sada,
ez nem csak a sorállománynál fordul ám elő, az enyéim is tették anno "megkérdőjelezhetővé" így az erkölcsimet.

" alt="

">
elanor6,
Gratulálok, teljen nagyon sok örömötök a piciben!

" alt="

">
Örömmel tudatom veletek, hogy 2009. március 19-én megszületett a fiam.

" alt="

">
nemeths
Amikor a lányom pici volt, egy laktanya mellé jártunk a gyermekorvoshoz. Az apja épp sorkatona volt.
Minden szembejövő, egyenruhás katonának azt kiabálta: Apa, apa!
Alig volt ciki.

" alt="

">
Nekem a kicsi az a halakat keresztelte át és cimcimek lettek, de hogy miért cimcim, csak ő tudta volna ,megmondani

" alt="

">
Nálunk Levi mond utánunk mindent, de 90% csak az első szótagot

" alt="

">
A porszívó viszont "pé" lett, hogy honnan jött ez ki tudja

" alt="

">
nálunk is most kezd a pici "beszélni"!
A sógoromat Sándornak hívják, és amikor a lányom pici volt Sasának hívtuk, hogy könyebben ki tudja mondani a lányom. A pici most Jajának hívja. Az utcán meg mindenki papa.
pici lányunk most kezd beszélni, és úgy mondja a napot, hogy "pam". Annyira kis édes! (most már értem, hogy az anyukák miért értik a gyerkőcöket, amikor az idegenek nem)
két menstégem van:
1. - A sóskafőzelék a múlthéten még csak "sósfőzelék volt, kitudja mikor keresztelkedett.
2. . Mind a kettő zöld, kitudja megkülönböztetni őket éjjel a sötétben?!

" alt="

">
Nem zörög a haraszt...

" alt="

">
Ha neked már a sóska főzelékről is a postás jut eszedbe, ott lehet vmi!

" alt="

">
De komolyan:
Rég megtanultam, ha nem értem pontosan, mit kérdez a gyerek, akkor vissza kérdezek, kifaggatom:
Tuti, hogy nem arról beszél, ami egy felnőttnek elsőre beugrik a kérdés hallatán!
Este lefekvés után oda jött mellém a kissebik fiam és a következő párbeszéd zajlott le- egész éjjel ezen nevettem-
" -Anya! Te szereted a leveles Jóskát?
- Kicsim hogy kérdehetsz ilyet? Kitől hallottad?- nem kicsit döbbentem le- Én csak apukádat szeretem és egyébként a postás bácsit Sándornak hívják és már nagyon öreg.
-De anyaa! Azt a Jóskát aminek szára van!
-?????????????????????
-Tudod a Jóska főzeléket! "

" alt="

">

" alt="

">

" alt="

">
Hát nem kicsit vagyok bamba

" alt="

">
Lehet rajtunk nevetni

" alt="

"> - mi is azt tettük.

" alt="

">
Indultunk a Tescoba, felöltöztettük a gyerekeket /legalábbis az hittük/, kiküldtük őket a lépcsőházba, hogy ne melegedjenek be, amíg mi is felvesszük a cipőt és a kabátot.
A lányom kopog, hogy a 2 éves fiam mutogatja neki, hogy nincs cipő a lábán!!!

" alt="

">
Jó, hogy a gyerek azért figyelt

" alt="

">
Az én szememben a kén az vegyszer. (bár nem értek hozzá) De ez rárakódik (most ebben az esetben) a mazsolára, aztán utána meg megetetjük a gyerekkel?
Hát ez a baj, hogy az ember azt sem tudja, hogy mikor dönt jól. Nekem már eleve előítéletem van a különféle adalékanyagokkal meg tartósítókkal szemben. Talán lehet, hogy az a jobb ha nem is tudok róla, hogy miben mi van.
Szóval, lehet, hogy a másik mazsola nem kénezett, de lehet, hogy gombás, s az rosszabb.
Sőt, a borászatban is használják.
Kénezés: egy kénszeletet elégetnek. A kén a levegő oxigénjével vegyül és kén-dioxiddá lesz, mely aránylag csekély mennyiségben is sokféle baktériumra méregként hat.
Régi öregek is használták a ként a befőttek, savanyúságok eltevésekor.
Rostára tették az előkészített gyümölcsöt, zöldséget és kénlapot gyújtottak alatta, majd letakarták. Nem barnult meg, szép élénk színű maradt.
Szóval ez nem vmi modern kori huncutság.
Igen, ezt én is hallottam. Lehet, hogy pont ezért. (sőt még a mákra is ezt mondják) Bár én bevallom őszintén egyiket sem szoktam megmosni. De ezek után már meggondolom.
Ezt én sem hallottam még, de nekem nagymamám azt mondta, a mazsolát mindig meg kell mosni.
Képzeljétek, pénteken a védőnő felhívta a figyelmemet, hogyha mazsolát vásárolok (a babának) figyeljek arra, hogy kénmenteset vegyek. Nekem eszembe sem jutott, hogy ilyet is nézni kell!. Állítólag a kéntől nem tapad össze.(ez a fajta , ragacsos, összeáll egy csomóba nem túl gusztusos, de nem ez a lényeg) Tehát amit eddig "pergő szemű" mazsolának vettem az kénezve volt. Tegnap leteszteltem és a boltban külön, a polcra is ki volt írva, hogy kénmentes mazsola. Hát ezt eddig nem figyeltem. De döbbenet, hogy mi minden van!

" alt="

">
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások