Nálunk a leveles postások rendesek.
A csomagos katasztrófa, mások már, méteres hóban egy hete meg kapják a cuccot mire nekünk be van dobva az értesítés visszadátumozva, hogy kb van 2 napunk, hogy elmenjünk az eldugott postára, pedig nem is kapunk sok csomagot, a férjem délutánra megy dolgozni, és borravalót is adunk, már ha egy évben egyszer kihoz valamit. Ja és jól megközelíthető helyen lakunk.
Minden, ami Magyar Posta
Összes fórum téma| Hozzászólás témához | Új témakör létrehozása | 44 / 230 oldal | 
Nem irigylem a postásokat: egész nap kinn ebben a cudar időben és a nehéz táskával, biciklivel csúszkálni a hókátyús utakon. Lassabban haladnak. Erre felénk biztosan. Egy lakótelepi postásnak ez nem nehézség, ott biztosan más van...
sada!
Kicsit megértem,az időjárás is közbeszólt!
Kicsit megértem,az időjárás is közbeszólt!
Lille
Simán bemehettél volna a postára reklamálni, hónod alatt a levéllel/pólóval, (esetleg egy fotóval):
Egyértelmű, hogy te nem írtad alá, ládába nem fért, tehát bukta a postásnak.
Máskor legalább nem csinálna ilyet.
Simán bemehettél volna a postára reklamálni, hónod alatt a levéllel/pólóval, (esetleg egy fotóval):
Egyértelmű, hogy te nem írtad alá, ládába nem fért, tehát bukta a postásnak.
Máskor legalább nem csinálna ilyet.
Én, pl 4. hónapja várok a válaszukra, azzal kapcsolatban, hogy Kecskemétről feladott utánvételes csomagom, miért nem járt Pesten, és ki írta alá, hogy nem kéri...  A kereső szerint Kecskemétről nem is jött fel Pestre, de valaki aláírta, hogy nem kéri. A feladó nem tudta kibetűzni a nevet, de gondolom, alá kellett máshol is írni, hogy nem kérte a csomagot. A címzés jó volt, mert megkérdeztem. Minden hónapban írok nekik lehelet, de nem is válaszolnak.   " 		alt="
" 		alt=" ">
">
 " 		alt="
" 		alt=" ">
">Határeset. Elsőbbségnél a levelek 95%-át max 72 órára vállalja a posta és ebbe a vasárnap nem számít bele.
Vasárnap/5-én feladott elsőbbségi levél csütörtöki /9-i érkezéssel " 	alt="
" 	alt=" ">
">
 " 	alt="
" 	alt=" ">
">
Nekem a GAS poló volt a kapu rácsai közé begyürve (A4-es borítékba jött, a postaládába be sem fért volna összehajtva sem, mert duci volt a boríték a poló miatt) Ajánlva küldték, de ugye az van, hogyha  nem biztonságos a láda, akkor nem dobhatják be, mégis be lett rakva a rácsok közé. Akárki arramegy, kiveszi, beteszi a kabátjába, észre sem veszi senki, és a válasz szintén az lenne, hogy kézbesítve lett " 		alt="
" 		alt=" "> , kártérítés nem jár. Én ha ajánlva küldöm, akkor LNK-t kérek, mert 10-20Ft-tal drágább, és kártérítés jár. Nem tudom, hogy a saját kézbe kézbesítés díja mennyibe kerül, de szerintem biztos több.
"> , kártérítés nem jár. Én ha ajánlva küldöm, akkor LNK-t kérek, mert 10-20Ft-tal drágább, és kártérítés jár. Nem tudom, hogy a saját kézbe kézbesítés díja mennyibe kerül, de szerintem biztos több. 
 " 		alt="
" 		alt=" "> , kártérítés nem jár. Én ha ajánlva küldöm, akkor LNK-t kérek, mert 10-20Ft-tal drágább, és kártérítés jár. Nem tudom, hogy a saját kézbe kézbesítés díja mennyibe kerül, de szerintem biztos több.
"> , kártérítés nem jár. Én ha ajánlva küldöm, akkor LNK-t kérek, mert 10-20Ft-tal drágább, és kártérítés jár. Nem tudom, hogy a saját kézbe kézbesítés díja mennyibe kerül, de szerintem biztos több. 
Ha a postás úgy dönt, hogy a postaláda biztonságos, bedobhatja, v. beírhatja a könyvbe: postaládába kézbesítve. 
Ilyenkor csak a postás szava van a címzettével szemben.
Ha LN jelzéssel adják fel, az csak + 10 Ft, és tuti aláírásért adhatja csak át.
Sokszor jól jön, ha bedobja és nem kell elmenni érte, esetleg még várni is egy-két napot, hogy átvehessem a postán.
Szóval mindegyiknem van előnye is, hátránya is.
Ilyenkor csak a postás szava van a címzettével szemben.
Ha LN jelzéssel adják fel, az csak + 10 Ft, és tuti aláírásért adhatja csak át.
Sokszor jól jön, ha bedobja és nem kell elmenni érte, esetleg még várni is egy-két napot, hogy átvehessem a postán.
Szóval mindegyiknem van előnye is, hátránya is.
krysztasz: közepes boríték volt, színes tibi-s logóval, nem látszik át, de sejthető, hogy valami nyeremény lehet benne.
magdi23: éppen ezért elfogadhatatlan számomra, vagy mindenhol vagy sehol. Érthetetlen ez az új szolgáltatás, vagyis inkább értem, a posta részéről. 
A borítékon látszott, hogy mi van benne? MInt amikor pl. coopos utalványnál ráírják, hogy tartalma xft utalvány.
A borítékon látszott, hogy mi van benne? MInt amikor pl. coopos utalványnál ráírják, hogy tartalma xft utalvány.
krysztasz: én is kaptam ugyanilyen tibi-s küldeményt és itt a faluban nekem alá kellett írnom. Ha nem vagyok itthon, akkor sem dobták volna be a levelesládába. Úgy látszik, hogy Gyöngyösön más a szokás.
magdi23 Hozzászólás - 2012. február 10. :: 11:58
Vártam még egy tibivel nyert szabadidős programot anyósom nevén. Most derült ki, hogy ajánlott levélként adták fel jan. 10-én és jan. 12-én levélszekrénybe kézbesítve lett. Nem kellett senkinek sem aláírni. Természetesen nem volt a levelesládába. Reklamáltam a postán, nem lehet kártérítést kérni, mert nem "úgy" lett feladva. Felhívtam a Rewartot: e-mailben azt a választ kaptam, h nem áll módjukban pótolni. Köszönöm Posta, köszönöm tibi
magdi23:
Én már "várom", hogy hasonló cipellőbe kerüljek...
http://href.hu/x/h4im
Az oldalon feltüntetik, ha nem értünk egyet a válasszal, akkor hova lehet még fordulni.
Ezek szerint kártérítés csak akkor jár, ha kérik az LNK-t, vagyis a kártérítés nem kerül 240-be, hanem 10-15 ft? (Pontosan nem tudom, mennyi az LNK, de a díjszabásban sem látom az összeget...) Tőlem még nem kérdezték meg sosem, hogy LNK? Az elsőbbségit megkérdezik, de a másikat nem.
Azt sem értem, hogy a posta miért nem találta még ki, hogy a címzett is kérheti, hogy nem kér ajánlottat a ládájába, ezt is egy kis pénzecskéért...
Vártam még egy tibivel nyert szabadidős programot anyósom nevén. Most derült ki, hogy ajánlott levélként adták fel jan. 10-én és jan. 12-én levélszekrénybe kézbesítve lett. Nem kellett senkinek sem aláírni. Természetesen nem volt a levelesládába. Reklamáltam a postán, nem lehet kártérítést kérni, mert nem "úgy" lett feladva. Felhívtam a Rewartot: e-mailben azt a választ kaptam, h nem áll módjukban pótolni. Köszönöm Posta, köszönöm tibi
magdi23:
Én már "várom", hogy hasonló cipellőbe kerüljek...
http://href.hu/x/h4im
Az oldalon feltüntetik, ha nem értünk egyet a válasszal, akkor hova lehet még fordulni.
Ezek szerint kártérítés csak akkor jár, ha kérik az LNK-t, vagyis a kártérítés nem kerül 240-be, hanem 10-15 ft? (Pontosan nem tudom, mennyi az LNK, de a díjszabásban sem látom az összeget...) Tőlem még nem kérdezték meg sosem, hogy LNK? Az elsőbbségit megkérdezik, de a másikat nem.
Azt sem értem, hogy a posta miért nem találta még ki, hogy a címzett is kérheti, hogy nem kér ajánlottat a ládájába, ezt is egy kis pénzecskéért...
idei törékeny csomag díjat tud valaki írni? köszönöm
nem igazodtam el jól,csak tippem van
nem igazodtam el jól,csak tippem van
Az nem elsőbbségi, hanem start csomag.
Én decemberben adtam fel csomagot elsőbbségivel,törékenyet.
Másnap megkapta.Kicsit drágább volt,mert hogy törékeny is.
Másnap megkapta.Kicsit drágább volt,mert hogy törékeny is.
sada
Kösz az infót, de nekem a postán nem így mondták " 	alt="
" 	alt=" "> Mindegy a lényeg, hogy célba ért.
"> Mindegy a lényeg, hogy célba ért. " 		alt="
" 		alt=" ">
">
Kösz az infót, de nekem a postán nem így mondták
 " 	alt="
" 	alt=" "> Mindegy a lényeg, hogy célba ért.
"> Mindegy a lényeg, hogy célba ért. " 		alt="
" 		alt=" ">
">Mert csomagnál nincs olyan, hogy "elsőbbség".
A csomagok tapasztalatom szerint gyorsan célba érnek.
A csomagok tapasztalatom szerint gyorsan célba érnek.
sada
Bocs heny76-é még éppen elment levélként. Könnyű volt, de a mérete miatt csomagnak neveztem. Evimamzié csomag volt.
Miért?
Bocs heny76-é még éppen elment levélként. Könnyű volt, de a mérete miatt csomagnak neveztem. Evimamzié csomag volt.
Miért?
Elsőbbségi csomagot?  " 		alt="
" 		alt=" ">
">
 " 		alt="
" 		alt=" ">
">