Baba a legnagyobb Főnyeremény! Társalgó
Összes fórum témaHozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 35 / 72 oldal |
Alexandránál . Ha nem találsz szólj ,megveszem neked .
Sziasztok!
Deákné B. Katalin Anya, taníts engem! könyvét keresem.
Tudnátok abban segíteni, honnan tudnám letölteni?
Köszönöm!
Rita
Deákné B. Katalin Anya, taníts engem! könyvét keresem.
Tudnátok abban segíteni, honnan tudnám letölteni?
Köszönöm!
Rita
Sziasztok!
Csatos hordozót keresek megvételre. (Liliputi és hozzás hasonlók...). Ha tudsz valakiről, akinek van és eladná, légyszi írj emailt. Köszi!
Csatos hordozót keresek megvételre. (Liliputi és hozzás hasonlók...). Ha tudsz valakiről, akinek van és eladná, légyszi írj emailt. Köszi!
a ma 22hónapos fiam most pisilt először a bilibe
" alt="
">
van ennél nagyobb boldogság?
" alt="
">

van ennél nagyobb boldogság?

Kihúztam ma itthonról a lábam, mondtam a férjemnek, hogy 4-kor vigye el sétálni a manót. Egész hamar hazaértem, úgyhogy vártam őket. Mikor hazaértek, elképedtem: a kinőtt, legbolyhosabb, leg"játszósabb" cuccosokat adta rá a gyerekre... a póló úgy nézett ki rajta, mintha beleszorult volna szegény
" alt="
">
Amikor szóvá tettem, hogy milyen ügyes, a szekrény mélyéről előbányászta ezeket a rossz cuccokat, akkor nem értette a problémám.... persze, hiszen PASI
" alt="
">

Amikor szóvá tettem, hogy milyen ügyes, a szekrény mélyéről előbányászta ezeket a rossz cuccokat, akkor nem értette a problémám.... persze, hiszen PASI

Köszi.
Az én nagyfiam is 5 éves. Ez sem könnyű korszak.
" alt="
">
Az én nagyfiam is 5 éves. Ez sem könnyű korszak.

nadina!
Isten éltesse sokáig a kislányod erőben, egészségben és szerencsében!
Remélem jól szétturja a tortát!
" alt="
">
Az én kislányomnak és a kutyámnak ma van a névnapja. A kutya Frida, a lányom Ivett, aki egy hét múlva lesz 5 éves.
Isten éltesse sokáig a kislányod erőben, egészségben és szerencsében!
Remélem jól szétturja a tortát!

Az én kislányomnak és a kutyámnak ma van a névnapja. A kutya Frida, a lányom Ivett, aki egy hét múlva lesz 5 éves.
Ma van a kislányom első szülinapja!!
" alt="
">
Apa este 7-ig dolgozik, úgyhogy egyedül eszegetjük a tortát.
" alt="
">

Apa este 7-ig dolgozik, úgyhogy egyedül eszegetjük a tortát.

pipe:nekem tavaly a kisebb fiamnál fedezték fel a lyme kórt és nem volt benne kullancs,a bőrgyógyászaton a főorvos asszony azt mondta nekünk,hogy "csak megharapta".Elefántnak sok lett volna az antibiotikum amit kapott,meg rendszeres labor vizsgálat,de hál istennek jelenleg is tünetmentes,ez annak is köszönhető hogy hamar kijött rajta a jellegzetes kokárda folt ami gyanus volt és rögtön orvoshoz fordultunk.A baj az hogy Magyarországon nem nagyon tudnak mit kezdeni a lyme kórral nekünk 3 lehetőséget ajánlottak az első az antibiotikum volt a második az ezüstklorid és a harmadik az oxigén kabin volt,de én remélem,hogy már végleg tünetmentes marad a kisfiam.
sziasztok
járt ugy valaki hogy megkapta a prevena oltást és mikor a másodikra ment volna közölték hogy megváltozott és csak egy volt
" alt="
">?
mi igy jártunk és ennek örülök mert igy nem kell menni mégegyszer
" alt="
">
járt ugy valaki hogy megkapta a prevena oltást és mikor a másodikra ment volna közölték hogy megváltozott és csak egy volt

mi igy jártunk és ennek örülök mert igy nem kell menni mégegyszer

Valakinek nincs esetleg hordozókendős leírása megkötési módokkal?????
Hát én egyszer próbálkoztam kullancs kanállal, sohatöbbé!
A lyme kór nem csak kezeletlenül veszélyes maga a kezelés is maradandó károsodást okoz (csak erről ritkán hallan),főleg azoknál akiknél későn kezdik el.
Apósom erdész, sok kollégája meghalt "fiatalon" ( 50-60 év között)
a kezelés miatt, a szivük teljesen tönkre ment. Bár az is lehet, hogy őket még a 90-es években kezelték és más gyógyszereket használtak.
A lényeg: én ezért a mellékhatásért féltem annyira a gyerekeket.
A lyme kór nem csak kezeletlenül veszélyes maga a kezelés is maradandó károsodást okoz (csak erről ritkán hallan),főleg azoknál akiknél későn kezdik el.
Apósom erdész, sok kollégája meghalt "fiatalon" ( 50-60 év között)
a kezelés miatt, a szivük teljesen tönkre ment. Bár az is lehet, hogy őket még a 90-es években kezelték és más gyógyszereket használtak.
A lényeg: én ezért a mellékhatásért féltem annyira a gyerekeket.
Huh, kösz, reméltem
" alt="
">
sada, nem "jársz" véletlenül a kérdések-válaszok topicban? Számomra megoldhatatlannak tűnő probléma miatt fő a fejem...

sada, nem "jársz" véletlenül a kérdések-válaszok topicban? Számomra megoldhatatlannak tűnő probléma miatt fő a fejem...
Igérem, nem árullak be!
" alt="
">

Bocs, igen tudom, hogy nem rovar... Agyon is csapna a lányom, ha olvasott volna most engem... (biológus lesz a lelkem)
" alt="
"> Mentségem legyen, hogy mielőtt atkává fejlődik az a drága kullancs, egy ideig lárva állapotban szívja a vért, és akkor még csak 6 lába van
" alt="
">
Még régebben olvastam valamilyen orvosi oldalon a neten, hogy kb 6-8 óráig azután, hogy összeszedtük, még nem fertőz. Utána már fertőzhet. És ehhez nem kell feltétlenül nyomkodni. Próbáltam most rákeresni, de nem találtam. Csak ilyeneket találtam:
Amennyiben megtörtént a baj, fontos a bőrbe fúródott kullancsot minél korábban felfedezni és eltávolítani. Ehhez gondosan át kell vizsgálni azokat a bőrfelületeket, elsősorban a hajlatokat és a deréktájékot, ahová a kullancsok előszeretettel befúrják magukat. A kullancs fejlődési alakjától függően eltérő méretűre nőhet. A fiatalabb alakok igen apró, gombostűfej nagyságúak lehetnek, még megszívott állapotukban is alig észrevehetőek. A kór terjesztéséért felelős kifejlett közönséges kullancs jóllakott állapotban akár az 1 cm-t is elérheti.
A kullancs a bőrből két köröm közé fogva, gyengén csavaró mozdulatokkal húzható ki, de csipesszel vagy speciális kullancs kanállal, az eltávolítás könnyebb. A kullancsot a bőrhöz közel, vagyis a feji részen kell megfogni a csipesszel. A potroh összenyomását el kell kerülni, mivel ez tartalmazza a kórokozót. Az eltávolítást követően 1-2 napig még apró, piros, esetleg viszkető bőrelváltozás jelezheti a csípés helyét.
Azt hiszem eddig még szerencsénk volt, nekünk csak a "lárva" állapota jutott
" alt="
">
És igazából sajnos már kullancs sem kell a fertőződéshez, néhány éve az egyik munkatársam majdnem belehalt, mert nem ismerték föl nála a lyme kórt, félrekezelték. Lebénult egy időre, és némi arcideg bénulás meg is maradt nála, eléggé megviselte a betegség, hirtelen és sokat öregedett. Nála az orvosok is azt mondták, hogy valószínűleg nem kullancs, hanem szúnyog vagy más egyéb csípéstől kaphatta.
" alt="
"> Hmm...

Még régebben olvastam valamilyen orvosi oldalon a neten, hogy kb 6-8 óráig azután, hogy összeszedtük, még nem fertőz. Utána már fertőzhet. És ehhez nem kell feltétlenül nyomkodni. Próbáltam most rákeresni, de nem találtam. Csak ilyeneket találtam:
Amennyiben megtörtént a baj, fontos a bőrbe fúródott kullancsot minél korábban felfedezni és eltávolítani. Ehhez gondosan át kell vizsgálni azokat a bőrfelületeket, elsősorban a hajlatokat és a deréktájékot, ahová a kullancsok előszeretettel befúrják magukat. A kullancs fejlődési alakjától függően eltérő méretűre nőhet. A fiatalabb alakok igen apró, gombostűfej nagyságúak lehetnek, még megszívott állapotukban is alig észrevehetőek. A kór terjesztéséért felelős kifejlett közönséges kullancs jóllakott állapotban akár az 1 cm-t is elérheti.
A kullancs a bőrből két köröm közé fogva, gyengén csavaró mozdulatokkal húzható ki, de csipesszel vagy speciális kullancs kanállal, az eltávolítás könnyebb. A kullancsot a bőrhöz közel, vagyis a feji részen kell megfogni a csipesszel. A potroh összenyomását el kell kerülni, mivel ez tartalmazza a kórokozót. Az eltávolítást követően 1-2 napig még apró, piros, esetleg viszkető bőrelváltozás jelezheti a csípés helyét.
Azt hiszem eddig még szerencsénk volt, nekünk csak a "lárva" állapota jutott

És igazából sajnos már kullancs sem kell a fertőződéshez, néhány éve az egyik munkatársam majdnem belehalt, mert nem ismerték föl nála a lyme kórt, félrekezelték. Lebénult egy időre, és némi arcideg bénulás meg is maradt nála, eléggé megviselte a betegség, hirtelen és sokat öregedett. Nála az orvosok is azt mondták, hogy valószínűleg nem kullancs, hanem szúnyog vagy más egyéb csípéstől kaphatta.

A kullancs nem rovar.
2 féle betegséget is terjeszt, de csak az egyik ellen (az agyhártya gyulladás) véd az oltás.
Amíg szív, addig nem fertőz, akkor van a baj, ha visszanyomjátok a testnedveit.
Még kitépni is jobb, mint nyomkodni. Igaz, a beszakadt fej begyulladhat, de az nem okoz betegséget, csak viszket egy darabig.
A madarak (varjak, sirályok, galambok) is terjesztik, bhova eljuthatnak.
2 féle betegséget is terjeszt, de csak az egyik ellen (az agyhártya gyulladás) véd az oltás.
Amíg szív, addig nem fertőz, akkor van a baj, ha visszanyomjátok a testnedveit.
Még kitépni is jobb, mint nyomkodni. Igaz, a beszakadt fej begyulladhat, de az nem okoz betegséget, csak viszket egy darabig.
A madarak (varjak, sirályok, galambok) is terjesztik, bhova eljuthatnak.
Ezek a kullancs/szúnyog riasztó spay-k szerintem inkább csak pszichésen hatnak. Ránk.
" alt="
"> De azért mi is fújkálunk rendületlenül, én pedig könyörtelenül nyírom a füvet, kifulladásig
" alt="
"> Mégis előfordul, hogy az esti "kurkászásunknál" találunk kullancsot. Mi sem sokat szerencsére, tavaly összesen 3 volt, egy az én lábamban, kettő a kicsi fiamban. Most a középsőben találtunk. Az a gond, hogy a szemem már nem a régi, és olyan nehéz észrevenni ezt a pici kis rovart
" alt="
"> Eddig szerencsére még mindig megtaláltuk, mielőtt megszívta volna magát.
Azért vagyok szomorú, mert olvastam, hogy most sokkal több lesz a kullancs, mert az EU betiltotta azt az egyetlen szert, amelyikkel hatásosan lehetett eddig irtani, így rettentően elszaporodnak, ismert biológiai védekező szer pedig még nincs ellenük.

Azért vagyok szomorú, mert olvastam, hogy most sokkal több lesz a kullancs, mert az EU betiltotta azt az egyetlen szert, amelyikkel hatásosan lehetett eddig irtani, így rettentően elszaporodnak, ismert biológiai védekező szer pedig még nincs ellenük.
pipe
poly b
" alt="
">
Nálunk bevált, igaz oltást is kaptak, + kullancsriasztó spray, így általában évi 1 kullancs /2 gyerek ami egész jó arány. Nem érdemes kockáztatni.
poly b

Nálunk bevált, igaz oltást is kaptak, + kullancsriasztó spray, így általában évi 1 kullancs /2 gyerek ami egész jó arány. Nem érdemes kockáztatni.
Tegnap kiszedtük az év első kullancsát az egyik gyerekből, pedig csak az udvarra ment ki. Mi lesz még itt! Olvastam, hogy az idén rengeteg kullancs lesz, és legalább a negyedük fertőzött
" alt="
">

Ezt a linket már ismerjük, néhány napja már beírták.
Azon kívül felesleges mindenhova beírnod.
Azon kívül felesleges mindenhova beírnod.