An.13. Hozzászólás - 2009. augusztus 17. :: 14:04
2 dcl langyos, cukros tejben megfuttatok 1 élesztőt.
50 dkg sima lisztben nagyon alaposan elmorzsolok 25 dkg margarint, hozzáadok sót, 1 egész tojást, 2 dcl tejfölt, 10 dkg reszelt trappistát vagy más sajtot, és az élesztős tejet. Összegyúrom - elég sok lisztet felvesz még plusszban ilyenkor. Mikor már majdnem megkelt kinyújtom, megkenem 10 dkg Medvesajttal, visszahajtogatom és a deszkán pihen még negyed órát.
Utánna a szokásos módon kinyújtom, kiszaggatom, tetejét megkenem tojással és teszek rá reszelt sajtot. Kb. 20 perc alatt megsül.
Ez elég nagy adag, ha sok lesz, kisütve lefagyasztható. De pl. mikor a suli van nekem a gyerekek viszik tízóraira is, jobb mint a bolti sajtos

" alt="

">
JÓ étvágyat

" alt="

">
Marita Hozzászólás - 2009. augusztus 17. :: 13:25
An.13...!
Nagyon jó ötlet, főleg most a nyerős sajttal nem sokan tudunk "mit kezdeni"..

" alt="

"> Légy szí' írd be...Köszönöm!..

" alt="

">
marycsiga
Hozzászólás - 2009. augusztus 17. :: 13:14
lindababa,itt csak most olvastalak,de ott már lerendeztük

" alt="

">
én délelőtt inkább a emailt nézem,a fórumot olvasni nem nagyon van időm,csak ebéd után.
An.13. Hozzászólás - 2009. augusztus 17. :: 12:23
Hátha valaki hasznosítani tudja az ötletet

" alt="

">
Nálunk nagy sláger a Medvesajtos pogácsa

" alt="

">
Régebben tömlős sajtból készítettem, most ugye a kockasajt a nyerő
NAgyon egyszerű, készítek egy alap sajtospogácsa receptet, és amikor már majdnem megkelt a tészta kinyújtom, és kb. 10 dkg sajttal megkenem, majd visszahajtogatom a téstzát és így kel még kb. 15 percet.
Sokkal tovább puha marad a pogácsa, és a 2 féle sajttól sokkal finomabb az íze! Nálam a lányok kedvence

" alt="

">
Ha valakinek kell az alappogácsa recept szívesen beírom.