Megoldódott a kérdés, némi várakozás után már engedett belépni

Na, gondoltam, kipróbálok egy bountys kódot. Interneten beküldtem, jött a válasz smsben, nem nyertél, de regisztrációd adatai, stb. Csak éppen nem fogadja el a jelszót, azt írja: hibás bejelentkezés
Más is járt már így?

A mi fogyasztásunk (66 nm panel) 242 kWh + az évvégi elszámolás. Nálunk is egész nap mennek a gépek, hol az egyik, hol a másik, sokszor egyszerre több is(éjszaka is). Viszont minden világításunk energiatakarékos (halogén égők, neon, energiatakarékos izzók). Egy helyen van csak hagyományos villanykörte. Amikor vásároltuk a nagyobb háztartási gépeinket, nagyon odafigyeltünk, hogy mennyit fogyasztanak. Volt olyan, hogy amit kinéztünk, az mellett inkább elnéztünk. Mi is meglepődtünk mekkora különbségek voltak pl. a hűtőgépek esetében.
Annyira nem kell, szerintem ennyi a fogyasztásom, csak meglepődtem hogy mások mennyire keveset fogyasztanak. Pazarló fogyasztó vagyok.
amit Uomo említett azt a szerkentyűt minden Elektromos Művek irodában gondolom így hívják !
Ingyen ki tudod kölcsönözni meghatározott időre ,egy hét talán !
de ennyi idő elég is !
Segítségével könnyen ellenőrizheted melyik készüléknek mi a fogyasztása !!
mondjuk a gépek majdnem egész nap mennek, a szobában 6+3 égő állandóan megy, mikró + sűtő. hm. eddig nem találtam soknak, mert állandóan írogattam és amikor vettünk valamit látszott, hogy "megdobta" a fogyasztást. De most hogy írjátok, hogy 100 hát kiakadtam.

Reácska!
65nm panelban 500-at fogyasztok. Már én is gondoltam a mérőóra bevizsgálásra.
Pedig én eddig ennyit fogyasztottam, és nem gyertyával világítok, sőt a hűtőm sem az ablakban van.

Mi a túrót csinálok?

Nálam 300 a havi fogyasztás. Fogyasztok ennyit ez tuti, de hogy lehet 100-at havonta? Szinte lehetetlennek tűnik.
Jobb óvatosnak lenni mint póruljárni.

Nálunk, Pakson a nagy atomerőmű árnyékában is vannak áramgondok, ezek az "..Ász"-ok nincsenek a helyzet magaslatán, csak akkor, amikor benyújtják a számlát.
Köszi, majd holnap kihúzkodunk mindent és megfigyelek még pár napig.
Viszont a mélyhűtő már tényleg régen volt leolvasztva.

Átcsaptunk Elektromos Művek Szakértőnek!

Szia szalika!
segítés céljából jelentkezem
Lehet kérni havi leolvasást bizony, semmi probléma, és akkor havonta készül elszámolószámla. Nem jár plusz költséggel.Ha ti is úgy érzitek, hogy megnőtt a fogyasztásotok, akkor biztosan az történt. 220 Kwh még nem olyan sok, hiába kicsi a lakás. Ha mérőkivizsgálást kértek, akkor, ha kiderül, hogy jó a mérő, sajna ki kell fizetni a mérőkivizsgálás ktgeit.
Ha még valamire kíváncsi vagy, írj!
Mi is úgy csinátunk, hogy először mindent kikapcsoltunk. De tényleg mindent kihúztunk a falból. Mivel nem pörgött az óra, tehát nem lopják az áramot. Aztán talán szobánként,ezt már pontosan nem tudom.
De gondoljunk bele, hogy a hűtő mellett vannak a kijelzős órák, ami szintén megy egész nap, mutatja az időt. Nekünk ebből több is van, ez olyan, mintha a tv menne egész nap. Ezek is viszik a fogyasztást rendesen.
Elvileg előfordulhat, hogy túlterhelés, vagy valaminek ellenállása valamiért óriási lett, pl. hűtő ha jeges, a fogasztása kb. megnégyszereződhet. Először kapcsolj ki mindent, és nézd meg, hogy forog-e az árammérő. Fél perc elég, annyi idő alatt hűtő se olvad ki

aztán megnézni, mitől lódul meg.. látatlanban nincs több tippem

Most én is le fogom olvasni naponta 3-szor és figyelem mikor milyen gép megy. Szerintem a tv, hűtő, számítógép nem fogyaszthatnak olyan túl sokat. Igaz a számítógép és tv szinte reggeltől estig megy, csalódnék ha ez lenne az oka.
Tényleg, mi is mértük. De minden rendben ment.
A fogyasztás méréséhez: Győrben pl. kérhető az Édásztól oylan izé, amivel minden háztatrtási eszköz fogyasztása megmérhető, így kiderül, hol mekkora a pazarlás, és nagyjából tervezhető a fogyasztás.. Ha jól tudom, ez itt a Sparban lévő központban kérhető, egyszerűen, ingyen. Valószínüleg máshol is adnak ki egy időre hsználni. Érdemes kipróbálni.
Nekünk is hirtelen ... akartam írni.

szalika
Nemkünk hirtelen több lett a fogyasztásunk. Mi itthon azzal magyaráztuk magunknak - megnyugtatásként -, hogy a számítógép miatt. Mert hogy az naponta megy 8-9 órát. A számítógép előtt kevesebb volt a fogyasztásunk, de mióta internet is van, azóta nőtt meg. Megaztán minden elektromos, a mikrót is sokat használjuk, a hűtő egész nap megy, a tv, video sokat üzemel. Nekünk havonta jönnek leolvasni, mi is írjuk, így követhetőbb.
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások