Fürtöske 2004. 03. 05. 07:59 #6
Postás létemre nagyon felháborítónak tartom ezt a cikket. Alapjaiban megalapozatlanul vádolja meg a postás dolgozókat, a közvéleményt írányítottan befolyásolva, mi szerint a postás dolgozók hagyták cserben a postát!
Talán egy kicsit érdemes lett volna körülnézni!
- Hosszú heteken keresztül tesztelték az új központot - mondja Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője. - A kiemelt feladók küldeményeit dolgozták fel Budaörsön. Az egy hónap alatt csak kisebb technikai problémák akadtak, amit azonnal ki is küszöböltünk. -
Vajon miért fagynak le állandóan a számítógépes rendszerek?
Vajon a gépsorok miért nem úgy működnek, ahogy tervezték őket?
Vajon ki tudja, mi került 14 milliárdba?
Vajon miért van a 14 milliárdos beruházással épűlt új épület megsüllyedve, a fal megrepedve?
Vajon miért nem tudnak rendesen beállni a gépkocsik?
Vajon ki tudja, hogy melyik járatnak, mikor, hova kellene mennie?
Vajon ki tudja, hogy a munkafolyamatok milyen magas szinten vannak megszervezve?
Vajon ki tudja, mit jelent ez a "kiemelt bérezés", mennyit jelent(ene) az ott dolgozóknak?
15 évvel ezelőtt még a hírközlés, és a telefon (Matáv) is a postához tartozott. Ekkor a vezérigazgatóság létszáma valahol 500 fő körül volt, akik postások voltak. Ez még akkor volt, mikor még Doros úr volt a "főpostás" (régi szép idők). Azóta folyamatosan létszámcsökkentés van a postánál, "nem jövedelmező" tevékenységeket adnak el (érdekes módon, akik megveszik, rövid időn belül igen jövedelmező vállalkozást modhatnak magukévá), mégis a vezérigazgatóság létszáma közel a négyszeresére növekedett. A saját szakmájukban biztos jó szakemberek, de vajon hányan vannak közülük, akik elmondhatják magukról, hogy "postás vagyok", hányan mondhatják az, hogy "tudom, mit jelent a posta". Túlnyomó többségük még a saját lakóhelyén dolgozó postást sem ismeri.
Ennyi fizetésért (1-2 milla havonta, + kedvezmények, + járulékos kiegészítések, + stb,...) én is elmennék a Paksi atomerőműbe valami jó kis állásba, és ha nem megy valami, majd azt mondom, hogy "cserben hagytak a dolgozók", pedig kiemelt fizetést (nem sokkal a minimál bér felett) ígértem nekik.
Amúgy szerintem még a jövő hétre sem áll helyre a budaörsi OLK, bármit mondanak.
Biztatóan hangzik, bár én sem vártam mást