Gabi!
Régóta sütök mindenfélét, sósat, édeset, keltet, sütit, tortát van úgy, hogy hetente 3-4-et is, tehát tapasztalatból mondom. /Nagy Ramakönyv 40 év, 78-79. oldal./ Az élesztő helyett a fagyasztott, porélesztő, az étcsoki helyett a tortabevonó, a tojás helyett tojáspor, a Rama helyett a gagyi ipari margarin, a tejszinhab helyett a növényi stb. mid csak pót, soha nem lesz az igazi.
Csak minőségi alapanyagokból lehet igazán finomat sütni!
Az élesztő él, ha fagyasztják károsodik, soha nem kel meg tőle úgy a tészta, mint a frisstől.
Péntek!
A friss élesztő adagokban lefagyasztva, is tökéletesen működik, olvadás után😉
Azoknak írom akiknek fontos ez!
Lehet sütni, szódabikarbónával, és otthon készített kovásszal is.
Tökéletesen működik ez is az is.
Persze tudom elsőre baromi nehéz, de ebben sokat tudok segíteni.
nika01!
Nekem Noel gluténérzékeny, és az élesztő létfontosságú.
Ezért hívtam a héten a Haas és a Dr Oetker!
Mind kettő cég azt mondta a szárított élesztő gyártás alatt van, és a hét vége felé már lehet majd kapni nagyobb boltokban.
Kitartás mindenkinek😉🙏
Csak az a baj, rövid a lejárata az élesztőnek. Lehet, nem is süt annyit azalatt. Valóban nagyon segítőkész és jószívű...
üdv
Két hete keresek élesztőt, sehol nem kaptam, most meg ha nem muszáj már nem nagyon akarok emberek közé menni, csak a munkahelyig meg haza. Egyik kolléganő reggel az Auchanból jött, mutogatta, hogy vett 5 db élesztőt, mert volt egy csomó kirakva, igaz van neki otthon, de tartaléknak jó lesz. Betette a hűtőbe, kérdezem tőle adsz 1 darabot? Nem ingyen kérem, megveszem. Azt mondja nem. De kedves...
Az is érdekes Szabolcs1 elkezdte ezt a topicot és azóta nem szólt hozzá... 🤔 Vagy kapott a kérdéseire választ? 🤔
A westendben tömeg van? Piacokon tömeg van? Amikor hatosaval beszélget a a padon az már tömeg? Vagy az még nem az?
Ezzek szerint az akkori írásaimból nem jött le, hogy kétségeim vannak hogy egyáltalán mi ez az egész.
Aztán páran meggyőztek...
De most már ismét kétségeim vannak.
Minek maradjak én itthon?????
Amikor aki velem lakik megy olyan helyre ahol a sok idióta veri az ajtót, hogy vásárolni akar.
Aki átmegy a szomszéd Tescóba ahol verekedni a lisztert.
Végülis ha nem PÁRBAN mennek egyik kimegy hazaviheti.
Szerintem tök hülyeség az egész.
Akinek fizetik a napját és nem kell dolgozni örüljön.
Aki csődbe megy vagy ment vagy fog... Sajnálom tényleg...
Nyugdíjas nak meg úgyis megy a nyugdíj ha beteg lesz majd nem megy.
https://szegedma.hu/2020/03/kiurultek-kedd-este-szege
d-utcai-kepgaleria
A bejelentett törlesztési moratórium a diákhitelekre is vonatkozik.
Mi a különbség a sebészi maszk és az FFP3 maszk (félálarc) között:
https://www.facebook.com/virologiapecs/posts/1182
53069754271
Varrj maszkot:
https://www.facebook.com/orban.katalin.129/posts/
2898657906881659
Nem tökéletes, de a semminél sokkal jobb.
Szerintem a pénztárosok nagyon veszélyeztetettek.
Nyugdíjasok: Lehet, h nincs senkije, aki menne helyette. És lehet, h lakni is párban laknak. Csak ne menjen tömegbe, meg tömegközlekedéssel.
S ne ítélj, h ne ítéltess!
