Ezért írtam már többször, hogy ne sajnáljátok a +10 Ft-ot az LNK-ra:
Akkor nem dobhatja postaládába és nem is hivatkozhat rá: csak aláírásért adhatja oda v. a címen v. a postán.
Minden, ami Magyar Posta
Összes fórum téma| Hozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 34 / 230 oldal |
Most nekem is odalett egy ajánlott levelem. Postakész ajánlott borítékban adtam fel. Már beadtam a tudakozványt. A posta szerint kézbesítve lett. Csak az a furcsa, hogy legalább 4 cm vastag volt a boríték. Aa bedobónyílása meg csak 2 cm. A postás csak dadogott, hogy ő betette a levelet.
Én kedden felhívtam a helyi posta vezetőjét, hogy megérdeklődjem, hogy lehet az, hogy csak kedden és csütörtökön jön a kézbesítő, most már legalább 6 hete. Gondoltam emberhiány van, mondtam neki, hogy akkor jöjjön hétfőn, szerdán és pénteken, mert jelenleg egy csütörtökön feladott elsőbbségi levél keddre ér ide, hiszen pénteken és hétfőn nem jön a postás, így viszont nincs értelme a feladónak elsőbbségi felárat fizetnie. A válasz: állandó kézbesítő van, minden nap kéne jönnie, nem is érti hogy fordulhat elő, eddig nem jelezte senki a gondot. Mondtam neki, hogy amikor a szomszédok ládáját is én ürítettem 3,5 hétig, akkor nekik is csak ezen a két napon volt levelük, de akkor sok. Meg látom a többi ládán is, hogy mikor van benne valami és mikor nincs. Matematikailag elég valószínűtlen, hogy egy 6 lakásos társasházba mindenkinek heteken át csak kedden és csütörtökön érkezik levele... Ígért egy visszahívást, de azóta sem hívott, ellenben csütörtökön már nem is volt a postás. Lehet, hogy bosszúból most már csak kedden jár majd?
maxité:
Azt lehet tudni, hogy mi a "megengedett átlag"???
" alt="
">
Egyébként, ha nem tudják visszakeresni, akkor mindig az elosztó a hibás!!
Nekem már tűnt el régebben csomagom, ami el sem jutott az elosztóig - azt vissza lehetett kerestetni - és néztek nagy "Boci" szemekkel, hogy elvileg ki sem ment Tőlük.
Kb. egy éve a nagypapám az első emeleti lakásuk ablakából látta, hogy a postás valamit matat a kukában, ami ugye nem tartozik szorosan a feladatköréhez, és lement megnézni (azért vitt szemetet is, nehogy Ő is gyanúsnak tűnjön
" alt="
"> ). Kiderült, hogy egy nagy köteg hivatalos levelet (e-on, gáz, banki levelek) dobott bele, mert nem volt kedve kivinni, inkább beugrott a közeli kocsmába! Az illető még mindig postás más körzetben!
" alt="
">
Azt lehet tudni, hogy mi a "megengedett átlag"???
" alt="
">
Egyébként, ha nem tudják visszakeresni, akkor mindig az elosztó a hibás!!
Nekem már tűnt el régebben csomagom, ami el sem jutott az elosztóig - azt vissza lehetett kerestetni - és néztek nagy "Boci" szemekkel, hogy elvileg ki sem ment Tőlük.
Kb. egy éve a nagypapám az első emeleti lakásuk ablakából látta, hogy a postás valamit matat a kukában, ami ugye nem tartozik szorosan a feladatköréhez, és lement megnézni (azért vitt szemetet is, nehogy Ő is gyanúsnak tűnjön
" alt="
"> ). Kiderült, hogy egy nagy köteg hivatalos levelet (e-on, gáz, banki levelek) dobott bele, mert nem volt kedve kivinni, inkább beugrott a közeli kocsmába! Az illető még mindig postás más körzetben!
" alt="
">Az azért elgondolkodtató, hogy ha egyszerre feladtam pl.10 levelet 10 különböző nevű és lakhelyű embernek, amiből 8 nem ért oda, akkor hol tűntek el?
(Nem igazán valószínű, hogy a 8 különböző településen lévő postán!)
