel.
Kérdés, ki írta vajon alá az ívet?? Mert alá kellett írni valakinek. Gondolom, a postás megoldotta ezt is, mint az áthúzást.
Kérdés, hogy miért vállal plusz szolgáltatást a posta, ha nem is teljesíti.
http://www.hir24.hu/belfold/2013/06/11/akarja-tudni-m
i-tortenik-a-csomagjaval-a-postan/#aktualis
GPS-t tettek egy csomagba és figyelték az útját!
" alt="
">
i-tortenik-a-csomagjaval-a-postan/#aktualis
GPS-t tettek egy csomagba és figyelték az útját!
" alt="
">trendy: értem én, hogy csak akkor megy vissza ha téves a címzés, de hát reménykedtem, hátha, csak olyan béna volt a postás, hogy nem találta a címzettet, és így visszakapom. De már egy hónap telt el.
" alt="
">
Mostanában akivel cserélek nagyon sokan panaszkodnak levél eltűnésre, de hát mindent ajánlottan feladni luxus, főleg matricákat, kuponokat stb...
" alt="
">
Mostanában akivel cserélek nagyon sokan panaszkodnak levél eltűnésre, de hát mindent ajánlottan feladni luxus, főleg matricákat, kuponokat stb...
kriysztasz: nem volt agyonra ragasztva, csak egy csík cellux.
De ezek szerint már ez is feltűnő. Régen soha nem tűnt el levelem, de ez már a második volt, igaz egy éven belül, de nekem ez is SOKK!
Még, jó, hogy nem egyszerre történt a csere-bere, mert akkor lehetne magyarázkodni, hogy én feladtam. Igaz nem tudhatom így sem, hogy a címzett valóban nem kapta-e meg.
De ezek szerint már ez is feltűnő. Régen soha nem tűnt el levelem, de ez már a második volt, igaz egy éven belül, de nekem ez is SOKK!
Még, jó, hogy nem egyszerre történt a csere-bere, mert akkor lehetne magyarázkodni, hogy én feladtam. Igaz nem tudhatom így sem, hogy a címzett valóban nem kapta-e meg.
maxité: szerintem az sem jó megoldás, ha nagyon össze van ragasztva a levél, azért, hogy ne bontsák fel. Így már messziről látszik, hogy nem nagyinak küldtem levelet a hétvégi szalonnasütésről. A boríték ragasztója nulla, kell a cellux, de feltűnő se legyen.
Valakinek volt már hasonló csomagos tapasztalata? Mit csinált? Hogy záródott?
Máj. 27-én feladtam egy csomagot (egyébként 2 db Fa roller volt benne, a keresztlányoméknak), ami 28-ára meg is érkezett volna, a csomagra ezt vezették fel. De. Ma visszajött, címzett nem kereste címkével. A csomagolópapír róla össze-vissza letépve, bár postai matricákkal próbálták visszaragsztgatni, az egyik doboz jól megnyomódva.
A postás mondta, hogy ez nem elég, még ki is kell fizetnem a visszaküldés díját!!!!!
Mondtam, hogy ezt nem fogadom el, felhívom őket, hogy kaptak-e egyáltalán értesítőt, mert egyébként meg várták a csomagot. Vigye vissza, és majd hétfőn hozza ki újra (mobilposta, szóval mindig jön-megy). Közben beszéltem a rokonokkal, nem kaptak értesítőt, de figyelték, hogy jön-e.
Itt én egy kicsit ludasnak is érzem magam, mert már hét elején rájuk akartam telefonálni, hogy megkapták-e, csak elfelejtettem.... De miért is kéne telefonálgatnom, a posta nem végzi a dolgát rendesen...
Érdekes, amikor nem várták, akkor meglepetésből kaptak csomagot, most hogy várták, nem jött az értesítő sem, nemhogy csomag. Szóval nem ez az első, hogy küldök nekik csomagot, ajánlott levelet, stb.
És hót ideg vagyok amiatt is, hogy nem sérült-e meg a roller. Én meg már azt hittem, hogy rég használják a lányok....
Hogy bizonyítom be, hogy a béna postás nem dobott be értesítőt???
Az biztos, hogy jegyzőkönyveztetni fogom vele, én is csinálok majd fotót a csomagról, és panaszt teszek, de nem tudom, hogy fog eljutni a csomagom hozzájuk... Jó lenne, ha nem nyár végére érkezne meg.
Hasonló visszakapós tapasztalat?
Máj. 27-én feladtam egy csomagot (egyébként 2 db Fa roller volt benne, a keresztlányoméknak), ami 28-ára meg is érkezett volna, a csomagra ezt vezették fel. De. Ma visszajött, címzett nem kereste címkével. A csomagolópapír róla össze-vissza letépve, bár postai matricákkal próbálták visszaragsztgatni, az egyik doboz jól megnyomódva.
A postás mondta, hogy ez nem elég, még ki is kell fizetnem a visszaküldés díját!!!!!
Mondtam, hogy ezt nem fogadom el, felhívom őket, hogy kaptak-e egyáltalán értesítőt, mert egyébként meg várták a csomagot. Vigye vissza, és majd hétfőn hozza ki újra (mobilposta, szóval mindig jön-megy). Közben beszéltem a rokonokkal, nem kaptak értesítőt, de figyelték, hogy jön-e.
Itt én egy kicsit ludasnak is érzem magam, mert már hét elején rájuk akartam telefonálni, hogy megkapták-e, csak elfelejtettem.... De miért is kéne telefonálgatnom, a posta nem végzi a dolgát rendesen...
Érdekes, amikor nem várták, akkor meglepetésből kaptak csomagot, most hogy várták, nem jött az értesítő sem, nemhogy csomag. Szóval nem ez az első, hogy küldök nekik csomagot, ajánlott levelet, stb.
És hót ideg vagyok amiatt is, hogy nem sérült-e meg a roller. Én meg már azt hittem, hogy rég használják a lányok....
Hogy bizonyítom be, hogy a béna postás nem dobott be értesítőt???
Az biztos, hogy jegyzőkönyveztetni fogom vele, én is csinálok majd fotót a csomagról, és panaszt teszek, de nem tudom, hogy fog eljutni a csomagom hozzájuk... Jó lenne, ha nem nyár végére érkezne meg.
Hasonló visszakapós tapasztalat?