(Te sem otthon etted a zsíros deszkát lila hagymával, hanem bementél a mekibe, nem gyalog mentél haza, hanem tujával. Elmentél az IKEA-ba, de miért is volt olyan fontos? stb.)
(De még mielőtt vki nekem esne oda írtam az időseknél, hogy PÁRBAN... direkt kérnek mindenkit, ne program, hanem szükséglet legyen a gyógyszertár, meg vásárlás egyebek...)
(Mármint a plázákban hagynám az élelmiszerboltot stb... de összességében itt Pesten felesleges az összes dmnek, rossmannak nyitva lenni...) Van hogy 2 meg állónként van egy.
Ja és még egy dolgot nem értek, csórok vagyunk, szegények vagyunk, de már limitálni kell a vásárlást mert elszaladt a ló egyes családoknál. Hó közepén.
Nem írok számokat de ma a Pitypang munkahelyén a webshop bevétele rekordot döntött, négyszeres bevétellel zártak. Soha nem volt ekkora bevétel. Kíváncsi leszek mi lesz holnap.
Szóval ez nem olyan rossz ötlet hogy maradjunk otthon lakást felújítani. Csak a mesteremberek ne köhögjenek, tüsszögjenek.
Tudjátok mit nem értek... a fórum országos lefedettségű, miért nem hallunk megbetegedésekről????
Nem mintha szeretnék, csak kérdezem.
De úgy gondolom Orbán ezeket a lépéseket megtette nem véletlenül, gondolom nem hobbyból nem kell fizetni ezt meg azt.
Továbbá azt sem értem, eddig Pesten mindenki morgott hogyha az első ajtón kellett felszállni a buszra, mindenki ott tömörült a busz közepe meg üres volt, meg a vége, mintha hátul nem lehetett volna leszállni.
Most meg azért morog hogy nem tud az első ajtón felszállni... Veszekszik a sofőrrel, átbújik a szalag alatt. Áll az első ajtónál, néz...
Nem tudnak olvasni????
Látni olyan képeket meg élőben hogy az első két ülésen ülnek, gondolom a sofőr már a napi 26. esetnél nem szól inkább.
A pénztáros, tüsszent, vagy köhög, miért kell erről az egészről elkezdeni beszélni???? Ha beteg lenne úgysem tudna már menni dolgozni.
Mit lófrálnak a nyugdíjasok/idősek PÁRBAN az utcán, mikor meg lettek kérve ne tegyék... és eddig ugye bunkók voltunk, mert fú ingyenélők stb, meg nem szeretjük az öregeket... de most mégis próbálják őket védeni...
(Erre mondta a kollégám, hagy sétáljon, eggyel kevesebb nyugdíjt visz... ) Amúgy ő is nyugdíjas.
Amúgy a plázákat bezárnám. Az élelmiszerboltot hagynám, meg dm, rossman, gyógyszertár többi becsuk.
...és aki nem érti miért kell 15 óra után bezárni a boltokat, azért mert aki esetleg nem tud otthon maradni, dolgoznia kell, ne csavarogjon menjen haza egyből. Nincs étterem, meg média markt, meg cukrászda stb... Mert sokan nem értik...
Minnél kevesebb ember az utcán, annál hamarabb vége.
(Ma sajnos be kellett mennem a mhelyre, utána beugrottam a sparba, max. 1,5 órát voltam kint. Holnap még ennyit se. ...és azalatt láttam ezt azt... )
Nem tűntem el, csak baromi sok minden van most a nyakamban, az anyukám is kórházban...meg még ez meg az!
Majd valamikor megint jövök.
A blokk gyűjtők vigyázzanak magukra.
Tudom vannak akik hiszik vannak akik nem!
Én a kettő között vagyok...de mégis ha van időtök ezt nézzétek meg!
És óvatosan, sok sok nyereményt kívánok mindenkinek....DE OKOSAN!
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=11397
6926890584&id=110483397239937
Én beszéltem vele a hiteltorlesztesekkel kezdjen már vmit... 😝😁🤔
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások