Wodehouse: milyen Fetát szoktál venni? Ezer féle van. Nekem abból nem mind jön be. Vanameliyk nagyon kemény és irtó sós.

" alt="

">
benudori: deeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

" alt="

">

" alt="

"> Mást nem is veszek. Se Boci Se Tibi. Még ha játék van vele akkor sem veszem meg.

" alt="

">
Viki, csak nem Lindt csoki?

" alt="

">
Ezzel általában én is így vagyok, de nem mindig. Tzatzikit például így sokkaljobban szeretem, de a feta sajtból megveszem a drágábbat. Egész nyáron (házilag) pácolt fetát eszik a család.
Wodehouse: áááá nem veszek én minden nap. 1 kg 1990 Ft ( 1 vödör) vagy kimérve 1390 Ft / kg.
Csokiban is a sörben is a minőségit veszem meg. Inkább kevesebbet eszem de az legyen normális és minőségi. Az általam imádott csoki 700 Ft / 100 gr.

" alt="

">
Ez igaz hogy tömlőssel van írva, de lehet hogy Medvével is jó, még nem próbáltam csak tömlőssel. Azzal nagyon finom.
Quick Ham and Mushroom Tagliatelle
Gyors sonkás gombás metélt
200g gomba (szeletelve)
300g száraz szélesmetélt tészta
2 evőkanál tej
1 nagyobb darab margarin vagy vaj
1 evőkanál fokhagymakrém vagy 1 gerezd fokhagyma
frissen őrölt feketebors
Friss vágott petrezselyem
Elkészítés
(1) Főzzük meg a száraztésztát
(2) Serpenyőben melegítsük meg a margarint, adjuk hozzá a fokhagymakrémet vagy nyomjuk bele a fokhagymát, adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát, pirítsuk míg meg nem puhul a gomba.
(3) Adjuk hozzá a felvagdalt sonkát, a tejet és a tömlős sajtot. Melegítsük amíg a sajt jól fel nem olvad, a tej fel nem melegszik.
(4) Frissen őrölt feketeborssal fűszerezzük, kevéske frissen vágott zöld petrezselyemmel megszórjuk.
(5) A tésztávl összekeverve azonnal tálaljuk.
Viki,
hát ha sok pénzed van.

" alt="

">
Nórika,
az offtopciban írták, de már máshol is olvastam a neten, hogy duplán panírozva rántott sajtként sütik ki. (Én egyszer csináltam még régen.)
Wodehouse: De nem akarok! Mert az már nem az igazi. Megveszem a Culinarisban.
Egyébként görög joghurtot otthon is elő tudsz állítani.

" alt="

">
Wodehouse
nem olvastam a panírozást (itt visszaolvastam, de nem láttam). Mire gondolsz..?
Hát attól még hogy máshogy csinálod, lehet finom... Én mindig tömlős sajtkrémmel csinálom, legalább ugyanannyira izlik, mint az eredeti.
Nórika: kenyérre kenjük és megesszük, vagy olcsón eladjuk.

" alt="

"> Ezt a két megoldást látom.

" alt="

">
Jujjjjjjjjjj! ne mondj ilyet!!!!

" alt="

"> Tzatzikibe nagyon gáz. Tzatziki kizárólag görög joghurtból áll (Culinarisban megvásárolható a Perc utcában) fokhagyma és reszelt uborka. Semmi más! Se kapor se medve sajt. Az az emberiség elleni vétek lenne ha Medve sajtot tennél bele.

" alt="

">
A panírozást már írták. Szerintem jó például tzatzikibe is, bár a tömlős sajtkrémmel finomabb.
Úgy emlékszem, volt olyan játékuk is, ahol receptekkel(is) lehetett pályázni.
Ti mit csináltok ennyi Medve sajttal..? Van valami ötletetek, a normál felhasználáson (szendvics) kívül..?

" alt="

">
mostanában van a pennybe egy finom jégkrém. Négy fajta van benne, strachatellás meg ilyenek, csokidarabokkal, na az nagyon fincsi.

" alt="

">
Nálam jöhet, a tiramisus, somlói galuskás, madártejes. A dobostortásat még nem kostóltam, de az is fincsi lehet.

" alt="

">
Tényleg az volt a legjobb.

" alt="

"> És a te jégkrémedet én is szívesen venném.
Álmaim jégkréme (amit nem akarnak feltalálni) tejszínes, vaníliás citrom krém 52% kakaótartalmú, ropogós étcsokival bevonva. A Magnum játéknál majdnem bajban voltam, mert nekem/ nekünk túl édesek. De aztán felfedeztem a málnás-joghurtosat, amire rendesen rá is szoktam.
Nekem a citrom-csoki fagyi együtt a menő. Nyamm...
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások