Ani-ha: Tényleg. Anyu még szokott is csinálni elég gyakran. 8 kg meggyet magoztam ki neki hogy tudjon csinálni meggyszezonon kívül is.

" alt="

">
Visszatérve a naptejre, a nyaralásunk alatt pont egy hülye kérdés kezdett el foglalkoztatni. Szerintetek a full négerek is bekenik magukat naptejjel vagy nekik nem kell?

" alt="

">
Tényleg, a tyúkláb az szövetminta, nem?

" alt="

">
Viki, a süti az lúdláb!

" alt="

">
Viki ragaszd le ragtapasszal, akkor nem tudod piszkálni
A fiamnak a lábán nőtt szemölcs. Elvittem bőrgyógyászhoz, augusztus 28-ra előjegyezte "műtétre" (a szemölcs leégetése is már műtét a mai modern időben). Egy ismerős ajánlotta, hogy ha nem akarunk addig várni, keverjek sertészsírba szalicilt (80% zsír, 20% szalicil). Este jól áztassa ki, a szemölcs tetejét kicsit le kell reszelni,bekenni szigorúan csak a szemölcsöt, és ragtapasszal leragasztani. Ezt csináltuk 9 napon keresztül, és a 8 mm átmérőjű szemölcs egy része a 8. napon leesett, a maradék a 9. napon. Vigyázni kell, mert van aki szalicil-érzékeny lehet. Nekünk bevált, a doki is csak bólogatott, hogy szép.
Persze hogy piszkálom mert idegesít, itt van az ujjam végén. De el fogok menni dokihoz. A talpamra meg vettem szalicilt.
tyúksegg

" alt="

"> Nem is hallottam róla. Gyerekem meg azt kérdezte a minap tőlem hogy na elmúlt már a tyúklábad?

" alt="

"> Az meg valami süti.

" alt="

">
A tyúkszem bőrkeményedés, a szemölcs vírusfertőzés miatt kialakult prizmás szerkezetű elváltozás. Van vagy 50-70 féle. Ha sokat piszkálod, csak szétkened a fertőzést.
Olvasgass:
http://href.hu/x/9okw
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szem%C3%B6lcs
Sőt, lányok, a tyúkszem és a tyúksegg sem ugyanaz (kérem nem vihogni

" alt="

"> )
A gyereknek volt pár éve a lábán, a bőrgyógyász írt fel spéci kenőcsöt, vagyis inkább valami barna löttyöt, azzal kellett pöttyinteni rá esténként, majd beragasztani és egyébként kapargatni. Elmúlt, kikapartuk, aztán következő évben ugyanezt eljátszottuk. Állítólag hajlama van rá.
Viki,
szemölcsre van valami lefagyasztós cucc a patikákban, de azzal én is inkább bőrgyógyászhoz mennék...
mia
a kézen is van tyúlszem, magyarul bőrkeményedés.
Viki bőrgyógyászt javaslom, mert a szemölcs tulajdonképpen vírusfertőzés
mia: én azt hittem hogy a tyúkszem = szemölcs, csak a tyúkszem tájszólás.

" alt="

">
mia: igazából nem tudom. A kezemen kb. 3-4 hete jött ki. Újra és újra levágom és mindig kijön. Mitől alakulhat ez ki?

" alt="

"> Oké akkor elmegyek dokihoz vagy gyógypedikűröshöz, mert baromira zavar is.
Viki
az tuti,hogy tyúkszem a kezeden? Nem szemölcs? Mert a tyúkszem a lábon az pl kényelmetlen cipőtől jöhet ki, ami nyomja a lábat , vagy meggyűri a bőrt,stb. A kézen egyáltalán nem jellemző, ott szemölcs szokott lenni. Én tuti elmennék a helyedben gyógypedikűröshöz, az szakszerűen megállapítja,hogy mi az a kezeden és kezeli.
Köszi szépen mindkettőtöknek. Nekem kéz ujjamon van egy, ez nem rég jött ki, vagdosom ollóval, mindig újranő, igaz áztatás nélkül. Másik a talpamon van na az gázabb eset.
Én már rég használtam tapaszt, a kislábujjamon, ott működött. Ollós műtétet is hajtottam már végre, nem olyan szörnyű, mint amilyennek látszik.

" alt="

">
Viki, nekem a kezemen volt pár éve. A tapasz nekem semmit nem ért, totál feldagadt a bőr, és hiába kapargattam a közepét semmi... aztán elegem lett pár hét szenvedés után... jól kiáztatam és ollóval ahogy tudtam kivagdostam. Utána el is múlt...
Cirbolya: én tapaszt tettem a talpamra, de mivel egész nap mezitláb mászkálok, kb. 1 óra múlva leesett.
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások