most már ő is mindig segíteni akar

" alt="

">
felmászik a székre onnan az asztalra

" alt="

"> és közli hogy "ülsz"

" alt="

"> ezzel fejezi ki, hogy az asztalra akar ülni

" alt="

">
van egy fakanala azzal a vödrébe szokott főzni kót (ami a kakaó)

" alt="

">
Levi az előbb aludt el

" alt="

">
így legalább nem kontárkodik bele

" alt="

">
ilyenkor sütsz?

" alt="

"> én alig pislogok már
épp most sülnek az elemek a mézeskalács házikóhoz

" alt="

">
olyan jó kis illat van a lakásba, tiszta karácsonyi hangulatom lett

" alt="

">
editesztan,pufo,és akik mailban írtak,azoknak is köszönöm arecepteket,tanácsokat.
suriadri,barátnőm nemrég vett egy tescos kenyérsütőt,neki bevált azt mondta nagyon finom a kenyér,azóta nem vettek kenyeret .
pufo: igen erre vagyok kívácsi, hogy az olcsóbbal is ugyan olyan kenyeret lehet-e csinálni, mint a drágábbal.
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat

" alt="

">
suriadri
Szerintem pénztárca függő

" alt="

">
Nekünk 6900Ft -os teszkós van, (750 és 1000gr-os kenyeret lehet vele sütni), de már használtunk Moulinex-et is.
Gondolom a márkásabb, talán tartósabb, de igazából a kenyér minősége, inkább a recepten múlik.
mamocika165
Mi kiszámoltuk, hogy árammal együtt olcsóbban jön ki a kenyér, mint a bolti (persze nem Auchan-os kenyér)
Nekem (férjemnek) nagyon bevált a kenyérsütő gép.
Decemberben nyertem (Moulinex) és azóta nem vettünk bolti kenyeret.
És NAGYON jó pizzatésztát is csinál.
Mi nem kísérleteztünk különféle receptekkel, mindenhez a géphez adott recepteket használtuk. Pl. a kuglóf is isteni.
Nagyon fontos, hogy betartsuk a hozzávalók belerakási sorrendjét!
marycsiga
Nálunk ez a pizza "receptura" bevált:
60gr Rama
500gr liszt
220ml víz
1 tojás
2kk só
40gr élesztő
Én is attól félek, hogy annyira nem fog hasonlítani az eddigi kenyerekhez, hogy senki nem eszi meg.
Nekem nem vált be a kenyérsütőgép.
Sűrű az állaga, és nedvesnek érzem a kenyeret.
Nem ropogós. Lehet, hogy én nem találtam el benne az arányokat.
Ez eddig jól hangzik

" alt="

">
és milyen márkájút érdemes venni?
Sziasztok!
Nálunk nem múlhat el úgy karácsony már lassan 8 éve mióta a férjemmel együtt vagyunk hogy ezt a finomságot meg ne csinálná...ő maga a férjem ...kizárólag disznó

" alt="

">-ból készült veszünk oldalast felszeleteljük sózzuk húsos szalonnát ezt is sózzuk és finom kolbászt szárazat vagy nyerset ki melyikre esküszik....
a szalonnát kisütjük jó félig a lábasban az oldalast tepsüben a kolbászt színtén lehet külön külön lehet egyszerre is...aztán amikor megsült beletesszük a kolbászt kis darabokra vágva a szalonnához a lábasba és az oldalast s bele gurítjuk aztán az összest még öszzesütjük isteni finom ..érdemes nagy lábast választani hogy jól elférjen minden finom falat!

" alt="

">
Köretnek a bugonya illik hozzá de mi csak kennyérrel fogyasztjuk és finom savanyúsággal isteni

" alt="

">
az én apukám olyan kenyret süt benne hogy nem is akarsz hozzá mást enni
főleg melegen
nagyon finom
mondjuk ki kell tapasztalni
a programot is meg a hozzávalókat is
meg zabálja az áramot
de jó
Sziasztok! Van valakinek kenyérsütőgépe? Milyen kenyeret lehet benne sütni, már mint álagra, ízre milyet, hasonló-e mint a bolti, stb.?
Jó-e az olcsó vagy csak márkásat érdemes?
Előre is köszi a válaszokat.
Mi kb 100 éve ezt a pizzát csináljuk:
Tészta:40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1 csésze(2 dl) tej, 1 kk. cukor, 5 ek olaj, só
Szósz: 2 ek olaj, kiskanál reszelt vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis doboz sűrített paradicsom, só, bors, babérlevél, majoranna, oregánó, kakukkfű ízlés szerint.
A cukros tejben felfuttatott élesztőt, a tejet langyosan, az olajat egy tálban elvegyítjük a szintén langyos liszttel. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik a táltól. Meleg helyen letakarva kb 30 percig kelesztjük.
A mártáshoz az olajon megfuttatott hagymához keverjük a hozzávalókat, 1 dl vízzel hígítjuk, majd pár percig forraljuk.
1 adag tészta 1 gáztepsihez elég. (Mi 1 kg lisztből szoktuk csinálni, ha esetleg marad másnapra én hidegen is szeretem.)
Jó étvágyat.
Samidala
köszi
közben beszéltem a cukrász hugommal
és ő mondta hogy omlós édes tészta
megpróbálom megcsinálni
remélem jó lesz
Én arra lennék kiváncsi, hogy Ti mit főztök Szentestére.
Valami új receptet szeretnék, de nem igazán találok. Halételek kizárva.

" alt="

">
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások