Itt egy másik:
http://adozona.hu/kalkulator_ber.aspx
Van jó néhány bérkalkulátor a neten, használjátok. Pl.:
www.fn.hu/kalkulatorok/berkalkulator/
krysztasz
Ha Miskolci vagy és még nem kaptál a munkahelytől választ esetleg megbeszélhetjük mi a problémád.Ehhez viszont látnom kell a bérelszámoló lapodat 2009 I.-VII. hóig.
napocska10
kértem adójóváírást, de én azt gondoltam, hogy az adójóváírás összegével lesz több a fizum. Mivel ezt nem láttam a papíron, kezdtem el gondolkodni, hogy is van ez. A többiek azt mondjárk, hogy sosem számolják el az adót, úgy van jól, ahogy van, adóelszámolásra nulla szokott kijönni.
Köszi, neked is.
Még mindig azon agyalok, hogy tudnék visszamenni a cégemhez dolgozni Gyes mellett. Ha megszüntetem a fizetés nélküli szabadságot (mert jelenleg ott vagyok), akkor szerintem köteles visszavenni. Csak azt nem tudom, hogy 8 órában, ahogy korábban dolgoztam, vagy kérhetem a részmunkaidőt. A gyest attól még kapom? Az alanyi jogon jár a gyerek 3 éves koráig, nincs a fiz.nélkülihez kötve ugye?
krysztasz
Pedig ezt neked más nem fogja tudni megmondani. Főleg ennyi információból.
Alapesetben ha kértél év elején adójóváírást akkor addig kapod, amíg a jövedelmed el nem éri az 1.250.000 forintot. Ha elérte, nem kapod tovább, a különbség pedig az adóelszámolásnál plusz-mínuszban rendeződik. De
többféle módszer is van az adóelőleg kiszámítására, ahány program, annyiféle algoritmussal dolgozik.
szildi
Köszi. A számfejtő vhol az ország másik végében van, én ilyet telefonon nem szeretek intézni, mert matekozásban szemtől szemben vagyok jó.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy mi van akkor ha 5 éve vagyok egy cégnél elmentem szülni és most gyesen vagyok,de mentem volna vissza dolgozni,kiderült a céget felszámolták és a papírjaim irattárban vannak.
A felszámoló közölte,semmi gond mehetek valamikor a papírjaimért.
A lényeg:ez jogilag tényleg rendben van,hogy se végkielégítés se szabikifizetés se egy árva papír az évek alatt.hogy mi történt?
Köszönöm a segítséget
Sziasztok!
Nekem is lenne egy kérdésem.
Mi van akkor, ha valakinek tgyás alatt csoportossal megszűnt a munkahelye? Ha a gyermek 2 éves korában vissza akar menni, vissza kell venniük?
Többen az mondták hogy igen, vissza kell vennie a cégnek, de a gyermek 3 éves korában elküldhetik. Ez oké is. De volt olyan jogi tanácsadó, ahol úgy értelmezik hogy nem köteles a munkáltató visszavenni.
Köszönöm a segítségeteket!
Rita
Mi az hogy felmondtak?Azonnal munkaügyi bíróság.
Gyed,gyes alatt nem lehet felmondani senkinek!
krysztasz
Az egyszerűsitett matekod jó, hogy ténylegesen mi miatt kevesebb, azt a számfejtőd tudja megmondani. Vagy amit írtam, vagy tényleg elfelejtette.
krysztasz
Azt a számfejtőd tudja megmondani, h. rendben van-e.
szildi
erről nem tudtam. Kicsit zavaros, de akkor rendben van? Rosszul matekoztam? Most megyek, majd még jövök.
Emánuel: Gyed - gyes alatt nem lehet felmondani senkinek!!!
krysztasz
Nem felejtették el, hanem ha évközben eléred azt a jövedelemhatárt, ahol már nem jár az adójóváírás, akkor a számfejtőprogram (ami figyeli) automatikusan visszaveszi. Ha nem így tenné, akkor neked kellene jövőre sokat visszafizetni.
Adójóváírásról szeretnék kérdezni, nem vagyok vele tisztában, hogy számolják el. Én azt gondoltam, hogy az összegét hozzáagyják a levonásokkal terhelt fizetéshez és kész. Viszont most látom a fizetési papíron, hogy nem adták hozzá, a melóhelyen nem tudják, a könyvelőt hívjam fel. Felhívnám, de lehet, hogy én tévedek.
Az egyszerűség kedvéért én így gondltam:
fizum 100 ft, adójóváírás 20 ft, össze levonás: nyugdíj, tb, stb. - 30 ft, így szerintem 90 ft a vége. A papíron pedig 70 ft van, vagyis a 20 adój. nincs benne. Vagy elfelejtették és adóbevallás után kapom vissza?
Köszi előre is, aki tudja.
Nem! vagy gyes , vagy munkanélküli!
Emánuel Hozzászólás - 2009. augusztus 15. :: 20:59
gyes alatt lehet kérni munkanélküli segélyt? Mert hogy lejárt a gyed, és felmondtak.
Napocska, egyet értek veled, amit leírtál. A 30 napos határt szerintem úgy kell érteni, hogy el kell kezdeni a szabdság kiadását.
Pancsabi
A szabadság kiadását az MT 134. szakasza szabályozza, ide a (3) bekezdés b pontja illik:
„b) a munkavállaló betegsége vagy a személyét érintő más elháríthatatlan akadály esetén az akadályoztatás megszűnésétől számított harminc napon belül adja ki, ha az esedékesség éve eltelt. E rendelkezésektől érvényesen eltérni nem lehet.”
Azt mondjuk megnézném, hogy a jogalkotó hogy adja ki 30 napon belül egy munkába visszatérő kétgyerekes anyuka 3-4 hónapnyi összegyűlt szabadságát. De valóban úgy szokták csinálni, hogy a GYES letelte után azonnal elkezdik kiadni a szabadságokat.
De ha Tündének sikerül megállapodni a munkáltatójával egy részmunkaidős foglalkoztatásban, akkor az egy másik jogviszony. Nem tér vissza az eredeti munkakörébe, továbbra is GYES-en van, tehát az akadályoztatás nem szűnik meg.
hibcso
Az pedig, hogy mikor érdemes kivenni a szabadságot, egyéni dolog. Ha pénzre van szükséged, ha béremelés egyébként se várható, ha a cég felszámolás előtt áll, ha más munkahely van kilátásban stb. érdemes megállapodni a munkáltatóval, hogy a GYES alatt vennéd ki a szabit. De ha nem sürgős, ha a GYES letelte után időt akarsz nyerni stb. akkor érdemes várni. Meg mindenki maga tudja mi neki a fontos, milyen lehetőségei vannak, milyen körülményeket kell mérlegelnie.
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások