leírnád azt is, ha ez a cukkinis beválik akkor megpróbálkozom azzal is.
Párom nagy hús fogyasztó nem tudom mit szól majd hozzá.
Finomságok
Összes fórum téma| Hozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 38 / 52 oldal |
Roni: muszakát is tudsz csinálni, az is tök egyszerű és nagyon finom. Legalábbis én imádom. (Ha szeretitek a padlizsánt.)
rákerestem, a termése fogyasztható.
nem láttam még ilyent üzletekben.
nem láttam még ilyent üzletekben.
Az egész része.
" alt="
"> Eddig én se tudtam mi ez. Google kiadja ha beírod.
" alt="
"> Eddig én se tudtam mi ez. Google kiadja ha beírod.köszi Viki, megpróbálom így elkészíteni.
nem tudom mi az az okra, meg hogy melyik része fogyasztható
nem tudom mi az az okra, meg hogy melyik része fogyasztható
Roni: ez nagyon fincsi lesz, évek óta szoktam. Csak csinálj egy kis husis ragut, sűrűt, némi áztatott zsemlét is tehetsz bele és azzal töltsd meg. tetejére én besamellt + sajtot szoktam tenni. Cukit előre nem kell megfőzni, jó zsenge az. Vágd ketté, kapard ki.
Én most ettem okrát, és azt keresem hol lehetne olyat venni, mediterrán, meleg éghajlati növény, nagyon fincsi. "OKRA"
Én most ettem okrát, és azt keresem hol lehetne olyat venni, mediterrán, meleg éghajlati növény, nagyon fincsi. "OKRA"
köszönöm
már nem tudom mit főzzek, panírozni nem nagyon szeretek, azért gondoltam meg kéne tölteni.
még sosem csináltam ilyet.
van vmi bevált receptetek?
már nem tudom mit főzzek, panírozni nem nagyon szeretek, azért gondoltam meg kéne tölteni.
még sosem csináltam ilyet.
van vmi bevált receptetek?
Roni: holnap pont az lesz az ebéd.
" alt="
"> Ne rakj bele!! Én se teszek.
" alt="
"> Ne rakj bele!! Én se teszek.Én nem rakok bele.
csinált már vki darálthússal töltött cukkinit?
rakjak bele rizst vagy ne?
rakjak bele rizst vagy ne?
Én ma sárgabarackos lepényt sütöttem, jött az egész család és mindenki belakmározott. Isteni volt!
" alt="
">
" alt="
">Köszi Meske ezt az egyszerű, de finom receptet. A héten (eddig) már kétszer megsütöttem
" alt="
">
" alt="
">Meske Hozzászólás - 2009. június 15. :: 17:55
Meggyes pite:
1 tojás, 2 dl tejföl, 20 dkg cukor, 1 cs. van.cukor, 25 dkg liszt, 1/2 sütőpor. Zsírozott, lisztezett tepsibe (nem lesz sok a tészta, úgy kell széthúzni), rá a meggy, de szépen megemelkedik, mire megsül.
Meggyes pite:
1 tojás, 2 dl tejföl, 20 dkg cukor, 1 cs. van.cukor, 25 dkg liszt, 1/2 sütőpor. Zsírozott, lisztezett tepsibe (nem lesz sok a tészta, úgy kell széthúzni), rá a meggy, de szépen megemelkedik, mire megsül.
erika1983 köszönöm a gyors választ, megnézem
" alt="
">
" alt="
">agica5
nlcafe-n láttam répatortát
nlcafe-n láttam répatortát
Nincs valami jól bevált répasüti receptetek?
Princess leveles:
4 háromszögre vágtam, megkentem (csípős) ketchuppal, mustárral, beletekertem egy-egy virslit és megsütöttem.
Jelentem, el fog fogyni minden leveles tészta a mélyhűtőből!
" alt="
">
4 háromszögre vágtam, megkentem (csípős) ketchuppal, mustárral, beletekertem egy-egy virslit és megsütöttem.
Jelentem, el fog fogyni minden leveles tészta a mélyhűtőből!
" alt="
">Olvastam, hogy a sárga túró is szóba jött a fórumon. Én nem szeretem, de a férjem (náluk ez hagyományos húsvéti étel) imádja:
Sárgatúró
Hozzávalók:
1 l. tej
12 db tojás
5-7 evőkanál cukor
pici só
A tejet forrásig felmelegítjük. A tojásokhoz hozzáadjuk a cokrot és a sót, és csak annyira keverjük össze, hogy a tojássárgák szétmenjenek. A forrás kezdetén lévő tejbe öntjük, és folytonos keverés mellett 1-2 percig főzzük Amikor összetúrósodott, gézbe vagy tüllbe öntve, hideg vízbe mártott kézzel gömbölyű alakra formáljuk, rázogatjuk. Olyan helyre akasztjuk föl, ahol kicsöpöghet belőle a savó, és legalább 5-6 órán keresztül így hagyjuk. A gézből kivéve szeletelhető, ha szeretjük dúsíthatjuk mazsolával is.
A sárgatúró receptjét, még férjem nagyapjáéktól kaptam meg, ott jellegzetes húsvéti étel. Alapjában véve édesség, de (mint mi is), sokan a sonkához, a sonkaléban főtt kolbászhoz eszik , így nagyon pikáns, az asztalon pedig friss sárga színével hívja fel magára a figyelmet.
Sárgatúró
Hozzávalók:
1 l. tej
12 db tojás
5-7 evőkanál cukor
pici só
A tejet forrásig felmelegítjük. A tojásokhoz hozzáadjuk a cokrot és a sót, és csak annyira keverjük össze, hogy a tojássárgák szétmenjenek. A forrás kezdetén lévő tejbe öntjük, és folytonos keverés mellett 1-2 percig főzzük Amikor összetúrósodott, gézbe vagy tüllbe öntve, hideg vízbe mártott kézzel gömbölyű alakra formáljuk, rázogatjuk. Olyan helyre akasztjuk föl, ahol kicsöpöghet belőle a savó, és legalább 5-6 órán keresztül így hagyjuk. A gézből kivéve szeletelhető, ha szeretjük dúsíthatjuk mazsolával is.
A sárgatúró receptjét, még férjem nagyapjáéktól kaptam meg, ott jellegzetes húsvéti étel. Alapjában véve édesség, de (mint mi is), sokan a sonkához, a sonkaléban főtt kolbászhoz eszik , így nagyon pikáns, az asztalon pedig friss sárga színével hívja fel magára a figyelmet.
Segítsetek ki egy recepttel : meggy és apróra vágott dió van benne , sűrűbb a tésztája a piskótáénál .
Lerta ,szavaztam
" alt="
">
Lerta ,szavaztam
" alt="
">http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=herta
Akinek tetszik, szavazhat is!
" alt="
">
Köszi!
Akinek tetszik, szavazhat is!
" alt="