Paint
akkor tuti nem vesznek fel!!!
Munka!?
Összes fórum témaHozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 34 / 34 oldal |
...és mi van akkor ha azt mondod a magán jellegű kérdésekre nem válaszolsz? ....mert elvégre senkinek semmi köze mikor is akarsz gyereket....
Tegnap néztem a házon kívült az RTL-en. Iskolákról volt szó. Bezárják a kis falusi iskolákat, a tanítóknak meg lehetőségük sincs, hogy újra taníthassanak, mert mindenhol leépítés van. Nálunk a kórházban szeptemberre tervezik a leépítéseket. Én most GYED-en vagyok, de ki tudja, visszamehetek-e? Mert ha nem, esélyem sincs, hogy új állást találjak a szakmámon belül...
Rengeteg egészségügyi dolgozót is elküldtek a kórházbezárások miatt. Az ismerőseim, volt osztálytársaim közül senki nem talált állást!!

ha pl. a profession.hu oldalon megpályázol állásokat akkor először soha nem a céghez mész. de a cégnél meg már eleve azzal infókkal jutsz amit a fejvadász rólad átad. azért is tartom "parasztságnak" a cégeknél, hogy feladnak egy álláshirdetést az újságban és a fönökok azok soha életükben még nem halloták azt hogy HR. és persze azokra a dolgokra mennek mint hogy gyerek... a nagy cégeknél meg nem foglalkoznak ilyennel meg ott van olyan aki tanulta azt, hogy egy dolgozót hogyan kell "felvételiztetni". egy ismerősöm sosem tudja hogy mikor a jövőbeni terveiről kérdezik akkor jó-e ha mondja hogy szeretne még tanulni vagy sem
mert ha szeretne akkor azt is mondhatják, hogy akkor mindig elmegy majd suliba meg vizsgaidőszakban szabira. ha meg nem akarsz tanulni (mondjuk mert nincs rá pénzed vagy időd) akkor megkapod, hogy milyen egy munkavállaló ez, nem akar fejlődni...
tehát ha van rajtad sapka akkor az a baj, ha nincs akkor meg az.

tehát ha van rajtad sapka akkor az a baj, ha nincs akkor meg az.
osz
ezeket a kérdéseket nem is a fejvadász cégek teszik fel! Inkább ha te adod be a jelentkezésed egy hirdetésre.
ezeket a kérdéseket nem is a fejvadász cégek teszik fel! Inkább ha te adod be a jelentkezésed egy hirdetésre.
most vagyok aktiv allaskereso mert Pécsről Pestre költöztem. a fejvadászokat már bejártam és érdekes, hogy ezeket a kérdéseket sosem teszik fel. azt mondta az egyik fejvadász, hogy nem is kérdezheti meg. mint magánember szivesen elbeszélgetett velem a beszélgetés után az iskolakezdésről mert az ő gyereke is most megy elsőbe de nem szabad ezeket megkérdezni. nem az hogy nem illik hanem tilos. azt még elmondom, hogy ahonnan eljöttem munkáltató mikor az utódomat kerestük akkor egyetlenegy nőt sem hivott be. jelentkezett fiú is és csak azokból válogatott. megjegyzem az irodavezető az inkább női munka de nem akart nőt mert csak szülőkorban lévő nő jelentkezett. és kiszámolta, hogy egy nő ha terhes lesz meg táppénz meg mindennel együtt kb. mennyibe kerül neki. nos, hát nem akartam neki mondani, hogy egy nő elég sokáig szülőkorban van és csak velem volt olyan szerencséje amilyen volt mert még én is bőven szülőkorban vagyok... szóval amit ő csinált az is hasonló ahhoz, hogy kifaggatnak bizonyos kérdésekről.
tőlem mondjuk még senki sem kérdezte pedig jártam már az elmúlt hetekben jó sok helyen... de elmondom mindig hogy van mert hát van, na
tőlem mondjuk még senki sem kérdezte pedig jártam már az elmúlt hetekben jó sok helyen... de elmondom mindig hogy van mert hát van, na

Szerintem az lehet, hogy ha olyan cégnél jelentkezel, aki nem adott fel álláshirdetést. De ezt csak úgy gondolom, mert nem értek hozzá, csak szeretek kotnyeles lenni.
-Van gyereke? Mikor akar? És férje van?
-Nem, de jogász vagyok és még egy ilyen kérdés és beperelem, hogy egy évig ne kelljen dolgoznom, mert megélek a kártérítésből.
Amúgy mi az a hideg megkeresés?
-Nem, de jogász vagyok és még egy ilyen kérdés és beperelem, hogy egy évig ne kelljen dolgoznom, mert megélek a kártérítésből.
Amúgy mi az a hideg megkeresés?
Sok mindenben igazatok van, de ez munkáltatónként változik.
Én is felteszem ezeket az alap kérdéseket, de nem ez a döntés fő szempontja. Sőt vannak olyan mkörök, ahol direkt provokatív kérdéseket
alkalmazunk, ezzel mérve a stressztűrést.
Hangsúlyozom a "profi" HR-es több féle kritérium szerint szűr. Ez a 3 dolog a torta piciny szeletkéje. Fontosabb a végzettség, gyakorlat, rugalmasság és még sok egyénikompetencia.
Emberileg: A HR-s is volt és lesz is álláskereső, ezért feltételezem, empátiával kérdez és közöl. Gondold végig, mit szeretnél, mik az erősségeid, mik a gyengéid és ennek tükrében készülj fel.
Fontos, hogy ne csak magaddal de vmilyen szinten jövendő mh-el is légy tisztában. Akkor nehezebben jössz zavarba és könnyebben találod meg a vágyott széket.
Ne csak a meghirdetett állásokat pályázd meg, indíts hideg megkereséseket is. Ezt nagyon szeretik a munkáltatók, mert ambíciót igér
Nagyon sok sikert: Kriszta
Én is felteszem ezeket az alap kérdéseket, de nem ez a döntés fő szempontja. Sőt vannak olyan mkörök, ahol direkt provokatív kérdéseket
alkalmazunk, ezzel mérve a stressztűrést.
Hangsúlyozom a "profi" HR-es több féle kritérium szerint szűr. Ez a 3 dolog a torta piciny szeletkéje. Fontosabb a végzettség, gyakorlat, rugalmasság és még sok egyénikompetencia.
Emberileg: A HR-s is volt és lesz is álláskereső, ezért feltételezem, empátiával kérdez és közöl. Gondold végig, mit szeretnél, mik az erősségeid, mik a gyengéid és ennek tükrében készülj fel.
Fontos, hogy ne csak magaddal de vmilyen szinten jövendő mh-el is légy tisztában. Akkor nehezebben jössz zavarba és könnyebben találod meg a vágyott széket.
Ne csak a meghirdetett állásokat pályázd meg, indíts hideg megkereséseket is. Ezt nagyon szeretik a munkáltatók, mert ambíciót igér

Nagyon sok sikert: Kriszta
Tündike
Ennyit módosítanék rajta:
-Gyerek?
válasz rá: Nincs
Akkor kapsz egy + kérdést is: Mikor akar???
Mielött terhes lettem ezt jó pár helyen eljátszották vele.
Talán azt kellett volna mondanom, majd ha sors is úgy akarja, hogy 4 vetélés után terhes maradjak akkor lesz gyerekem... nem tudom erre mit mondtak volna. Talán akkor ezt kérdezték : Mennyit jár orvoshoz.....
Ennyit módosítanék rajta:
-Gyerek?
válasz rá: Nincs
Akkor kapsz egy + kérdést is: Mikor akar???
Mielött terhes lettem ezt jó pár helyen eljátszották vele.
Talán azt kellett volna mondanom, majd ha sors is úgy akarja, hogy 4 vetélés után terhes maradjak akkor lesz gyerekem... nem tudom erre mit mondtak volna. Talán akkor ezt kérdezték : Mennyit jár orvoshoz.....
Állást keresek. 3 kérdés: -Hány éves? -Gyerek? - Egyedülálló? Mik ezek a kérdések??? Nem tudom!!! Az nem érdekli őket hogy szeretnék dolgozni!!! Régen erkölcsit kértek,ma csak 3 kérdésre választ. Ezen a 3 kérdésen múlik a jövőd!!!!!!!!!!!