(Nem igazán valószínű, hogy a 8 különböző településen lévő postán!)
Az elosztóig sztem nem jutnak el ezek a levelek.
Egy ismerősöm a budaörsi elosztóban dolgozik, és azt mesélte, hogy be vannak kamerázva.
Persze gondolom mindenhol megvan a kiskapu, amit az élelmes magyar polgár meg is talál.
" alt="
">
Soha nem értettem meg azokat az embereket, akik másoktól lopnak. Nem azt mondom, hogy egy pl. Tesco-tól lopni számomra elfogadható, de a kisembertől (egy olyan nyomorulttól tul.képpen mint ő), hogy tud?
Nem tudnék békésen aludni annak tudatában, hogy ma x levelet tettem be a táskámba..
Egy ismerősöm a budaörsi elosztóban dolgozik, és azt mesélte, hogy be vannak kamerázva.
Persze gondolom mindenhol megvan a kiskapu, amit az élelmes magyar polgár meg is talál.
" alt="
">
Soha nem értettem meg azokat az embereket, akik másoktól lopnak. Nem azt mondom, hogy egy pl. Tesco-tól lopni számomra elfogadható, de a kisembertől (egy olyan nyomorulttól tul.képpen mint ő), hogy tud?
Nem tudnék békésen aludni annak tudatában, hogy ma x levelet tettem be a táskámba..
Nekem már 3 hete kóvályog az éterben a levelem.
" alt="
">
Én még reménykedem. Azt olvastam, hogy egy hónap után visszaküldik a feladónak.
Pedig nem rontottam el a címzett nevét, ráadásul nem is átlag neve van.
Csak arra tudok gondolni, hogy akárhogy körberagasztottam, ha nagyon tapogatták, akkor a fémpénz kitapintható volt. Én ... nemhogy buborékos borítékba tettem volna. Én is kaptam már pénzt borítékba, az ideért szerencsére, pedig abban is volt fémpénz.
De láttátok, hogy a kismamák kuponjai is hogy eltűnnek. Az egyiknek az egyszerre feladott 15 db leveléből 13 db nem ért célba!
" alt="
">
Persze a posta nem nyilatkozott, csak írásban, hogy a megengedett átlagtól kevesebb levelük vész el. Szerintem az elosztóban lehet a kavrodás, ott van idejük nézegetni.
" alt="
">
Én még reménykedem. Azt olvastam, hogy egy hónap után visszaküldik a feladónak.
Pedig nem rontottam el a címzett nevét, ráadásul nem is átlag neve van.
Csak arra tudok gondolni, hogy akárhogy körberagasztottam, ha nagyon tapogatták, akkor a fémpénz kitapintható volt. Én ... nemhogy buborékos borítékba tettem volna. Én is kaptam már pénzt borítékba, az ideért szerencsére, pedig abban is volt fémpénz.
De láttátok, hogy a kismamák kuponjai is hogy eltűnnek. Az egyiknek az egyszerre feladott 15 db leveléből 13 db nem ért célba!
" alt="
">
Persze a posta nem nyilatkozott, csak írásban, hogy a megengedett átlagtól kevesebb levelük vész el. Szerintem az elosztóban lehet a kavrodás, ott van idejük nézegetni.
Holnap van az 5.munkanap. A sima levelet 5 munkanapra vállalja a posta.
Ez,valóban az
" alt="
"> Pénteken nem szabad feladni semmit!
" alt="
"> Pénteken nem szabad feladni semmit!A múlt hét pénteken feladott levelek még nem értek célba??
és csütörtök van...
Ez durva
és csütörtök van...
Ez durva
Semmit érő
" alt="
"> volt a Postáról az esti műsor/Házon kívűl /
" alt="
"> volt a Postáról az esti műsor/Házon kívűl /Ha a postás biztonságosnak ítéli a postaládádat, akkor bedobhatja.
Csak +10 Ft az LNK szolgáltatás, s akkor nem dobhatják be aláírás nélkül.
Csak +10 Ft az LNK szolgáltatás, s akkor nem dobhatják be aláírás nélkül.
