Én még azon gondolkoztam hóvége van és ennyi embernek volt pénze piára. Étteremre, bulira...
Tök csórok a magyarok. 🤔
még mindig ennyi...Zacher Gábor óriási felelőtlenségnek tartja, amit látni lehetett. A hatvani kórház főorvosa az Indexnek azt mondta: a féktelen bulizás hatásait két hét múlva fogja megérezni az egészségügy.
KAPCSOLÓDÓ
Index – Terasznyitás, avagy az eufória napja – Galéria
Index – Terasznyitás, avagy az eufória napja – Galéria
„A terasznyitás utáni rajzásra annyit tudok mondani: mi, egészségügyi dolgozók ott leszünk a betegágy mellett, beadjuk a megfelelő gyógyszereket, mindent megteszünk majd az emberek életéért” – mondta az Indexnek Zacher Gábor, a hatvani kórház főorvosa. A toxikológust azt követően kerestük, hogy április 24-én megnyitottak a teraszok és kerthelyiségek.
Az első félszabad estén bulinegyeddé változott a főváros, a bezártságból hirtelen szabadulva tömegek lepték el a vendéglátóhelyek kiülős részeit, mintha egy fesztivál lett volna Budapesten. Zacher Gábor nem fesztiválnak nevezné a képeken látottakat, hanem rajzásnak.
s a szomorú az, ők a következő napokban járnak mindenfelé, metróznak, vásárolnak, terítik a "cuccot" annyit üzenek nekik K...K BE!
sada!
Nem kívánom senki halálát, de nem is fogom sajnálni azt, aki a saját és mások életét veszélyeztetve önként és dalolva belemegy a tömegbe, mindenféle védelem nélkül, ezzel FELESLEGESEN és SZÁNT SZÁNDÉKKAL veszélynek kitéve saját magát (ha már más nem érdekli). Ez esetben ha választanom kell, hogy ő vagy az, aki betartott mindent, nyilván utóbbit fogom választani. Igazából azt tartanám fairnek, hogy ha lehetne ellenőrizni valahogy, hogy akik a következő 1-3 héten belül kórházba kerülnek esetleg, ott voltak e ezeken az összeröffenéseken, mert ha igen, akkor kapacitástól függően, szelektálni kellene, hogy kit látnak el a kórházban és kit nem. Persze, ezt nem lehet kivitelezni, mert nem lehet ellenőrizni, magától meg biztos nem fogja beismerni, amikor az élete múlhat a dolgon. De nem tisztességes majd olyantól elvenni a kórházi ágyat és ellátást, aki önhibáján kívül került oda. Tudom, hogy nyers amit írok, de egyszerűen szép szóval és empátiával nem lehet már felhívni a figyelmet a felelőtlenségre és önzőségre. Ha annyira vágyott a vigadozásra és társaságra, akkor biztos nem fog neki tetszeni, hogy az intenzív osztályon egyedül haldoklik.
Nem az a gond, ha valaki felelősen cselekszik. Láttam tegnap a tv Ben jó megoldásokat, nekem azzal pl semmi gondom, hogy kihagynak minden 2.asztalt. Hiányzik az embereknek a társaság és jó ez így. Legyenek együtt, de figyeljenek másokra. Az pedig, hogy nem mindenki beteg nem lehet tampont. Ha csak 1 töltény van a fegyverben akkor sem húzom meg.
Sziasztok
Mi is voltunk szombaton Velencei tónál és este Budapesten egy teraszon is. Minden rendben volt, nem volt sehol tömeg amerre mi jártunk. Maszkot csak az utcán meg a vonaton használtunk. A teraszon is csak annyian voltak, ahány hely/szék volt. Nem volt tömeg. S kijárt már ez nekem/Nekünk. Egy éve nem voltam sehol, mert tavaly nem jártam el, hiába volt megengedve novemberig
S azt elfelejtitek, hogy nem mindenki beteg, s nem mindenki terjeszti a covid influenzavírust sem.
Vessen is magára - írod jelica.
Nem csak ő lesz érintett, hanem mindenki amerre jár. Köhög, tüsszent, megfog, stb.
Ettől függetlenül nem értek velük egyet, de ez a kívánság elég szomorú valahol.
Sokan gondolom tinik voltak. 1 éve be vannak zárva, hiányoznak a barátaik. Persze lehetne annyi eszük irhatjatok, de ez nem ennyire fehér - fekete.
"Azért szerintem ez nem normális hozzáállás."
Nem.
De ettől még nem kívánom a haláluk.
"most kaptunk végre "engedményt"
Túl korán.
+ nem voltak ott a rendőrök, hogy nézzék a szabályok betartását.
Miután senki sem szólt rájuk, végképp elengedték magukat.
Vigyázzatok magatokra, mert más nem fog vigyázni rátok!
szigiagi, SzilviaS
Ketten tökéletesen megfogalmaztátok a gondolataimat. Teljesen egyet értek.
szindilu, sada
Hát lehet, hogy hátborzongató sada, de nem voltál itt és nem láttad szombat este Pécset....
Mondjuk élőben én sem, de leírom mi történt:
21:30 és 21:45 között ért haza a legnagyobb fiam a barátnőjétől, nem mellesleg kb. 2 perce lakunk a Széchényi tértől. Azt mondja nekem: "Anya, legalább 1000 ember tolong a téren, annyian vannak, mint máskor ha koncert van, vagy inkább többen!"
Simán rávágtam: "Túlzol kisfiam, délután voltunk boltba, tele voltak a teraszok, de 1000 ember az qva sok..."
Mire ő: "Hát gyere nézd meg. Levideóztam..."
Valóban!!! Nem 1000 inkább 1500 ember volt kint, többségében maszk nélkül!!!!
Azért szerintem ez nem normális hozzáállás. Persze jöhet mindenki azzal, hogy 1 év után,....meg hogy végreeee.....
De!
Volt egy maszk nélküli nyarunk, most kaptunk végre "engedményt" de ez nem jelenti azt, hogy rögtön mindenkinek mennie kéne teraszon ücsörögni....Ez igenis felelőtlen magatartás és aki ott fertőződött meg a hétvégén, az vessen is magára!
"Ezekért az idiótákért nem kár"
Hátborzongató, amit írsz. Mindenkiért kár.
Nekik is van édesanyjuk, akik megsirassák őket.
Ráadásul ők még zömmel oltatlanok, a szülők, nagyszülők meg esetleg már oltottak.
Talán világosabban szájba kellett volna rágni, hogy egy oltás nem oltás. Attól, hogy az ország kb. harmada kapott már egy oltást, attól még nem lettek védettek. S az a bő másfél millió ember sem mind védett, aki már 2 oltást kapott. A védettséghez idő kell.
Ráadásul a kártya ami hasznos is lehetne, hamis biztonságérzetet ad.
Nagyon remélem, h ennek a nyitásnak nem lesz fekete pünkösd a vége.
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/az-ujrainditas-lepe
sei-4-millio-beoltottnal
Ezekért az idiótákért nem kár, még ha meg is sínyli az egyébként világszínvonalú nyugdíjrendszerünk :S Azokért az életekért viszont kár, akiknek ők továbbadják majd most, legyen az egy nagypapa korú bácsi vagy akárki, aki egyébként mindent betartott, de valahogy mégis átragasztották rá
Én csak azt nem értem, hogy rendőrség, katonaság hol volt ez idő alatt? Pécsen pl. biztos, hogy közterületen is kötelező a maszk állandó jelleggel, mégis egy rakat ember a nélkül sétálgatott a tumultusban (nem tudom máshol hogy van most a maszkviselés szabályozva). Ha nem is a szabályok betartása (ne adj isten, emberéletek megóvása) miatt, legalább a kasszába befolyó kis extra bevételért igazán járőrözhettek és büntethettek volna...
Ebből a sok huszonévesből egy csomó meghal
Hát tényleg baj lesz a nyugdíjrendszerrel...
Vhol szilveszteri hangulat volt.
4-6ról látni, hallani.
Nem vagy egyedül. Ezért a fieszta hangulatért még megfizetünk.
Nem a terasszal van a baj, hanem azzal, h sokan nem tudják, hol az elég.
Jó a hisztis én vagyok...
Oké az is igaz lehet én túlélem tünetmentesen, de mást megfertőzők, oké ez meggyőzött.
De amúgy szerintem ebből a teraszozásból baj lesz, rengeteg ember van, sokkal több mint szokott... egy adott helyen most ünnep van.
Ennyi ember kisebb területen, maszk nélkül, még akár levegőn se biztonságos. de ez is csak szerintem.
Szerintem eddig is lejött, h nekem semmi bajom a kártyához kapcsolt könnyebbségekkel, szóval én nem tartozom a "hisztizők" közé.
(a cikk szerint)
A kártyával van bajom, mert a neve "védettségi igazolvány", de valójában csak az oltottságot igazolja.
A kettő között még hetek, de akár 2 hónap is eltelhet.
Hamis biztonságérzetet ad.
"Az emberek életével szórakozni valóban hatalmas dicsőség."
Szintén a cikkből idéztem.
https://888.hu/piszkostizenketto/a-hulyeseg-diszkrimi
nal-4311455/
Az egész oltásnál csak egy hiba van, kérdés lett, nem kötelező. Kívánságműsor. Még jó, hogy M.on vannak kötelező védőoltások.
Ha valaki szakmailag hiteles forrásból utánanézett a covid patomechanizmusának, a legvégén az ember saját immunrendszere nyírja ki az illetőt.
Az pedig, hogy valószínű én tünetmentesen túlélem, de közben x embert megfertőzhetek, egyszerű felelőtlenség.
https://index.hu/belfold/2021/04/25/zacher-gabor-koro
navirus-magyarorszagon-terasznyitas-korlatozas-vende
glatas-oltas/
bezony....
Milyen táblázat?
Nézd meg a betegdokumentumok között.
Nekem nem volt még ilyen, remélem nem is lesz, úgy hogy ez csak egy tipp.
Azt lehet-e tudni, hogy aki igazoltan koronás vala, az melyik verzsönt kapta el? Az eredeti wuhanit, vagy esetleg a brit, netán a dél-afrikai mutánst?
Az EESZT adatokból ez kiderül? Mert nálam az figyel a táblázat MEGNEVEZÉS rovatában, hogy "Coronavírus ncoV WUHAN PCR*"
De ez szerintem csak a teszt megnevezése.
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások