Samidala: igen, nekem is az! Ilyen volt a lagzinkban. A Rama könyvet még nem láttam. Akkor elég érdekes egy őszibarack, vagy túlérett.

" alt="

">
Az őszibarack az én olvasatomban is az a lakodalmas süti, aminek egyik fele zöld, a másik piros, de a receptkönyvben barna golyócskák vannak...
Légy szi beírnátok ide a linkjét? Én még nem kaptam meg a füzetet, meg szeretném nézni hogy az e amire gondolok. Nekünk a lagziban volt ilyen ha igaz. Sütigyar honlapján nem találom.
Meske: igazad van. Már én is néztem, hogy köze nincs a képnek az igazi őszibarackhoz.
Amúgy nívós a füzet, nekem nagyon tetszik. Sok jó recept van benne. Gratulálok a beküldőknek.
A csíkos sütit megsütöttem tegnap

" alt="

"> Egy munkatársamtól éppen előtte napon kaptam meg ugyanezt a receptet

" alt="

">
A tejbegrízt jól elrontottam, úgyhogy nekem tényleg 2 liter tej kellett hozzá

" alt="

">
Most kaptam meg a Rama receptnaptárt és nézegettem. Mozsara Őszibarackjánál egy kicsit meglepődtem, azért egy mesterszakácsnak nem szabadna ennyire elrontania valamit (leghátul van, ki készítette el a süteményeket). A leírás szerint is egy őszibarackra kellene hasonlítania. A sütigyár oldalon mozsara képén tényleg az, de itt köze nincs hozzá. Inkább egy képviselőfánkszerűségnek nézném. Egyik munkatársam szokott ilyet csinálni, tudom milyennek kellene lennie. Különben nagyon szép a naptár és nagyon jók a receptek.
Sajtgyűjtőknek: Sajtos gombaleves
Olajban megpirítom a felszeletelt csiperkét. Amikor a levét felére főtte, hozzáöntök fagyasztott mexikói zöldségkeveréket, megpárolom, hogy csak az olaj maradjon alatta, megszórom liszttel, kicsit pirítom vele. Felöntöm vízzel, mehet bele vegeta vagy tyúkhúsleves-kocka, s 2-3 kockasajt. Sózom, borsozom, felöntöm még vízzel, miután a sajtokat szétnyomkodtam fakanállal. Kb egy fél liter tejet is öntök hozzá. készre főzöm
A férjem tegnap háromszor szedett belőle :-)
Nekem van egy tuti jó pogi receptem, kockasajt kell bele, mindegy milyen ízű. Aki még mindig Medvével van tele, és Karaván sajtot vásárol..

" alt="

">
Kislányom szombaton lesz 3 éves.
Szeretnék csinálni csokitortát, ehhez szeretnék kérni bevált receptet. Csokis piskótából készíteném, nagyon fincsi csokis krémmel. Kívül pedig marcipánnal vonnám be.
Nagyon köszönöm, ha írtok!
Az előbb láttam a TV Paprikán egy máktorta elkészítését, abban egész mákot tettek a tésztába.

" alt="

">
Sütöttetek már egész mákkal? Milyen? Van mákíze úgy is??
(én mindig csak daráltan használom)
liba receptet szeretnék

" alt="

">
Sajtos rúd (sajtos stangli)
50 dkg lisztbe 1 dkg élesztőt morzsolunk, 2 teáskanál (1 dkg) só, 25 dkg margarinnal, 2 tojás sárgájával, 2 dl tejföllel összegyúrjuk. Kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Rudakra vágjuk és kisütjük.
Másnap is finom, nem szárad ki.
sushihoz azt a külső zöld moszatot hol tudok vennI, és mennyiért?
Trappistát szoktam vagy Camambertet. Eddig úgy tudtam, hogy azért kell lefagyasztani, hogy sülés közben épp csak felolvadjon a közepe és átmelegedjen (mire a bundája megsül), mert ha simán teszem olajba, akkor teljesen szétfolyik. Milyen sajtból szoktál rántani?
Vettem "Rántvajó" sajtot, de annak az ize nem izlik a férjemnek...
Szerintem az se mindegy hogy milyen a sajt, de lehet hogy a fagyasztás a gond
liszt-tojás-liszt-tojás-prézli

" alt="

"> én így szoktam

" alt="

">
Abban tudnátok segiteni, hogy hogyan csináljam a rántott sajtot, hogy ne csak az üres bundát együk?

" alt="

">
Úgy panirozom, hogy liszt-tojás-prézli-tojás-prézli, lefagyasztom külön hajtogatva és csak akkor veszem elő a fagyóból, amikor már forró az olaj és süthetem is. A múltkor már mérgemben 3x paniroztam, akkora bunda volt rajta, hogy télikabátnak is elmehetett volna, de egyik-másik igy is üres bunda lett

" alt="

">
Most bepaniroztam egy jó adagot újra, de kiváncsi vagyok, mit kellett volna másképp csinálnom...
Akinek túl sok Medve sajtja van otthon, keverjen belőle a krumplipürébe, nagyon finom.
Tudtuk valami ünnepi menüt, hozzá való egyszerű tortával?
jövőhét végére kéne. Nem jut eszembe semmi

" alt="

">
mamocika: végül milyen módszerrel csináltad? Azt hiszem hétvégén nekem is kell csinálnom. Van is itthon görög joghurt hozzá.
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások