Baba a legnagyobb Főnyeremény! Társalgó
Összes fórum témaHozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 5 / 72 oldal |
Nálunk a fecskendő néha "életmentő". Ha köhög és fáj a torka, akkor nem akar inni pohárból, csak a fecsivel iszik. Amikor nem evett egyáltalán, akkor egész nap azon szorgoskodtam, hogy a fecsivel itassam, nehogy kórházba kerüljünk.
Nálunk a fecsivel volt a kanálról tényleg bármit benyel
Bár után szegény elég fura arcokat vág néha...
Nem a kanállal van gond nálunk sem, hanem a tömény, édes trutyikkal .
Nálunk meg fecsiből nem hajlandó semmit.
Kanálról meg jöhet "bármi"
Kanálról meg jöhet "bármi"
pozitron: az a baj, hogy ha megérzi az ízén, akkor nem kéri.
Viszont ha oda akarom adni másnak, akkor gyorsan inkább megissza
Viszont ha oda akarom adni másnak, akkor gyorsan inkább megissza
bonnyka,
én az első teába szoktam tenni a szirupokat (már amikor szükség van rá, pl. C-vitamin, Multi, Rhinathiol, Ca-Kid), mert magába egyedül a Panadol babyt hajlandó kiszipókázni az adagoló fecskendőjéből.
én az első teába szoktam tenni a szirupokat (már amikor szükség van rá, pl. C-vitamin, Multi, Rhinathiol, Ca-Kid), mert magába egyedül a Panadol babyt hajlandó kiszipókázni az adagoló fecskendőjéből.
Tényleg Csanád a kisfiam
Talált, süllyedt.
Lehet Csanád, például.
Csani az minek a beceneve?
Évi**, nagyon köszi, akkor megnézem mindkettőt, meg veszek is kipróbálni, hogy melyiket issza meg Csani. Ezek felbontás után ugyanúgy "működnek", mint a rendes tej? Reggel-este 3 dl babatejet szokott inni, ha marad, betehetem a hűtőbe, másnap ugyanúgy használhatom?
bonnyka, szerintem csak ízlés és pénztárca kérdése.
Nekem a zabtej vált be, bár a rizsital is ízlett.
Az biztos, hogy a tehéntej helyett nyugodtan lehet használni mindkettőt, inni, sütni, főzni.
Nekem a zabtej vált be, bár a rizsital is ízlett.
Az biztos, hogy a tehéntej helyett nyugodtan lehet használni mindkettőt, inni, sütni, főzni.
pozitron, köszi! Szerintem tudom, melyikre gondolsz, olyat láttam is a patikában a múltkor, csak akkor inkább multivitaminosat vettem. Az narancsízű volt, de nem itta meg a fiam. A málnás hátha bejön neki
Lille, nagyon jó ez az oldal! Most böngészem át alaposabban, hogy mi minden van itt!
Lille, nagyon jó ez az oldal! Most böngészem át alaposabban, hogy mi minden van itt!
bonnyka,
kálciumpótlásra van szirupos megoldás is, és a legtöbb gyógyszertárban lehet is kapni. Ca-Kid a neve, egy málnaízű szirup, 200 ml-es kiszerelésben, amely már újszülött kortól adható.
(Én időszakosan adok egy keveset a fiamnak, mert nem egyelőre elutasítja a tejet, túrót. Joghurtot, sajtot imádja, így nem aggódom, majd megissza amikor akarja.)
kálciumpótlásra van szirupos megoldás is, és a legtöbb gyógyszertárban lehet is kapni. Ca-Kid a neve, egy málnaízű szirup, 200 ml-es kiszerelésben, amely már újszülött kortól adható.
(Én időszakosan adok egy keveset a fiamnak, mert nem egyelőre elutasítja a tejet, túrót. Joghurtot, sajtot imádja, így nem aggódom, majd megissza amikor akarja.)
Az öblitős tanácsot megfogadom, köszi, van is itthon narancs és levendula illóolaj. Ecet is mindig van itthon, mert az mindenre jó
Lille, nagyon köszi a cikket, átolvastam, elmentettem!
Igazából eddig sem ivott tehéntejet a kisfiam, mert amikor 14-15 hónapos kora körül elkezdtük bevezetni, akkor ekcémás lett az egész kis teste a tejtől, ezért azonnal elhagytuk és babatejet kap helyette. Azóta még nem próbáltuk, a tesztre vártunk volna, hogy kaphat-e, de a múltkori teszten ételallergia nem fért fel a karjára.
Évi**, melyik a jobb, a zabtej vagy a rizsital? Mitől függ, hogy kinek melyiket kell adni?
Igazából eddig sem ivott tehéntejet a kisfiam, mert amikor 14-15 hónapos kora körül elkezdtük bevezetni, akkor ekcémás lett az egész kis teste a tejtől, ezért azonnal elhagytuk és babatejet kap helyette. Azóta még nem próbáltuk, a tesztre vártunk volna, hogy kaphat-e, de a múltkori teszten ételallergia nem fért fel a karjára.
Évi**, melyik a jobb, a zabtej vagy a rizsital? Mitől függ, hogy kinek melyiket kell adni?
bonnyka, a tejet kiválthatod a dm-ben kapható zabtejjel.
Ott a legolcsóbb, bár így se kevés, 449,- Ft egy liter.
Ez a dm sajátmárkás zabteje, Alnatura. Még az íze is édeskés, bármit megfőzhetsz-süthetsz vele, amihez eddig tejet használtál.
Ha megszokta az ízét, önmagában is ihatja tej helyett.
Öblítő helyett pedig pazarul megteszi azj ecet és pár csepp illóolaj.
A levendula, citromolaj, fahéj fertőtlenít és illatosít is.
Az ecet szaga miatt nem kell aggódnod, nem fog érződni.
Kb. 3-4 evőkanál ecethez 10 csepp illóolaj az öblítő helyére.
Illóolajat is kapsz a dm-ben.
Ott a legolcsóbb, bár így se kevés, 449,- Ft egy liter.
Ez a dm sajátmárkás zabteje, Alnatura. Még az íze is édeskés, bármit megfőzhetsz-süthetsz vele, amihez eddig tejet használtál.
Ha megszokta az ízét, önmagában is ihatja tej helyett.
Öblítő helyett pedig pazarul megteszi azj ecet és pár csepp illóolaj.
A levendula, citromolaj, fahéj fertőtlenít és illatosít is.
Az ecet szaga miatt nem kell aggódnod, nem fog érződni.
Kb. 3-4 evőkanál ecethez 10 csepp illóolaj az öblítő helyére.
Illóolajat is kapsz a dm-ben.
Ha csak pöttyös a bőre nem mondasnám rám, hogy tejallergiás, mert tejallergiánál a széklete is megváltozhat a gyereknek. Nálunk a nagyobb fiamnál így derült ki. De csak intoleráns volt -ami azt hiszem kevesebb enzimet jelent, nem a teljes hiányt-.tejet abszolút nem bírta, de kevés tejterméket ehetett. Én a bölcsibe Sinlac tápszert vittem, azzal sűrítették a főzelékét, amihez tej kellett.
Van egy jó cikk róla:
http://www.etelallergia.hu/allergia/laktoz_intole
rancia.htm
Van egy jó cikk róla:
http://www.etelallergia.hu/allergia/laktoz_intole
rancia.htm