maxité!
Az elsőbbségi semmivel sem biztonságosabb,mint a simán feladott,mivel az sem könyvelt,így nem lehet kerestetni.Ha eltűnt,akkor ugyan hogyan is kapná vissza a feladó?Akkor szokott visszamenni a feladónak,ha téves a címzés.Sok kézen keresztülmegy,míg a címzetthez ér,bárhol elveszhetett.
Az elsőbbséggel feladott levéllel nem lehet mit kezdeni ugye?
A postán ahol feladtam, közölték, hogy azért elsőbbségi, mert elsőbbséget élvez, így már másnapra ott van. Gondoltam magamban ezt én is tudom, de nem is azért adtam fel így, hogy másnapra odaérjen, hanem mert úgy hallottam, hogy arra jobban odafigyelnek. Ami ezek szerint nem igaz.

" alt="

">
Kérdeztem a címzettet is, hogy érdeklődött-e esetleg a postásnál, azt mondta igen, és hogy ismeri a postás is, meg nincs is egy tucat neve.
De akkor hol tűnt el a levelem?

" alt="

">
1 hónap után tényleg visszapostázzák a feladónak? Erről ki mit tud? Kapott már így valaki vissza eltűnt levelet?
Reacska!
Persze,ez így igaz,sokan nem mennek tovább,elfogadják a posta válaszát,de hidd el,akkor sem fizetnek minden esetben,ha tovább mész.Nekem például évekkel ezelőtt egy vadonatúj,nem is olcsó hátizsák tűnt el,szerintük levélszekrénybe kézbesítve lett,ami méreténél fogva lehetetlen volt.Fellebbeztem, a vevő is panaszt tett,mégsem jutottunk velük dűlőre.Bírósághoz fordulhattunk volna még,mert a posta ügyfélszolgálatán már csak ezt tudták ajánlani,de nekem már se kedvem,se energiám nem volt velük hadakozni tovább.De más teszveszes eladóktól is hallottam már nem 1 hasonló esetet.Hozzáteszem,olyan is volt,hogy egy kb.300 Ft értékű papucsom tűnt el,amire végül megkaptam a 15×-ös kártérítést.
Hivatalos választ kaptam a postától a beadott tudakozványra- első körben - hogy postaládába kézbesítették. Szerintem ezzel mindig és mindenkinél bepróbálkoznak, hátha elfogadja az ügyfél. Azaz nem ismerték el, hogy a levél elveszett. A tudakozvány válaszára adtam be a reklamációt amely hatására megkeresték a címzettet is, ill megkaptam a kártérítést.
Csak annyit akartam egyébként, hogy érdemes tudni arról, hogy miután a tudakozványra megjött a válasz, hogy kézbesítették, egyáltalán nem muszáj azt elfogadni, lehet tovább reklamálni. Valaki korábban írta, hogyha válaszolnak a tudakozványra azzal a posta részéről le van zárva az ügy ami nem igaz.
Az előző levelek a posta szerint kézbesítve lettek (postaládába). Csak azok után fizetnek, amikről maguk is beismerik, hogy elveszett.
ezt az átlagot nem hiszem mivel ebbe tuti nincs benne az ami nem is jelentenek be vagy nem foglalkoznak vele mrt nem ajánlva ment
Egyáltalán nem automatikus a kártérítés az elveszett könyvelt küldemény után. A tudakozvány után ha hagytam volna nem fizettek volna semmit. A lényeg, hogy akármit is válaszolnak a tudakozványra, még nem lezárt ügy, lehet reklamálni.
Bármilyen elveszett könyvelt postai küldemény után kifizetik a postaköltséget + annak 15-szörösét.
Edit83
Nem tudom mi a megengedett átlag

" alt="

">, de azt modnták a műsorba, hogy 100 ezer levélből 4 db veszett el! Ezt el sem hiszem.
Nem semmi történeteket írtatok. Ha ajálott levél elveszik, akkor az ajánlott levél árának 15 x-ét adják vissza?
Mi a tapasztalatotok a tértivevényes levéllel? Azok is el szoktak veszni?
Valaki tudja, mennyi idő után kézbesítik vissza a feladónak a levelet?
Én 2 éve jártam ugyanígy, a tudakozványra azt válaszolták, hogy levélszekrénybe kézbesítve lett. Visszaírtam, hogy nem fogadom el, mert a címzettnek nincs postaládája, ez egy irodaház, ahol be szokták vinni a leveleket minden cégnek a saját irodájába. Megkaptam a kártérítést.
Azoknak akiknek eltűnt ajánlott levelük. Nemrég eltűnt egy postakészem tele hűtőmágnessel. Tudakozvány után értesítettek arról amit szóban is elmondtak, hogy kézbesítették a levelet levélszekrénybe. Írtam egy reklamációt, hogy nem fogadom el ezt és ha kell továbbmegyek. Kb. 1 hónapnyi idő után megkeresték a címzettet, őt is megkérdezték. A héten megkaptam a főpostától a levelet, hogy elnézést kérnek és intézkezdtek a kártérítés ügyében. Úgyhogy ne adjátok fel. Ha ajánlott és a címzett nem kapta meg és főként ha a címzett megbízható, hajrá, tessék reklamálni, van értelme.
Azért, hogy kis pozitív is legyen ebben a topicban, leírom a mai esetem. A FB-n nyertem egy bonbont. Meg is érkezett, és sima levélként volt feladva. Pedig egy bon-bon nem túl vékony.
Nem tőled. A kérdés is csak költői kérdés.
sada - ha ezt tőlem kérdezted, akkor ez csak egy elméleti eset.
A minap egy blokkos cserénél nem tudtam, hogy mi a wny-en bevett szokás, ha vmiért eltűnne a levelem.
3300 Ft-nyi blokkot adtam fel végül elsőbbségi helyett ajánlottan, mert rosszul éreztem volna magam ha újra be kellett volna vásárolnom.
Én úgy gondolom, ez egyezség kérdése.
Ha a posta írásba adta, hogy postaládába bedobva, akkor a címzett kára.
Miért nem vállalta be az LNK-t?
Egy ilyen több hetes huza-vonának senki sem örül.
Azt gondolom - csak ilyenkor ki viszi el a balhét (melyik cserepartner)?
Gondolom mindketten rossz szájízzel fejezik be a "cserét".
1 állítás (postás) - 1 tagadás (címzett)
Lezárják az ügyet, hogy levélszekrénybe kézbesítve és nem kapsz kártérítést.
Írtak már ilyenről a fórumon.
Kérdés, hogy ha a cserepartnered ne fogadja el az LNK-s küldemény lehetőségét (mondván nem akar/tud elmenni érte a Postára), akkor mi a helyzet egy olyan esetben mint a lenti - azaz a postás szerint kézbesítve van?
Akkor vállalja be, hogy akár el is tűnhet.
Vmit vmiért.
sada: oké, igazad van. De ha a vevő nem akar postára menni este?
Ennek is van hátránya.
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások