Anonymous 13
Akárhányat tettél egy borítékba, ők egyesével postázzák, várd hétfőn!
A postával kétszer volt problémám. Egyszer egy tértivevébnyt nem kaptam meg (egy pályázat lett feladva). Panaszkodtam. Azt mondták, hívjam fel a címzettet, biztos nem kapta-e meg. A kitöltendő papiron be kellett írnom, hopgy ÉN mindent megtettem annak érdekében, hogy megtudjam, megérkezett-e a levelem. Egy hónap múlvba kaptam választ, hogy a levél megérkezett, a tértivevény szelvény biztos elkeveredett valaghol, az Ő részükről mulasztás nem történt (tehát, a diagramon én a nem megalapozott panasz vagyok).
A második eset egyszerübb. Kellett volna kapnomn egy CD-t, de csak a boriték érkerzett meg üresen, a postaládába. Mivel nem ajánlott volt, panaszkodni sem tudtam. (Tudtátok, hogy az ajánlott azt jelenti, kétsdzer viszi ki a postás, s másodszorra bedobja a postaládába? De akkor mi értelme?)
Olvasva a postás rémsztorikat én is elkezdtem aggódni, mert ma kaptam 1 db. mobiltokot, de a kb. 20 CD tartóm még mindig sehol. És tuti, hogy nem adtam fel olyan borítékot, amiben 1 db. csokipapír volt.
Részvétem az eltünt levelek miatt.
Én felírtam a nyertes kódjaimat. Javaslom, hogy mindenki jegyezze le, ha később gond van könnyebb legyen utána keresni.
Ha valaki lenyúlta, a kód és a telefonszám alapján egyszerűbb megtalálni a tettest. Mert, ha lenyúlták, akkor valakinek kipostázták az ajándékot .
A telcsit meg nem tudja más átvenni, mert a kódhoz tartozó számot hívják fel az adatok miatt.
Vagy rosszul gondolom ?

sada, queene
köszi szépen, hallgatok rátok és "tudakozódok" a postánál, nem úszhatnak meg mindent!
jól esik amit irtál queene, nagyon örülnék ha meglenne valakinek legalább a mobilos papir, csak az a baj hogy minden kódnak csak az első 5 számjegyét irtam fel

megpróbálom megkérdezni sms számon hátha legalább a kódját meg tudják mondani, ha már mást nem is tudnak...
szalika
hülyén hangzik, de lehet hogy ez a két nap alatt eltünt egy szállitvány levél vagy nem tudom, de úgy emlékszem te is 20.-án adtad fel, én 21.-én és én is 2őt adtam fel és azért hogy 6 levél egyszerre tünjön el...
vagy lehet hogy a piros kavart el valamit...
na majd kiderül...
Attól félek én is így jártam, hál isten én nem nyertem telefont.
Ma visszahívott engem is a Zsebedics Kriszta, azt mondta rákérdez a másik cégtől, hogy postáztak-e a részemre valamit. De mivel ma vannak utoljára, legközelebb meg csak jan. 5-én lesznek, még várhatok. Én simán adtam fel a csokipapírokat, de 4 borítékban. Mindet lenyúlták volna? Én még azért reménykedem.
http://www.posta.hu/belso4-mb.asp
Old
Még annyit, hogy nem írtad fel, milyen kódok voltak ezek?
Ha végképp nincs más remény, dobd fel itt, hátha van valakinek egyforma nem nyert kódja, én szívesen körülnézek az enyéim között, vagy ha látok olyat boltban, akkor veszek, úgyis mindig átnézem vásárlás előtt, hogy lehetőleg olyat vegyek, amilyen már van is itthon (bár egy ideje már nem küldözgettem,) de mindenesetre van remény, hogy megtaláljuk a nyertes kódjaidat.
Nem vigasz, de az elveszett ajánlott levél ajánlási díjának vhányszorosát (úgy 2000Ft körül) kártérít a posta.
Tudakozz, ezen már nem veszíthetsz!!
Old Setterhand
Csak nyugodtan tudakozzál, ha nem kerül elő, a tudakozás díját visszadják.
És ha valóban eltűnt a küldemény, nyújts be szépen kártérítési igényt a Magyar Posta felé, a Kraft egészen biztosan leigazolja neked, hogy nem kapták meg ezeket a küldeményeket, amik az x értékű nyereményre jogosítottak volna téged, ennek alapján a telefonok és a CD-tartók árát igényeld meg a postától.
Még ha nem is fizetik ki, nem árt néha egy ilyen botrány, ez nevetséges, amit meg mernek csinálni a posta alkalmazottai. Nem, dehogy nevetséges, felháborító és elszomorító