Csak a tértivevényes levelet kell aláírni. Nekem is bedobálják aláírás nélkül az ajánlottakat...
Ma kaptam egy ajánlott levelet, és be volt dobva a postaládába.
Az ajánlott levelet nem kell átvenni és aláírni?
Az ajánlott levelet nem kell átvenni és aláírni?
Én is mindig leragasztom a matricákat.
Korábban ugyanitt feladott ajánlott boríték felbontva/vagy éppen egy másik kiszakítva ért oda (+csomagolással, és felirattal, hogy felbontva érkezett) - azokban is több matrica volt, de szerencsére nem hiányzott egy sem (biztos nem ilyet keresett az illető) - és tuti nem csak véletlen szakadás volt.
(ami teljesen fel volt bontva, azt anyukámnak küldtem, ezért biztos, hogy nem csak szimpla szakadás volt, mert később láttam hogy nézett ki)
Korábban ugyanitt feladott ajánlott boríték felbontva/vagy éppen egy másik kiszakítva ért oda (+csomagolással, és felirattal, hogy felbontva érkezett) - azokban is több matrica volt, de szerencsére nem hiányzott egy sem (biztos nem ilyet keresett az illető) - és tuti nem csak véletlen szakadás volt.
(ami teljesen fel volt bontva, azt anyukámnak küldtem, ezért biztos, hogy nem csak szimpla szakadás volt, mert később láttam hogy nézett ki)
Ha az egészet lenyúlják, akkor mindegy, hogy mit írsz rá és mivel ragasztod le.
Én mindig "lapra rendezve" adom fel a "tartalmas" leveleket is, hogy ne legyen a vastagsága olyan hivalkodó.
Pl. a matricákat a fr. borítékban a hátoldalukon ötösével egymáshoz ragasztom pl. celluxsza. Így 20 matrica is csak 4 lap vastagságú.
Vagy a vonalkódokat felragasztom egy lapra, máris nem púpos a boríték.
A tűzőgép már nem olyan jó, mert a kapocs kipúposodik.
Én mindig "lapra rendezve" adom fel a "tartalmas" leveleket is, hogy ne legyen a vastagsága olyan hivalkodó.
Pl. a matricákat a fr. borítékban a hátoldalukon ötösével egymáshoz ragasztom pl. celluxsza. Így 20 matrica is csak 4 lap vastagságú.
Vagy a vonalkódokat felragasztom egy lapra, máris nem púpos a boríték.
A tűzőgép már nem olyan jó, mert a kapocs kipúposodik.
jojó!
Tudom, hogy van, aki nem, de én mindig leragasztom (végig a hátoldalon), sokszor duplán is!!!
" alt="
">
Mindenesetre nem mostanában viszek oda levelet, az biztos!!!
Tudom, hogy van, aki nem, de én mindig leragasztom (végig a hátoldalon), sokszor duplán is!!!
" alt="
">
Mindenesetre nem mostanában viszek oda levelet, az biztos!!!
elgondolkozik
" alt="
">
" alt="
">edit83! Leragsztottad?/ cellux +kenés még a lezáráshoz!?
Lehajtó fülre írom / CÍMZETTNEK!!! / talán ,kicsit elgondolkozok!
Lehajtó fülre írom / CÍMZETTNEK!!! / talán ,kicsit elgondolkozok!
Múlt héten feladtam egy "rakás" levelet, érdekes módon csak az a boríték nem ért oda (legalábbis amiről eddig tudok), amiben tapinthatóan sok minden volt (ráadásul nagyon fontos lett volna)!!!
" alt="
">
Ritkán adom fel ott (Szhely 8-as posta) a leveleket, mert érdekes módon az összes szombathelyi közül csak ezzel az egyel van/volt gondom, viszont a munkahelyemhez ez van közel és ha azt akarom, hogy aznap elmenjen a levél, akkor kénytelen itt feladni.
" alt="
">
Ritkán adom fel ott (Szhely 8-as posta) a leveleket, mert érdekes módon az összes szombathelyi közül csak ezzel az egyel van/volt gondom, viszont a munkahelyemhez ez van közel és ha azt akarom, hogy aznap elmenjen a levél, akkor kénytelen itt feladni.