mamocika165
Fel tudod rakni a mártogatós receptjét?
Nicika!
Hát persze, hogy érdekel! Ez nem kérdés!
Várjuk a receptedet!

" alt="

">
szmoni
Igen, ezt a sütit kerestem. Nagyon köszönöm a választ! Aranyos vagy!
pdelila
Albert kekszrúd tudtommal a süti neve, amit kérdeztél, legalábbis én úgy tudom. Leírom a receptet, hátha érdekel mást is!
Albert kekszrúd
Hozzávalók:
- 2 rúd keksz
- 5dl tej
- 4 ek. liszt
- 2 ek. kakaó
- 20 dkg kristálycukor
- 1 dl kávé
- 25 dkg Rama
Elkészítés:
A Rama kivételével a hozzávalókból krémet főzünk, ha kész, a tűzről levéve belekavarjuk a Ramat.
A krémet hagyjuk kihűlni. Ha már hideg, a kekszeket összeragasztjuk vele, és kívülről is bevonjuk. Majd kókusszal szórjuk.
A kekszrudat ferdén kell szelni, akkor lesz mutatós és csíkos.
agica
tavaly akadtam rá mikor mézeskalács házikót akartam készíteni

" alt="

"> szerintem az idén is elkészítem mert most már még jobban értékeli majd a kisfiam

" alt="

">
zsanett25 nagyon jó az oldal amit belinkeltél

" alt="

">
nicika
ha majd leszel, engem érdekelne a tiramisu recept

" alt="

">
Mézeskalács recept
Mézeskalács ház sablon
Videó az elkészítésről
Nekem bevált

" alt="

">
http://desszert.eu/mezeskalacs_haziko_keszites
Finom Mézeskalács
25 dkg mézet és 5 dkg vajat langyosíts meg!
Egy másik edénybe tegyél 3 egész tojást, 10 dkg porcukrot, 1 evőkanál fahéjat, 1 kávéskanál szegfűszeget, 2 dkg szalalkálit. Turmix-géppel jól dolgozd össze, majd öntsd bele a langyos mézbe! Újból dolgozd össze, majd gyúrj bele kézzel 60 dkg sima lisztet!
Takard le és pihentesd szobahőmérsékleten egy napig.
Nyújtsd kb. 2-4 mm vékonyra, formázd, tedd alumínium-fóliával bélelt sütőlemezre!
Tetejét felvert egész tojással kend be, sütés előtt vagy sütés után, hogy fényes legyen!
Forró sütőben süsd mogyoróbarnára! (kb. 4 perc)
Díszítő cukormáz
1 tojás fehérjéhez annyi jól átszitált porcukrot rakjál, hogy összekavarva igen sűrű legyen! (Habverővel nem szabad verni!)
Kanállal rakd kicsi nylonzacskóba, pici lyukat vágj a sarkára és mint a ceruzával, rajzolhat vele.
Praktikus tanácsok
A tészta gyúrása:
Feldolgozás előtt 24 órával el kell készíteni, de lehet 1-2 héttel hamarabb is.
Nem szabad hűtőbe tenni sem a tésztát, sem a díszítő anyagot!
A tészta a liszt belegyúrása után is ragadós, ezért csak egy kézzel gyúrjuk, a másik kezünkkel életlen kés segítségével letakaríthatjuk az anyagot.
24 óra elkeltével lesz a tészta megfelelő keménységű.
Ha házikót, vagy más formához "építő elemeket" készítünk, érdemesebb egy kicsivel keményebb tésztát gyúrni.
A tészta nyújtása:
2-3-4 mm vastagra nyújtsuk! A teljes adagból mindig csak egy szeletnyit nyújtunk, hogy elférjen a deszkán. Először mindkét oldalát lisztezzük, később csak az alját, hogy csúszkáljon a deszkán. A díszdoboz tetejét mindig vékonyabbra nyújtsuk - szinte áttetsző legyen.
Formázás:
Szaggatóval, derelyevágóval, késsel, ollóval. A nagyobb darabokat sütőlapon érdemes kivágni. A darabokból lazán egymásra nyomott részek sütéskor összeállnak.
A készre sütött tészta lezárt fóliában sokáig eláll. Ha kiszárad, akkor dobozba rakva egy kistálban vizet mellé helyezve felpuhul. A vízbe lehet egy kis fahéjat és szegfűszeget rakni.
Díszítés:
Nagyobb felület befedésére hígabb mázat készítünk, így az szétfolyik, elterül, sütőben gyorsabban szárad.
Van nagyon szuper Tiramisu receptem. Ha valakit érdekel szivesen beírom.

" alt="

">
Valakinek van esetleg jól bevált mézeskalács receptje? Olyan kellene ami nem gyömbéres.
Ja és áruljátok már el a kemény-gyorsan száradó hab titkát is.

" alt="

"> Nekem sosem sikerül elég keményre és utána ragad a mézeskalács.

" alt="

">
Hókifli
40 dkg liszt
1 cs margarin
1 pohár tejföl (2 dl)
Este összegyúrom, kb 12 órát állni hagyom.
Másnap vékonyra elnyújtom (2-3 mm) és pohárral kiszaggatom.
Dió-, mák-, vagy lekvártöltelékkel töltöm meg, a tészta egyik végét ráhajtom a másikra és összenyomogatom, így kicsi dundi kifliformákat kapok.
Zsírozott lisztezett sütőlemezen addig sütöm (175 fokon), amig el nem kezd színesedni.
Kiszedem és forrón vaníliás porcukorba forgatom.
Sokáig eláll.
Köszönöm a piskótatekercs receptjét! Kipróbálom!
Amit ígértem:
Linzerkarika (Bár a nagymamám Szilveszter sütemény - nek hívta)
75 dkg liszt,
1,5 csomag sütőpor (30 g)
38 dkg kristálycukor
40 dkg margarin
3 tojás
2 csomag vaníliás cukor
Ezt mind összegyúrom, lisztezett deszkán kinyújtom kb fél centi vastagra. Én virág formájú szaggatóval szoktam szaggatni úgy ,hogy minden második közepét lyukasztom.
Aminek lyukas a közepe, annak a tetejét kristálycukorba nyomom.
Lisztezett, zsírozott tepsin, vagy sűtőlemezen (175 fokon) addig sütöm, hogy ne kezdjen el színesedni.
Kiszedem és kihűtöm.
Addig elteszem, amíg nem töltöm meg. (Akár 1-2 hét is lehet!)
Az ünnepek előtt kb. 2 nappal híg lekvárral megkenem, ráteszem a tetejét és a lyukba még csöppentek egy kis lekvárt. 1,5-2 nap alatt isteni finom puha lesz és még onnan is eláll kb. 2 hétig.
Olyan dobozban kell tárolni, aminek van teteje.
Fahéjas-kakaós csiga:
1 rúd friss leveles tészta (Tante Fanny 270 gramm)
2 kiskanál fahéj
1 kiskanál cukrozatlan holland kakaópor
3 dkg olvasztott vaj
5 kiskanál kristálycukor.
A töltelék hozzávalóit összekeverem. Kitekerem a tésztát, vékonyan, teljes felületén megkenem a vajas-fahéjas-kakaós krémmel, majd hosszanti irányban feltekerem, mint a rétest. Ügyelek arra, hogy a tekercs lehetőleg mindenhol ugyanolyan vastag legyen. Visszacsomagolom a papírba, ami rajta volt, majd legalább fél órára beteszem a hűtőbe.
Ha sütni akarom, a sütőt 200 fokra előmelegítem. Előveszem a tésztarudat, kb. két centi vastag szeletekre vágom, a szeleteket a tenyeremben kicsit ellapítom, sütőpapírral bélelt tepsiben sütöm meg.
Piskótatekercshez vizespiskóta receptje: (én 6 db tojásból csinálom villanytűzhely tepsijében tekercsnek, de arányosan csökkenthető a mennyiség)
Hozzávalók: 6 db tojás, 6 evőkanál hideg víz, 12 evőkanál cukor, 12 evőkanál liszt, fél sütőpor.
A tojásokat ketté választom, a sárgáját hideg vízzel öblített tálkában félreteszem. A 6 db tojás fehérje + 6 evőkanál hideg víz habosítom, majd a 12 evőkanál cukorral kemény habbá verem, ehhez a habhoz lazán hozzá keverem a 6 sárgáját, ezután a 12 evőkanál liszt és a sütőpor keverékét kanalanként hozzá keverem. Papírral bélelt tepsibe öntöm és kb 180-200 fokon sütöm.
Még melegen kiöntöm a tepsiből egy benedvesített konyharuhára és a papírt lehúzom róla. Ezután még melegen a konyharuhával együtt (mint a bejglit) feltekerem, visszabontom, ismét feltekerem 2x3x és feltekerve hagyom kihűlni. Felveszi a tekercs formát és nem törik szét. Általában akkor törik, ha a kihűlt piskótát próbáljuk feltekerni.
Én fahéjas tekercset szeretnék sütni. Valaki, aki otthon van a témában, küldene nekem róla valami jó kis receptet?
A Mindmegette.hu-ról már letöltöttem, de az nem az igazi...
Ja, még egy kérdés: van egy süti, a nevét nem tudom, de leírnám, hogy hogyan néz ki. Albert keksz, közötte csokikrém és az egész meg van forgatva kókuszban és "ferdén" elvágva, ettől "csíkosnak" néz ki. Szóval ennek a sütinek érdekelne a hivatalos neve.
Köszi előre is!!!
Van egy nagyon jó linzer receptem. Ezt már most meg lehet sütni és karácsony előtt 2-3 nappal kell lekvárral megtölteni. Garantáltan finom és nagyon sokáig eláll.
Ja! És nagyon egyszerű! A gyerekeim is csinálják. Este beírom, mert még nem vagyok otthon.
Sziasztok!
Olyan piskóta rolád (csak a tészta!!) receptet keresek, amit kipróbáltatok már és garantáltan nem törik.
A nagymamámmal sokat sütöttünk olyat és soha nem tört el. Sajnos a recept vele együtt "elköltözött" és azóta sem találok olyat, ami nem törik.
Arra emlékszem, hogy a gáztepsiben kb 3 tojásból csináltuk.
ja a mártogatósat mejd este mert kölcsön adtam a receptet
és nem merek az agymra hagyatkozni

" alt="

">
ha valaki igényli esetleg vállalok sütögetést
a faluban sokat sütök így maszekban

" alt="

">
részletek mélben
Újabb hozzászólásokKorábbi hozzászólások