kedves kis story, Piroson bebuktam úgy 8 CD tartót és egy mobilt :
még november 21.-én feladtam a fent emlitett csokikpapirokat 2 boritékban ajálva (155 Ft*2), és úgy egy hete, mikor már sokan a később feladot ajándékokat is megkapták, elkezdtem utánajárni..
felhivtam a Kraftot, Krisztina kedves volt, de effektiv nem tudott segiteni, mondta hogy hivjam az sms számot és hagyjak üzenetet... hagytam, visszahivtak egy hét múlva hogy mi a gond, elmondtam, már akkor láttam hogy ezt bebuktam mert állitólag még nem kaptak tőlem semmit... a hölgy halkan megkérdezte hogy igaza van-e a gépnek és tényleg 33 CD-tartót és 2 mobilt nyertem-e... jó, előadtam a problémám, erre ő hogy holnapra utánanéz!
ma hivott újra és beigazolódott a gyanúm : még nem kaptak tőlem egy boritékot sem, és szerinte menjek el a postára mert ott lehet a gond! mikor halkan próbáltam tudakozódni az esélyeimről, a hölgy alig félreérthetően megjegyezte hogy "ezeket az ajándékokat már valószinüleg nem kapom meg, de !! van még úgyis elég csokipapirom amit beküldhetek !!" ezen már nagyon felhúztam magam...
aztán irány a posta, persze fél órás karácsonyi sorbanállás után csak odajutok, erre a postás hölgy :
"Itt van két Tudakozvány, ki kellene tölteni (300 Ft*2) és akkor utána tudunk nézni hol akadhatott el" - ez persze nem azt jelenti hogy meg is találják...
na és itt a nagy dilemma : akkor végülis egy mobilt, 8 CD tartót és 300 Ft-ot, vagy még ugyanezt és még 600 Ft-ot veszitsek önhibámon kivül (+ ehhez talán kapnék egy reménysugarat)
éljen a magyar posta!!!!
Szerintem se hagyd annyiban. A blokk bizonyítéknak van. Folyton azt reklámozzák, hogy fizessünk kártyával, milyen megbízható, nem vesz le kezelési költséget, és még ki tudja milyen pozitív előnye van. De a hátrányokról bezzeg nem beszélnek. Jó, biztos nem direkt volt, de hát a pénztáros nem vette észre? De ha 10 000 helyett 1 000-t ír be, azt bezzeg észreveszi.
Anda!
Ha megvan a blokkod nincs gáz.
De kérheted a boltvezetőt is, hogy X nap bonyolított tranzakcióhoz
tartozó blokkot keresse elő.
Ellenőrző szalag 3 évig megőrzött bizonylat. (Dátumot tudsz )
Ne hagyd, hogy lerázzanak, mert tuti kijött a pénztártöblet aznap, csak nem tudták miből van, mert a blokkokat nem ütköztetik.
Kíváncsian várom mit intéztél.
Bár nem nyereményjátékos negatív tapasztalat, de ki kell panaszkodnom magam. Megkaptam a számla kivonatomat és döbbenten láttam, hogy a helyi CBA-ban 1001 FT helyett 10 001 Ft-ot vettek le a számlámról. Több, mint 20 napja történt és akkor nem vettem észre, hogy több a nulla, mint kellene. Aláírtam a cetlit, azt hiszem mehetek panaszra a sóhivatalba (hogy finom legyek). Nagyon mérges vagyok....
Eszméletlen ez a postás story. És mi mehet kicsiben? A mi boritékjaink a zsebükbe.
Ilyenkor a rendőrség mit csinál másfél évig? Vagy megvárják, amíg a tettest valaki tálcán felkínálja? Nem hiszem el, hogy egy nyomozás eddig tartana.
Bájos kis sztori...

Az ember nem tudja, röhögjön vagy sírjon
Postás rabolt ki postást Győrben
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a postást, aki a gyanú szerint öccse segítségével kirabolta egy kolléganőjét Győrött - tudta meg a HavariaPress. A 23 éves postást és 19 éves öccsét a rendőrség azzal gyanúsítja, hogy tavaly májusban megtámadták az idősebbik fivér egyik kolléganőjét a megyeszékhely egyik lépcsőházában. A rablók egy kloroformos ruhát nyomtak a nő arcába, majd amikor az 54 éves asszony elkábult, elvitték a táskájában lévő 900.000 forintot.
A rendőrség másfél éves nyomozás után bukkant a tettesek nyomára. A nyomozók hétfőn fogták el a két gyanúsítottat, akiket a bíróság szerdán előzetes letartóztatásba is helyezett. Az elkövetők részletes beismerő vallomást tettek, amelyből kiderült, hogy az idősebbik testvér tervelte ki a rablást, és először nem is az öccsével akarta végrehajtani. A fiatalabb fiú büntetett előéletű, lopás miatt már felfüggesztett börtönbüntetést kapott, és egy másik ügyben is eljárás folyik ellene.
Elvitték a piros mobilomat....
Talán holnap megkapom.....
Bár csak minden ilyen könnyen menne...

Krisz, mail ment, írtam benne, hogy megérkezett az sms. A hiba ezek szerint bennem és/vagy az én készülékemben keresendő

, tovább próbálkozom. Köszi!

Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások